Eline sağlık vallahi.
Aslında sesinin daha iyi olacağını bekliyordum. Deneme yanılma yöntemleriyle gene de fena değil. Belki daha iyi yapılabilir ama teorik işlerle fazla ilgilenemiyorum, devrenin matematiği beni aşar. Pratik olarak da sök tak işini pek sevmiyorum, özene bezene yaptıktan sonra sökmek zor geliyor.
Tizlerin kötü gelmesi kullanılan malzemeden mi yoksa tasarımdan mı tam bilemiyorum, nichicon kondansatörler kullanmışım. Ancak güçlü baslar var, temiz de geliyor sesi. Tavsiyelere uydum, metal film dirençler dışında, almak için Karaköy'e inmem lazım. Aslında bc550C gibi C tipinde yüksek kazançlı transistör de bulamıyorum bu aralar. Sanırım Hazar'ın dediği gibi bir çift subwoofer amfimiz oldu.
Neyse, ben TDA7294'lü bir köprü devre üzerinde çalıştım, sonuçları yazıcam ama biraz fazla gerilim vermişim, bir transistörün yanmasını izlemek durumunda kaldım. Daha düşük gerilimli bir trafo gerekiyor, elimdekini bulamadım daha.
Sonuç olarak tıpkı hoparlörlerde geldiğim nokta gibi, ölçmeden uğraşmanın pek anlamlı olmadığına kanaat getirdim. Bir osiloskop edinmek şart bu işlerle devam edeceksem, özellikle kalite kontrol vs. gibi konularda gerekiyor gibi. Bilgisayarın ses kartını kullanarak çalışan düşük frekanslı uygulamalar vardı ama paraya kıyıp analog birşey almak lazım gibi.
Ölçmek çok pahalı birşey yapılan devreden çok daha pahalı