Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Hocamla anlaşamıyoruz.bi bakarmısınız?

atölye hocamız amplifikatöre amplifikatörün gücünden daha yüksek güçte( örn:22w anfiye 250w hoparlör takmak)hoparlör bağlamanın anfinin aşırı yüklenmesine ve arızalanmasına sebep olcağını-olabileceğini söylüyor kitaptada böyle yazıyor ama ben bunun böyle olmadığını biliyorum hocama bi türlü izah edemedim sen tda1554q 2*22w anfiye istersen 250w hoparlör bağla bişey olmaz burda önemli olan hoparlör ve anfinin empedansı dedim 4 ohm luk anfiye 2 ohm takarsan ozaman aşırı yüklenme olur dedim ama gel gelelim bizim hoca kitapta yazılanı savunuyo baktım ...
Read more : Hocamla anlaşamıyoruz.bi bakarmısınız? | Gösterim : 2424 | Cevaplar : 14 | Forum : Hoparlörler

10 Kasım

Saat 9’u 5 dakika 3 saniye geçe!
Matem günü değildir...
Doğru.
*
Yeniden doğduğu gündür...
Her sene yeniden.
*
Malum şahıs, ABD ziyaretinde Obama’yla sohbet ederken, laf dönmüş dolaşmış, genetiği değiştirilmiş organizma teknolojisine gelmiş; Obama gururla, “Bu konuda öyle ilerledik ki, neredeyse ölüyü bile diriltebilecek hale geldik” demiş... Bizimki altta kalır mı, “Bizim çalışmalarımız da müspet neticeler vermeye başladı” demiş, “Biz de DNA’larında oynayarak, 100 metreyi 3 saniyede koşan sporcular yetiştirebiliyoruz artık!”
*
Gel zaman ...
Read more : 10 Kasım | Gösterim : 849 | Cevaplar : 3 | Forum : Serbest Kürsü

jbl l890 tavsiye

Merhaba,

Stereo müzik için bir sistem planlıyorum. jbl l890 hoparlör almayı planlıyorum.
Bu hoparlör için tavsiye edilen marantz ya da denon amfi ve cd player hangisidir? Max 6000 tl bütçeyi göze alıp tavsiye ederseniz sevinirim. Bir de bu ekipmanı istanbulda nerden almamı tavsiye edersiniz? Özel mesaj atmak isterseniz [email protected]

teşekkürler.
Read more : jbl l890 tavsiye | Gösterim : 1614 | Cevaplar : 0 | Forum : Amplifikatörler

260 MB Test Müziği (Rapid)

Farklı bir başlıkta indirilemediğini ama ilginin büyük olduğunu gördüm. İnternetten tek tek toplamıştım. Subwoofer ve tweeter testlerinde kullanılabilir. 5 Hz'den başlayan çeşitli frekanslarda test müzikleri var. Üç parça olarak rapide gönderdim. Liste aşağıda:

Linkler:
http://rapidshare.com/files/303441836/Test_Sesleri.rar
http://rapidshare.com/files/303599767/Test_Sesleri.r00
http://rapidshare.com/files/303715321/Test_Sesleri.r01

rar pass:
mfethi
Read more : 260 MB Test Müziği (Rapid) | Gösterim : 3690 | Cevaplar : 4 | Forum : Test Müzikleri

Kopyacılar

Tesadüfen gördüm.

Bakın bu sitede 2xLM3886 projesi var.
http://electronics-diy.com/electronic_s ... php?id=571

Bu da bizim sitedeki proje.
https://diyaudiotr.com/islecler/tamm ... ?metinid=1
Read more : Kopyacılar | Gösterim : 1066 | Cevaplar : 6 | Forum : Serbest Kürsü

sukunet akımı yardım...

ustadlar uzun zamandır arsivimde bulunan bir devreyi elimdeki mevcut malzemeleri ve ac 30V troid trafomu degerlendirmek adına ekte yolladıgım devreyi baskı devresinide cizmek suretiyle hayata gecirdim lakin devre hakkında teknik acıklama italyanca ve dogal olarak pek bisey anlamadım neyse deneme yanılma yontemiyle sukunet akımını ayarlarım dusuncesiyle devreye beslemyi verdim ilk basta calıstırması biraz sorun yaratsa da (baskı devremde hata varmıs)sonra duzelttim ve nihayet ses geldi ama ne ses dogrusunu soylemek gerekirse boyle basit bir devreden ...
Read more : sukunet akımı yardım... | Gösterim : 3133 | Cevaplar : 9 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Satılık DACT CT101 line preamp modulü

Arkadaşlar, hepiniz eminim ki DACT firmasının Dünyanın en iyi resistorlu volum potlarından birini yaptığını biliyorsunuz.Bu firmanın smd (surface mount) resistorler kullanarak imal ettiği CT101 line pre modulü de aynı volum potu kalitesinde.Yani, + - 24 Volt bir besleme(SLA bataryalarla harika ses performansı var),10K volume potu (tercihen DACT),ve giriş çıkışlar için RCA jackler ve bir kutu ile ,birkaçbin dolarlık preamfiler düzeyinde ses elde edebilirsiniz.
Özellikleri;
Bütün baskılı devre yolları ve bağlantıları altın kaplama,
a-0dB-kazanç yok ve ...
Read more : Satılık DACT CT101 line preamp modulü | Gösterim : 1119 | Cevaplar : 3 | Forum : Satılık

' Mono Lm3886 Baskı Devre Şeması Lazım.

' Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır üzerinde çalıştığım 2xPa100 projesinde çıkan arızalar ve olumsuzluklar yüzünden sistemi dağıtıp dual mono lm3886 yapmaya karar verdim. İnternette 86 pcb si ganimet gibi lakin istediğim en kalitelisini bulmak. Malum uygulama farklılıkları seste ve verimde büyük farklılıklar yaratıyor. Fazla uzatmayayım konuyu da. Kalitelisinden pcb lazım. Teşekkürler Kolay gelsin.
Read more : ' Mono Lm3886 Baskı Devre Şeması Lazım. | Gösterim : 1776 | Cevaplar : 7 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

TDA2822 Mini Amplifier

Selamlar,

Biraz el-göz oyalama için, biraz da şu mini hoparlörlerden bir çiftini kullanılır hale egtirmek amacıyla TDA2822M ile standart uygulama şemasına bağlı kalarak uygulama yaptım. Elime geçen trafoyu gören bacanağım "ne güzel trafoymuş" deyince "madem öyle, gösterelim" dedik :D Bizim forumda diğer bir TDA2822 başlığında geçen uygun kutu bulma derdi de ortadan kalkmış oldu böylece.

TDA2822M Amplifier_side view.jpg

TDA2822M Amplifier_2.JPG ...
Read more : TDA2822 Mini Amplifier | Gösterim : 4723 | Cevaplar : 23 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

midbas için kutu yapımı

Merhabalar,
konu hakkında araştırırken keşfettim siteyi. yapmak istedğim kutu hakkında yardımlarınıza başvurmak istedim.
bu başlık altında çok şey öğreniceğimi umuyorum..

sizler gibi bende kendi imkanlarımla birşeyler ortaya cıkarmaktan zevk alıyorum. daha öncede kutular yaptım. ancak bu sefer biraz daha düzgün bişey olsun istiyorm.

elimde 16 cm bir mid-bas, 10 cm dome mid, 10 cm(dış çap) tiz sürücü bulunuyor.
mid-bas parametreleri şöyle:
Qts: 0.33
Qms: 2.06
Qes: 0.39
Vas: 14.35 lt
Fs: 50 hz
SPL: 89 ...
Read more : midbas için kutu yapımı | Gösterim : 16313 | Cevaplar : 96 | Forum : Hoparlörler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye