Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

5000. mesaj!

Forumda 5000 mesaja ulaştık. Hayırlı olsun :)
Read more : 5000. mesaj! | Gösterim : 636 | Cevaplar : 3 | Forum : Serbest Kürsü

stk 4231 için kablo seçimi

Slm arkadaslar ben aranıza yeni katıldım. Baslıktan da anlasıldıgı gibi stk 4231in giriş ve çıkış katları için nasıl bir kablo kullanmalmız gerektiğini soracaktım. Bagladıgım hoparlör blaunpunkt vxb10 velocity subwoofer ve aynı markanın mid ve tiz hoparlörleri.Mid ve tizleri ayrı bir stk 4231 ile sürdüm. Bir de bu hoparlör seçimi bu sisteme ne kadar uygun.Teşekkürler.
Read more : stk 4231 için kablo seçimi | Gösterim : 1058 | Cevaplar : 1 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

AZ11 ve ECL11 radyo lambası alınık

Arkadaşlar Merhaba,Babamdan yadigar kalan wega marka radyo için ECL11 ve AZ11 radyo lambalarına ihtiyacım var bunları satan bir yer bilen var mı acaba ,veya yurt dışından getirtebileceğim güvenli bir site biliyor musunuz?Teşekkürler.
Read more : AZ11 ve ECL11 radyo lambası alınık | Gösterim : 1268 | Cevaplar : 2 | Forum : Alınık

boğuk, uğultulu ses sorunu

öncelikle merhabalar.

setim ile ilgili kafamdaki bir sürü soru işaretini gidermek için gezinirken bu siteyi keşfettim ama kendimi elektroniğe meraklı hatta biraz da becirikli saydığım halde bu konuda hiç bir şey bilmediğimi hatta artık bu konulardan anlama yaşımı dahi geçtiğimi anladım. ancak yine de anlayabileceğim bir şekilde sorularımı yanıtlarsanız, yardımcı olabilirsen çok sevineceğim.

hikaye şöyle başlıyor. 90'lı yıllarda yeni öğretmen olan amca, büyük paralar ödeyerek bir set alır. set sansui marka olup "kaset, radyo, anfi" ...
Read more : boğuk, uğultulu ses sorunu | Gösterim : 6923 | Cevaplar : 3 | Forum : Hoparlörler

stk 4241 Projem İçin Hoparlör Arıyorum

Herkese selam.öncelikle bu konularda çok yeni oldumu sölemek istiyorum.fakat çok fazla merakım var.ayrıca yeni bir üyeyim siteyi yapanlara ve emek harcayanlara teşekkürler...evet stk devrem için Pioneer TS-A6982S kullanmayı düşünüyorum.araba hoparlörleri belirtilen kabin ölçülerinde yapıldığında ev sitemi olarak kullanabilrimiyiz bi fark varmıdır :bilmem: birde anfiye güç olarak uygunmudur değilse sizin tavisye ediceğiniz hoparlör veya kombinezonlar varmıdır?
Read more : stk 4241 Projem İçin Hoparlör Arıyorum | Gösterim : 15704 | Cevaplar : 140 | Forum : Hoparlörler

LME49720 ve LM4562

İki opamp da aynı gözüküyor,teknik değerleri harfiyen aynı,ne fark vardır aralarında,fiyatları da aynı :) .Bufer ve aktif filtre yapımı için sıpariş vericem,ama ikisi arasında kaldım.
Read more : LME49720 ve LM4562 | Gösterim : 1095 | Cevaplar : 3 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

STK082

4141.4161.4048 şimdi de tek kanal 35W 082. Çok memnun olduğun STk dervelerinden şimdi de bunu yapmaya karar verdim. Elimde bulunan 20cm lik orta kaliteli bir bas sürücüyü aktif sub olarak kullanmak için bu entegreyi seçtim. Hakkında fikri yada bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirler. Bakalım nasıl olacak.
Resim

Resim
Read more : STK082 | Gösterim : 2044 | Cevaplar : 18 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

LM4562'li Pre devresini LM1875 ile uygulamak

Merhabalar

Sn. drhardware'in LM4562'li preamplifikatör hakkında yazdıklarını okuyunca, şimdiye kadar preamlifikatörlü dinleti tecrübem olmadığından merak ettim. 1 yıldır iki adet LM1875 ile yaptığım ve National firmasının LM1875 datasheet dosyasında yer alan tek güç kaynaklı şemadan yaptığım amplifikatörü kullanıyorum. Tannoy MX1 hoparlörlerim var ve sistemimin ses kalitesinden çok memnunum.

drhardware, LM4562 ile yapılan preamplifikatörün detay artışı sağladığını anlatmış. Oluşacak farkı görmek için yine LM1875'lerle çalışacak bir dizayn yaptım. Devre tasarımını DipTrace yazılımıyla hazırladım. Ancak programı yeni ...
Read more : LM4562'li Pre devresini LM1875 ile uygulamak | Gösterim : 4985 | Cevaplar : 17 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

point to point montaj için board ve turretler

bildiğiniz gibi lambalı anfiler yüksek potansiyel farklarla calısıyolar bunun sonucu olarakta ısınma ve atlama gibi sorunlar oluyor cözümde point to point board sorun şuki ordu sistemlerinde ve anfilerde kullanılan bu sistem hakkında kimsenin bilgisi yok konya sokakta girmediğim dükkan kalmadı hatta bazı dükkanlara iki kere girdim :D ve neden bağsettiğimi anlayan bir kişi cıktı oda bulamıyacağımı söledi bu tip epoxy board gören varmı (normal epoxy boarddan ...
Read more : point to point montaj için board ve turretler | Gösterim : 2235 | Cevaplar : 15 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye