Devremin PCB ve şemasını aşagıda verdim. Sorun ise çıkıştan hiçbir ses alamamam yani minik bir cızırtı var ama sanki ses kısıkmışta çıkmıyormuş gibi ustalardan bir göz gezdirmelerini ve yardımlarını bekliyorum.
Arkadaşlar F5 devresini yapmak istiyorum fakat bu transistörleri bulamadım.Elinde olan arkadaş varsa satmak isterse görüşelim. 2SK170 veya 2SK370 2SJ 108 veya 2SJ74
Merhaba TDA2030A ile stereo bir ampli ve Lm1036N ile ton kontrol yapmak istiyorum iki devre bir PCB de olacak. Sorum şu TDA2030A devresi +36V ile besleniyor Lm1036N ise +12V trafolar ve doğrultmalar ayrı bir devre ben bu iki devrenin şaselerini ortak alabilmem birleştirebilmem için ne yapmam gerekir?
Lm3886 çalışması için aldığım kondansatörlerim çalışma değişikliği nedeniyle boş yere yatıyor.Lm4702 ile uğraştığım için bunları satmaya karar verdim.tek tek satmayla uğraşmayı düşünmüyorum, 4 ü birlikte satılacak.Bunları kg gold tune ile karıştırmayın fiyat yüksek demeyin bu yüzden,gold tune ların bir üst serisidir ve en üst serisi.pinler altın kaplama.Bana maliyeti 140 tl olmuştu , 120 ye veriyorum.Fiyatı daha fazla düşüremem onun yerine bekletir ilerde kullanırım,kolay gelsin herkese..
Diyaudiotr.com yönetimine önerim şudur ki hep kıl kaptığım şeydir. ana sayfada ki yeni konular ve mesajlar başlıklı 5 satırılık başlık formunun kaldırılmasıdır. seveni çıkacağına eminim. lakin mesaj trafiğinde bu bölümün hiç bir anlamı yok bana kalırsa. ana sayfanın bir anlamı kalmıyor ki o zaman neden ana sayfavar.ana sayfa üstüne böyle bir modul?ufak pencereye neden kısıtlanır? neden denirse bunca zamandır hala forumun baştan dibine kadar ne nerededir öğrenemedim. tumuyle bir kullanım, alışma benimsemeyi engellemektedir.daha önce iletmiştim ...
Son zamanlar da özellikle çok yüksek güçlü profesyonel amplifikatörlerde çıkış transistörlerinden tasarruf etmek ve daha düşük empedansta 2 ohm gibi kullanabilmek için olsa gerek step driver kullanıyorlar.Bu tür amplifikatörlerde step driver geçiş bozulmasına yol açarmı?Bu arada sadece QSC nin 4050 modelini subb bas ta kullandım ama ses te bir şey anlamadım.Açıkçası biraz şüpheyle yaklaşıyorum sıradan AB sınıfına göre ses kalitesinde fazladan bir bozulma yaparmı. Qsc nin sitesinde şemalar mevcuttur.(rmx 4050-2050-5050-1850) Özellikle Dr.hardware den yardım bekliyorum.
Yıllardır elektronik kitaplarında okuduğuma göre hoparlörün gücünün kullandığımız amplifikatörün gücünden biraz daha yüksek olması önerilirdi,fakat profesyonel seslendirme işi ile uğraşanlar ise bunun tam tersini söylerler ,savundukları ise amplifikatörün gücü hoparlörden daha az ozulursa amplifikatörün zorlanacağı ve birsüre sonra arıza yapacağı .O yüzden amplifikatör yüksek güçlü olsun ama tam güçte çalıştırmayın diyorlar.Aslında ikiside mantıklı geliyor ama bir türlü karar veremiyorum ama yine de şimdiye kadar hep hoparlörü yüksek seçtim.Bu konuya tam bir açıklık getirebilirmisiniz ...
foruma koyayım koyayım derken kısmet bunaymış. sevgili LM 4702 miz arkasında yatan 2*40 V 500 VA + 44,000 uF güce ve demet akalın ablamızın ''Affedersin'' şarkısındaki cazibeye dayanamayark damarlarını patlatarak intihar etmiş beraberinde bir adet Wharfedale Crystal 30 un Woofer inide yanına alarak hakkın rahmetine kavuşmuştur. kendisi çevresi tarafından çok hır gür çıkardığından pek sevilmezdi. mekanı cennet olsun. :(
' (Nichicon, Jamicon, Rubycon, Hitano, Panasonic vs..) 10,000µF/50v 2 tane kaliteli kondansatör lazım.. Bulunduğum şehirde ne yazık ki yok. Ulaştırabilecek olan yada satan varsa iyi olur...