Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:14

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Amfi Besleme Devresi Yardım.

Merhaba arkadaşlar. Elimde LM3886 ve TDA7377 ile yaptığım devreler var. Fakat bu devreleri tam olarak nasıl besleyeceğimi bilmiyorum. TDA7377 ile yaptığımı elimdeki bir güç kaynağıyla denedim fakat devreleri tam doğrulmayla tamamlamak istiyorum.
Şimdiye kadar preamp devreleri için yaptığım 78** li doğrultmalar en fazla 1A civarında olduğundan sıkıntı yaşamamıştım ama burada daha önce hiç kullanmadığım 8A-10A lık akıma göre bir tasarım kullanmam gerekecek.
Öncelikli sorum malzeme üzerine. Köprüde nasıl diyotlar kullanmalıyım, kaçlık kondansatöre ihtiyacım var ve ...
Read more : Amfi Besleme Devresi Yardım. | Gösterim : 1596 | Cevaplar : 3 | Forum : Güç Kaynakları

JVC MX-K350V Müzik seti PROTECT Hatası JVC MX-K350V Müzik seti PROTECT Hatası

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Foruma yeni katıldım.Başlıktada Belirttiğim gibi benim böyle bi sorunum var.Müzik Setimi bilgisayarda kullanıyordum ve ses biraz yüksekdi sonra birden ses gitti ve ekranda protect yazısı belirdi.bende ne yaptıysam düzeltemedim içini açtım ve içindeki entegre STK serisinin STK-402-070 Aceba entegre mi yandı veya güç transistörleinde mi bir sorun var yardımınızı bekliyorum arkadaşlar. Birazdan Fotoları Atacağım :?:
Read more : JVC MX-K350V Müzik seti PROTECT Hatası | Gösterim : 6992 | Cevaplar : 7 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

ad8403 pic16f877a proton basic ve proteus çizimi

sizlerle ad8403 4 pot kontrollü pic16f877a projemi ve kodlarıyla beraber proteus çizimini pylaşmak istiyorum. umarım yapacagınız ses projelerinizde dijital pot kullanımı hakkında bir fikir verir.

'****************************************************************
'* Name : AD8403.BAS *
'* Author : [ergunbt] *
'* Notice : Copyright (c) 2015 [select VIEW...EDITOR OPTIONS] *
'* : All Rights Reserved *
'* Date : 09.09.2015 *
'* Version : 1.0 *
'* Notes : AD8403 dijital pot uygalaması *
'* : *
'**************************************************************** ...
Read more : ad8403 pic16f877a proton basic ve proteus çizimi | Gösterim : 1060 | Cevaplar : 0 | Forum : Projeleriniz

Ses sistemim için yorum ve tavsiyelerinizi istiyorum

Merhaba, bir arkadaşta görüp çok beğenerek satın aldığım ses sistemim mevcut. Cihazdan çıkan ses elimdeki logitech 5+1 e göre kaliteli ve yükselttikçe sesi bozmuyor. Ama bir de parçaların kalitesini ve marka değerlerini (maddi değil) öğrenmek istiyorum.Bu konuda da teknik bilgim olmadığı için size danışmak istedim.

hoparlörler Sansui
Resim

EQ
Resim

MBO PREAMPLIFIER
Resim

MBO Stereo Power Amplifier
Resim
Read more : Ses sistemim için yorum ve tavsiyelerinizi istiyorum | Gösterim : 1686 | Cevaplar : 2 | Forum : Hoparlörler

Jean Hiraga 30 watt Amplifikatör için Hoparlör Tercihi

Başlık biraz uzun oldu ama , Dost'lar meşhur bu amplifkatör için , Fullrange iyi kalite hoparlöer ne önerirsiniz ? İyi birşey olmalı. Hoparlör hakkında hiç bir bilgi sahibi değilim .... ( Markalar )

OPA134

Merhabalar arkadaşlar.

2 adet OPA134 veya OPA2134 arıyorum. Elinde olan, ya da yakın zamanda yurtdışından sipariş geçecekler iletişim kurarsa çok mutlu olurum.

Saygılar.
Read more : OPA134 | Gösterim : 908 | Cevaplar : 1 | Forum : Alınık

Yeniden merhaba

Uzun süredir giriş yapmadım. Bir uğrayayım dedim. Nasılsınız :evet:
Read more : Yeniden merhaba | Gösterim : 916 | Cevaplar : 0 | Forum : Kendinizi Tanıtın

Kasaya konan devrenin ekstra sesler alması

Arkadaşlar merhaba. lm3886 ile yaptığım sistemi kasaya yerleştirdim. herşey çok güzel oldu fakat sesi yükseltince vınıltı tarzı bir ses var.

kasanın tabanını ahşaptan (üzerine metal saç kapladım), yanlar soğutucu bloktan arka ön ve üstü ise pleksi den oluşuyor. ön ve üstü henüz yerleştirmedim.. birçok kaynaktan tarama yaptım. beslemenin sıfır noktasını kasaya irtibatlandırılmalıymış diye anladım. ama bende 3 tane güç kaynağı var. birincisi power amfi, ikincisi pga ve preamp beslemesi, üçüncüsü ise digital besleme.. eğer amfiye ...
Read more : Kasaya konan devrenin ekstra sesler alması | Gösterim : 2867 | Cevaplar : 31 | Forum : Amplifikatörler

2SD478 Transistör

Arkadaşlar bu transistör ile çalışma yapacağım ama maaleef yok sanırım . Bunu nereden bulabiliriz ?
Read more : 2SD478 Transistör | Gösterim : 884 | Cevaplar : 0 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

YARDIM...EVDE 5+1 TOPLAMA EV SİNEMA SİSTEMİ NASIL YAPILIR? YARDIM...EVDE 5+1 TOPLAMA EV SİNEMA SİSTEMİ NASIL YAPILIR?

Merhaba Arkadaşlar, yardımınıza ve bilgilerinize ihtiyacım var.
Evde 5+1 ev sinema sistemi almak-yapmak istiyorum. Hazır 5+1 ev sinema sistemlerinden almayı düşünüyordum lg,samsung,philips,sony...vb hatta arka hoparlörler kablosuz olan uygun bulsam onlardan düşünüyordum. Fakat bir çok yerde araştırdım. Bu tür hazır 5+1 sistemler önerilmiyor pek. Siz ne düşünürsünüz, hazır sistemlermi, manuel toplama mı?
manuel olarak hi-fi öneriliyor hep. daha verimli olur deniliyor.
Şimdi bende 5+1 ev sinema sistemi toplayıp yapmak istiyorum. Ama hangi marka,hangi model parçalar iyi ...
Read more : YARDIM...EVDE 5+1 TOPLAMA EV SİNEMA SİSTEMİ NASIL YAPILIR? | Gösterim : 1114 | Cevaplar : 0 | Forum : Amplifikatörler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye