Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

TDA1517

Uzun bir aradan sonra can sıkıntısından yaptığımın ufak bir çizim.
Küçük ebatlı, 2 X 6W ses verebilen basit pc speakerlarının
yerini alabilecek bir tümdevre.
TDA1517 yerine TDA1519 da Kullanılabilir.

http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=TDA1517

http://www.alldatasheet.com/view.jsp?Searchword=TDA1519

tda1517 üst.jpg

tda1517 alt.jpg
Read more : TDA1517 | Gösterim : 1317 | Cevaplar : 0 | Forum : Projeleriniz

Herkese Selam

Merhaba arkadaşlar ben oğuz kimyagerim, fakat çocukluğumdan beri elektroniğe karşı çok büyük bir ilgiye sahibim bana göre elektronik çok fantastik bir dünya. Az da olsa gitar çalıyorum ve bir elektro gitar amfisi almaya karar vermiştim daha sonra kendim yapabilirmiyim acaba diye düşünürken kendimi bir anda burada buluverdim. Şimdi yolun en başındayım ve nereden başlamam gerekiyor hiç bilmiyorum umarım sizlerin yardımıyla bişeyler başarabilirim.
Read more : Herkese Selam | Gösterim : 1431 | Cevaplar : 7 | Forum : Kendinizi Tanıtın

AAB DENGELİ ÇIKIŞLI AMFİM

Devrenin bir çok farklı varyasyonunu denedim en iyi bu şekilde çalışıyor .
sayısını bilmediğim kadar amfi yaptım solid state ab sınıfının en iyilerinden olduğunu düşünüyorum bu tasarımın.
Dengeli çıkış katı düşük geçiş distortionu sağlıyor.
Devrenin pcb si eski versiyonlarından birine ait şema günceldir pcb üzerindeki değerler farklı olabilir ama yollar aynı olduğundan şemaya bakarak pcb yi dizebilirsiniz.
pcb tasarımı bana ait değil.
bbjt.pdf

IGBT ARSLAN VEYSEL.pdf

...
Read more : AAB DENGELİ ÇIKIŞLI AMFİM | Gösterim : 1574 | Cevaplar : 9 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Trafo girişleri bilinmeyen trafo

Resim

Uploaded with ImageShack.us

resimdeki trafonun 3 tane primer girişi var 1. tek bakır tel lehimli 2.tek gümüş tel lehimli 3.her ikiside lehimli hangisine 220 vermeliyim :?:

1. ile 3. 13.5 ohm
2. ile 3. 2 ohm
1 ile 2 13.5 ohm direnç gösteriyor

birde trafonun wattı belli değil resimlerde uzunlukları belirttim (üzerinde 4 kv yazıyor) çıkışlar her türlü bulunur da trafoyu yakmak istemiyorum ...
Read more : Trafo girişleri bilinmeyen trafo | Gösterim : 3072 | Cevaplar : 12 | Forum : Güç Kaynakları

ses çıkış trafoları hakkında

Merhabalar

Çok önceler standart transformatör sacı ile yapılan ses çıkış trafolarının yeterliliği ile ilgili tereddütleri gidermek amacıyla, bu özellikte bir transformatör içeren devre kurarak durumu yorumlamak sözünü vermiştim.

Birazdan anlatacağım devrenin şema, detaylı fotoğraflarını veremeyeceğim, şema ve devreyi bu işi ticari maksatlar güderek yürüten bir arkadaşım için kurduğumdan, şimdiden anlayışınızı talep edeceğim.

Amacım yaptığım çalışmayı paylaşmanın yanı sıra yüksek maliyetler sebebiyle imalatın heves kırıcı olduğu lambalı amplifikatörlerin, makul fiyatlara imali mümkün olan güç trafosu ham ...
Read more : ses çıkış trafoları hakkında | Gösterim : 3391 | Cevaplar : 6 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

bayram mesajı.

tüm forum sakinleri ve islam aleminin ramazan bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim .
Read more : bayram mesajı. | Gösterim : 977 | Cevaplar : 4 | Forum : Serbest Kürsü

Muhtelif Opamplar

Merhaba,
Kulaklık amfimde kullanmak üzere aşağıdaki opampları arıyorum. Amfide 1 adet buffer, 2 adet de amfi katı için opamp kullanılmış. Buffer LM6171, ve amfi için 2 x Ne5532p kullanılmış. Hepsi PDIP-8 formda.
LME49720HA. TO-99 formlu bu opamapı PDIP-8 adaptörüne oturtmak gerekcek. Adaptörlü şekilde arıyorum.
http://eu.mouser.com/ProductDetail/Nati ... QQgmF%252b
OPA627BP : http://eu.mouser.com/ProductDetail/Texa ... 27jAJRg%3d
OPA2227PG4 : ...
Read more : Muhtelif Opamplar | Gösterim : 1087 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

Merhaba

Herkese merhaba,
İstanbul Göztepe de ikamet ediyor ve BT işi yapan bir şirket işletiyorum.
25 senedir müzik dinliyorum giderek kulağımı ve ekipmanlarımı geliştirmeye çalışıyorum. DIY le pek alakam ya da merakım olduğu söylenemez, daha çok ses ve müzik tarafıyla boğuşuyorum :) ancak uğraşımın uzantısı olarak mecbur ucundan kıyısından sizin hobiye bulaşmak zorunda kaldım.
İlk başlarda hi-fi ile başlayan yolculuğum son 1-2 senedir head-fi ye yoğunlaştı. Kulaklıktı, dac'tı, ...
Read more : Merhaba | Gösterim : 1275 | Cevaplar : 2 | Forum : Kendinizi Tanıtın

kabin ve hoparlör

arkadaslar oncelıle herkeze slmlar sızınle yapmayı dusundugum bı projeyı paylasmak ıstıyorum. Kuzenımle bugun aksam otururken knk benım elımde kenwoodun ıkı tane hoparloru var nasıl degerlendırebılırız dedı aklıma dırek abıme 3d max kabın cızdırmek geldı sonradan kuzenım bana bozuk 5.1 sıstemının tıwıteerlarını atıcam dıyınce bende atma kalsın dedım. eve geldıktne sonra hemen kagıt kalem aldım ve bıraz bısyler karaladıktan sonra abıme bana kabın cızmesını ıstedım :mrgreen: sonra ...
Read more : kabin ve hoparlör | Gösterim : 2488 | Cevaplar : 3 | Forum : Hoparlörler

mosfetlerde akım yönü mosfetlerde akım yönü

Arkadaşlar elektronikte acemi sayılırım yardımızıa ihtiyacım var, npn(n kanallı çoağalan tip) çoğalan tip yani gate akımı geldikçe source ile drain arasında akım geçişi artmaktadır bildğim kadarıyla voltaj arttıkça dirençte düşer, tamam herşey yolunda ama npn çoğalan tip moslarda akım source den drain e mi yoksa drainden source akmaktadır? yoksa bu akım yönü fark etmemektemidir ? yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler
Read more : mosfetlerde akım yönü | Gösterim : 1346 | Cevaplar : 1 | Forum : Güç Kaynakları

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye