Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Alınık 3x 12AX7 2x EL84 Lamba İst.Avrp

Merhabalar;
Yeni aldığım gitar ampfisindeki çin malı lambaları değiştirmek için, high gain karaktere uygun;
Üç adet 12AX7, İki adet EL84 sıfır lamba arıyorum..
Read more : Alınık 3x 12AX7 2x EL84 Lamba İst.Avrp | Gösterim : 1226 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

600 w Half bridge Smps 2x55v

arkadaşlar şener abinin paylaştıgı smps devreisni sonunda yapabildim  (az)

Resim

devre de sg 3525 ve ir 2110 kullanılıyor. trafoyu  63x38x25 toroid kullandım. biraz büyük geldi :) ancak gayet verimli . daha yüksek güçler almanız mümkün.  mos lar irfp 460.
primer 2 x0.6 mm tel ile 43 tur . sekonder 2 x (0.6 x 8) tel ile  8 tur sardım . +- 55 volt aldım. Rt direnci 20 ...
Read more : 600 w Half bridge Smps 2x55v | Gösterim : 2099 | Cevaplar : 1 | Forum : Güç Kaynakları

Müzik seti amplifikatörünü değiştirmek

slm hazar bey birsey soracaktimda simdi bende pıoneer XR-A660 bir müzik seti var ve ses kalitesi gercekten cok hosuma gidio fakat stksi bana biraz dusuk gelio kendi yaptıgım stk yi ona nasıl baglayabilirim yani demek istedigim m setinin stksına giden sesi benim stkya nasıl verebilirim bende semasıda var cok ayrıntılı bi sekilde fakat bulamadim rica etsem bana bi yardımcı olurmusunuz simdiden tskler
Read more : Müzik seti amplifikatörünü değiştirmek | Gösterim : 4018 | Cevaplar : 21 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

+-50V SMPS Güç Kaynağı

Arkadaşlar daha önceden yapmış olduğum bu devreyi sizlerle paylaşmak istedim. Yeni bir amplifikatör yaptığımızda, istediğimiz voltajı veren trafo elimizde yoksa bu devre ile geri besleme yolu üzerindeki zener diyot voltajını değiştirerek 2x2A civarında 2X 50V' a kadar bir güç kaynağı elde edebiliyoruz. Bu voltajın üzerine de çıkabilir ama sıkıntı yaratır diye düşünüyorum. Besleme kondansatörleri voltajı büyür dolayısıyla boyutlar büyür plakete sığmayabilir.

Dandik pc güç kaynaklarının içinde yer alan bazı malzemeleri bu devrede kullanabiliyoruz.

1- SMPS ...
Read more : +-50V SMPS Güç Kaynağı | Gösterim : 7297 | Cevaplar : 15 | Forum : Projeleriniz

Sub amfisi için güç kaynağı Yardım Sub amfisi için güç kaynağı Yardım

Selamlar
Aranıza yeni katıldım ve sorumu sormadan önce hiçbir elektronik bilgim olmadığını bilmenizi isterim.
sorunuma gelicek olursak evimde 5+1 receiver var fakat subwoofer ım pasif olduğu için ses alamıyorum o yüzden bende bir bass amfisi almaya karar verdim ve ebay den şu amfi devresini satın aldım
http://cgi.ebay.com/SUB-150W-subwoofer- ... 197wt_1160
devre elime ulaştı ancak devrenin heatsink i ve güç kaynağı yok satıcıda bir de güç kaynağı alacaktım ama ...
Read more : Sub amfisi için güç kaynağı Yardım | Gösterim : 1409 | Cevaplar : 8 | Forum : Güç Kaynakları

sony str-de 197

Sony str -de197 aldım ,amacım subwoofer beslemek.

Cihaz 220v da 210watt çeken 2 kanal 8-16 ohm bi amfi (çıkış gücü 2x110watt )

Size sorularım şunlar.
Bu amfi köprülenebilir mi?
8 ohm altı desteklemediği yazmasına ramen 4 ohm subwoofer bağlasam çıkışı 4 ohm a düşermi ?düşmezse ne gibi bie sıkıntı olur?

İlginiz için şimdiden teşekkür ediyorum.
Read more : sony str-de 197 | Gösterim : 1227 | Cevaplar : 2 | Forum : Amplifikatörler

lm 4780 devrenin çalışmaması hakkında

arkadaşlar projeler kısmındaki lm 4780 çıkış katını bana göre eksiksiz olarak tamamladım besleme içinde yine verilen baskıyı kullandım sorunum şu kablo baglantılarını kısa olmak kaydı ile yaptım ki amacım çıkıştaki ofset durumunu kontrol etmekti trafom 210watt 20vac pıoner setten çıkma el tipi tabir ettiğiniz cinsten her şeyi defalarca kontrol edip fişi taktım fakat odadaki lambaların bir miktar zayıfladıgını gördüm fişi çektim tekrarında trafonun dırıldadığını farkettim bir miktar çıtırtıda geldi devrede yaptıgım kontrolde 10 uf tantalın ...
Read more : lm 4780 devrenin çalışmaması hakkında | Gösterim : 3786 | Cevaplar : 26 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

EAGLE KÜTÜPHANESİ

merhaba arkadaslar ben eagle Pcb programı kullanıyorum.eagle pcb nin kütüphane bölümünde bulamadığım bazı malzemeler var..rca jak ,gitar jak,alps ot gibi.olusturmaya calıstım fakat tam anlamıyla beceremedim.
Eagle pcb programı kullanan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olursa sevinirim.
zip dosyasına ekledim.
Read more : EAGLE KÜTÜPHANESİ | Gösterim : 1587 | Cevaplar : 4 | Forum : Diğer Bilgiler

Alps pot control

Merhabalar;

Elimde bulunan Alps blue velvet potumu kumanda ile kontrol edebilmek için bir kit arıyorum. Yapacaktım bir input selector ve pot control devresi ancak uğraştığıma değmeyecek gibi.
Varmı nette hiç "bu güzelmiş" dediğiniz bir kit? Mümkünse kitin içinde pot olmasın fazladan para vermiyeyim diyorum ancak, güzel bir pot olursa forumdaki bir arkadaş nasiplenir artık :)
Ben ebayde bunu buldum, pek iyi değil gibi ama hiç yoktan iyidir. ...
Read more : Alps pot control | Gösterim : 1569 | Cevaplar : 5 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Crossover hakkında yardım

Arkadaslar crossover konusunda uzmansınız okudugum kadarıyla.LÜtfen bana yardım eder misiniz?Bugün 2 yollu pasif sekma marka(reklam için değil tarif için verdim)crossover aldım.Ancak aldığım yer ve birkaç elektronikçi bildiğimi de unutturdu.Bunu nasıl bağlayacağım acaba lütfen yardım edin arkadaşlar,yakarım diye bağlamıyorum.Crossoverin bağlantı yerleri aşağıdaki gibidir.Hangi kabloyu nereye nerden alıp bağlayacağım.Lütfen tarif ederseniz memnun kalırım.Saygılar

Bağlantı yerleri:

GND Bas Tiz Hoparlör Girişi
Read more : Crossover hakkında yardım | Gösterim : 1436 | Cevaplar : 1 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye