Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

30W 4ohm subwoofera Kabin yapımı 30W 4ohm subwoofera Kabin yapımı

merhabalar
donanımhaber den bu forum sitesini gördüm.ordada kullanacı adım RM36CB.
Elimde 1 adet bass hoparlörü mevcut.fakat devre felan yok sadece hoparlör.
Bu hoparlörü nerede kullanabilirim?
Hangi devreyi kullanmam gerekiyor?
Elektrik Teknisyeniyim.pano imalatında çalışıyorum.meslek lisesini okudum.elim elektroniğe yatkın.gerek kondansatör gerek direnç gibi basit malzemelerden anlıyorum.proje okuyabiliyorum.
Read more : 30W 4ohm subwoofera Kabin yapımı | Gösterim : 14402 | Cevaplar : 162 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

2000 yapımı nichicon 22000 mf

İyigünler arkadaşlar, bir sorum olacaktı:
Geçen bir elektronikçide 2000 yapımı Nichicon 22000 mf 25V kondansatör buldum,8 tane hemde 3,5 TL'ye bırakıyor.RAS10 devresini yaptım, mükemmel biçimde çalışıyor kutularken bu kondansatörleri kullanmayı düşünüyorum. Mutlaka bayattır ancak sizce bu kondansatörü almaya değer mi? Bir kondansatörün raf ömrü kaç yıldır ? Soğuk ortamda saklanmış, çekmece içinde duruyor.
Read more : 2000 yapımı nichicon 22000 mf | Gösterim : 1258 | Cevaplar : 2 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Emin Kayyboldu.

:) Yahu nerelerdesin?

Çıtın çıkmıyor, umarım sıkıntı yoktur.

Eminciğim özlettin kendini. :)
Read more : Emin Kayyboldu. | Gösterim : 688 | Cevaplar : 1 | Forum : Serbest Kürsü

Subwoofer Devresi Hakkında

Merhaba arkadaşlar;
Bir konuda yardıma ihtiyacım vardı ve en uygun forum olarak forum.diyaudiotr.com seçtim üye oldum ve ilk konumu açıyorum.

Bir tane Subwoofer vardı. Kabinin dışı ahşap görünümlü yapışkan tabaka ile kaplıydı ve bazı yerleri yırtılmıştı. Kabini komple boyamak istiyordum ve kabini sökmeye karar verdim. Kabinin arka tarafını söktüm önce. Sonra ön tarafını sökmek istedim ama sökemedim. Ön tarafı zorlayınca kırılma oldu. Ön tarafta subwooferın kontrol butonları vardı. Bas , tiz, volume ve bir şey ...
Read more : Subwoofer Devresi Hakkında | Gösterim : 1915 | Cevaplar : 3 | Forum : Hoparlörler

Satılık malzemeler

Arkadaşlar elimde ve işime yaramayan bütün malzemeleri satıyorum.

Malzeme listesi

BD241C 4 tane,tane fiyatı 0.75tl
BD242C 4 tane,tane fiyatı 0.75tl
Bd140 5 tane,tane fiyatı 0.2tl
Bd135 1tane,0.2tl
Bd127 1tane,0.2tl
Bd176 1tane,0.2tl
Bd375 1tane,0.2tl
Bd677 2tane,tane fiyatı 0.2tl
BD201 1tane,0.5tl
2SD200 1tane,1tl
2N3773 2tane,tane fiyatı 1tl
KT838 1tane,1tl
KT840 1tane,1tl
2N3055 1tane,1tl
100uf 350v kondansatör 4tane,tane fiyatı 4tl
(Yukarıda adı geçen malzemeler bana emekli olan bir elektronikçi tanıdığımdan kaldı,hepsi eski ve kaliteli mallardır)

tda2822 1tane,0.25tl
tda2003 ...
Read more : Satılık malzemeler | Gösterim : 1517 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

sony rx90 müzik setini dağıttım,anfi için yardım... sony rx90 müzik setini dağıttım,anfi için yardım...

Selamlar herkese,

Uzun zamandır köşede duran rx90 müzik setim var,cd si tuşları vs. bozuldu,

sadece pc ye bağlayıp anfisini kullanıyordum,çok güzel ses veriyor...

Fakat bana müzik seti olarak büyük geliyor yeni taşınacak yerde yerim yok
bu yüzden sadece anfisini alıp yeniden kutu yapıp tek anfi haline getirmek için yardımınıza ihtiyacım var...

Şuan için sadece kapaklarını söktüm ayırdım,

görüldüğü üzere trafo,anfi,entegresinin arkasında soğutucusu...
Read more : sony rx90 müzik setini dağıttım,anfi için yardım... | Gösterim : 8634 | Cevaplar : 34 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Preanfi devresi boguk ses cıkartıyor

Evdeki Creative 4+1 subwoofer lı ses sistemime mikrofon baglamak istedim, bunun icin condenser bir yaka mikrofonu ve asagıdaki preanfi devresini aldım. Yüksek bir ses alabiliyorum ama boguk bir ses ve seste catlamalar meydana geliyor. Sesi kıssam da sorun degismiyor. Nasıl net bir ses alabilirim. Girisi USB gücünden alıyorum 5V. Sorun preanfi devresinde mi? Mikrofon PC ye bagladıgımda güzel ses veriyor. Sorunu bulamadım.

Bir de mikrofonla beraber alttakine benzer bir parca geldi icine pil takılıyor bu ...
Read more : Preanfi devresi boguk ses cıkartıyor | Gösterim : 1852 | Cevaplar : 1 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

Amfi kutularken dikkat edilmesi gerekenler Amfi kutularken dikkat edilmesi gerekenler

Herkese merhaba yapmış olduğumuz amfi katlarını trafolari ton kontrol devrelerini montajlarken nelere dikkat etmeliyiz ne gibi malzemeler kullanmalıyız soğutucuları kutuya montajlarken yalıtım malzemesi kullanılır mi iki katı üst üste mesafeli bir şekilde montajlasak asilasyon yaparmı şaselemek her zaman iyimidir kusura bakmayın bu konu da bir çok şey yazılıp çizilmiş aslında ama ittifak lar var bilgiler arasında en güvenilir bilgi burda olabilir vede bu konuda bilgi arayan arkadaşlara da ışık olur
Read more : Amfi kutularken dikkat edilmesi gerekenler | Gösterim : 1680 | Cevaplar : 3 | Forum : Amplifikatörler

LM4562NA/NOPB PCB Çizimi lazım

http://tr.farnell.com/national-semicond ... dp/1685366 bu linkteki entegreyle bir kulaklık amfisi yapmayı düşünüyorum. Araştırmalarım ve yorumlar üzerine bu entegrenin çok kaliteli ses verdiğini ve düşük distorsiyonlu olduğunu gördüm fakat datasheet'ten pcb çizecek kadar ne bilgim ne yeteneğim var. Bu konuda biligili ve tecrübeli olan arkadaşlar yardımcı olursa hem ben kendime bi kulaklık amfisi yapmış olurum hemde forumda yeni bir proje daha olmuş olur. Bu entegre rahatlıkla 600 ohm'luk kulaklıkları ...
Read more : LM4562NA/NOPB PCB Çizimi lazım | Gösterim : 1166 | Cevaplar : 0 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Alınık 12ax7 lamba

İstanbul içi elden teslim uygun fiyatlı 12ax7 arıyorum. Tercihen Tung-sol veya EHX benim için daha uygun olur. E-mail atabilirsiniz: [email protected]
Read more : Alınık 12ax7 lamba | Gösterim : 1078 | Cevaplar : 1 | Forum : Alınık

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye