Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Trafo arayışları

Lambalı amplifikatör dünyasına ben de adım atmaya çalışıyorum. Futterman beyefendinin geliştirdiği OTL çıkış yüzünden çıkış trafosuna ihtiyacım yok. Fakat, lambalarımızı yakabilmek için bir besleme trafosuna ihtiyacımız halen var.

Hammond 370DAX arıyorum aslında. Nedir özelliği; universal primer barındırıyor ve 260-0-260 V @ 90 mA DC + 6,3 V CT @ 3,5 A çıkışa sahip. Universal olması benim istediğim bir özellik değil, sadece 220V primeri de olsa yeter. Şimdi, illa Hammond dersem sağlam bir para ödemem gerekecek ...
Read more : Trafo arayışları | Gösterim : 1884 | Cevaplar : 3 | Forum : Güç Kaynakları

Çok sürücülü sistemler

Zaman sorunum ciddi boyutta ve yoğun koşturmaca içindeyim. Ama sonunda kendim için farklı bir tarzda kabin yapmaya karar verdim. Yaklaşık altı aydır üzerinde çalışıyorum ve henüz matematiksel hesaplarını tamamlayamadım, sadece şekilsel olarak nasıl olacağı konusunda belirli bir olgunluğa eriştirdim. Malzemesi de sürücüleri de hazır.

Birden fazla mid sürücü kullanan sistemleri daha çok sevdiğimden D'Appolito tasarımlar denedim, halen de iki prototip üzerinde çalışıyorum. Bu tasarımda ise bir mid-array mantığı kullanarak oldukça geniş bir sahne elde etmeyi, ...
Read more : Çok sürücülü sistemler | Gösterim : 7365 | Cevaplar : 69 | Forum : Hoparlörler

' Floorstand Hoparlör.

' Merhaba arkadaşlar. Çok eskiden tanıdığım ve iyi ahbaplığımız bulunan bir müzik marketten kendim için bir çift hoparlör aldım. Uzun süredir de deniyorum. Ben gayet memnun kaldım. Düşündüm ki benim kanalım üzerinden sahip olmak isteyen olabilir. Çünkü ithalatı biteli oldu biraz. Depoda bekler durumda ben de ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalıyım diye düşünüyorum. Marketteki fiyatı 247 dolardı. Sahip olmak isteyen olursa çok uygun fiyata verilecektir. Şu an sıkışık durumdayım en yakın zamanda bir çift daha alacağım oturma ...
Read more : ' Floorstand Hoparlör. | Gösterim : 1610 | Cevaplar : 5 | Forum : Satılık

JC-2 PREAMPLIFIER

Arkadaşlar merhaba.gece gece uyku tutmadı yazayım dedim...çokca övülen ve bazı forumlarda her sene yılın preamfisi hatta her yılın en iyi preamfisi olduğu iddia edilen şu aşağıdaki devreyi yapmak istiyorum..isteyen arkadaşlar da yapıp deneyebilirler..teknik özellikleri çok iyi olan bir preamfi imiş.doğrusu ben sesini dinlemek için çok meraklanıyorum hakkında krell ksa50 den sonra en çok konuşulan konu bu yabancı forumlarda.. (pardon krell dahil en çok izlenen ve yorum yapılan alet bu preamfi sanırım ...
Read more : JC-2 PREAMPLIFIER | Gösterim : 3102 | Cevaplar : 6 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

RAS 32

Hoparlor arkadasım su tavsiye ettigin ras35a nın dokumanlarını, mumkunse devre hakkındaki teknik bilgilerini ve yapımı esnasında dikkat edilecek noktaları bizimle paylasırmısın zira bende kendim icin bir class a yapmak istiyorum soyle 20-40W arası beni tatmin eder kanaatindeyim su ana kadar bir kac tane chipamp ve trn.lu anfi denemelerim oldu lakin ses kalitesi tatmin etmedi bunun yanında maddi acıdan beni fazla zorlamayacak baska bir devrenizde varsa gormek isterim.
Saygılar...Tesekkurler...
Read more : RAS 32 | Gösterim : 2245 | Cevaplar : 18 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

250 watt trafo

arkadaşlar 250 watt 40-0-40 ac trafo arıyorum elindeolan varsa uygun fiyatsa alabilirim
Read more : 250 watt trafo | Gösterim : 1755 | Cevaplar : 7 | Forum : Alınık

Yeni Konular ve Mesajlar kutusunu yeniden göstermek

Artık Yeni Konular ve Mesajlar kutusu kapatılabiliyor. Bundan rahatsız olan üyelerimiz için bu uygulama getirildi.

Kutuyu nerede kapatırsanız orada kapalı kalacaktır. Örneğin eviniz ile işyerinizdeki tercihleriniz birbiriyle bağlantılı değildir. Bazı sebeplerden dolayı bu yolu seçtim. Yani tercihiniz cookie olarak saklanıyor.

Kutuyu bir kere kapadığınızda tekrar açabilmek için uygulayabileceğiniz iki yöntem var.
Tüm üyelerimizin bilgisine sunulur.
Read more : Yeni Konular ve Mesajlar kutusunu yeniden göstermek | Gösterim : 1922 | Cevaplar : 0 | Forum : Haberler ve Duyurular

Komple gitar anfisi projesi

Merhaba arkadaşlar arkadaşım benden gitar anfisi istedi ve bende araştırıyım dedim ve mosfet ve opmaplı bi ton kontrolün birleşmesiyle 100 watt ucuz ve kaliteli bişey yapabaileceğimi düşünüyorum aşadaki devreleri kullancam ve buna vu metre de ekliyecem sizce mosfetten gitar anfisi olur mu daha önce hiç yapmadım bilmiyorum yoksa illa class a yada lambalı mı olmalı bu devreler le nasıl bi sonuç alırım tecrübelerinizi bekliyorum

bu anfi katları arasında şeçim yapmadım sizce hangisi
mosfet-amfi-devre-semasi.jpg ...
Read more : Komple gitar anfisi projesi | Gösterim : 6996 | Cevaplar : 16 | Forum : Projeleriniz

Satılık LM3886,LM3875,LM4780,LM4702

Tamamı National'dan sample olarak gelmiştir.
Uzunca bir süre maddi imkansızlıklar sebebiyle amfiye dönüşemeyecek bu chipler satılıktır.

LM3886 çifti 15 lira (izoleli 4 adet izolesiz 4 adet var)
adet kontrol edilip güncellenecektir

LM3875 çifti 15 lira (izoleli 4 adet var)
2 adet kaldı

LM4780 tane 10 lira (izolesiz 8 adet var)
2 adet kaldı

LM4702 tane 10 lira (izolesiz 6 adet var)
6 adet kaldı

Satılanlar oldukça buradaki adetler güncellenecektir.

DSC00840.JPG
Read more : Satılık LM3886,LM3875,LM4780,LM4702 | Gösterim : 1765 | Cevaplar : 8 | Forum : Satılık

PCB Basımında laminatör kullanımı

Bu yabancı insanlar modifiye edilmiş laminatör kullanarak tonerlerini PCB'ye aktarıyorlar. Ütüyü çoktan bırakmışlar...

Mantıken düşünürsek haklı adamlar. Tek sefer geçiyor, kayma riski kalmıyor. Ayrıca 45 saniyede işlem tamam. Zorlukları da yok değil.
1. 50 TL, ütü bedavaydı malumunuz. Evde yoksa bile 10-20 TL'ye var.
2. 50 TL'yi verdiniz, kullanıma hazır değil. Normal laminatörler 110-120 dereceye kadar ısıtır. PCB işi için 170C lazım. Modifikasyon basit, gerekli sıcaklığa ulaştığını sanması gereken devre üzerinde değişiklik yapılıyor ama yine ...
Read more : PCB Basımında laminatör kullanımı | Gösterim : 16645 | Cevaplar : 88 | Forum : Serbest Kürsü

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye