Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Lambalar Paralel bağlanırmı

Çıkış ta empedans trafosu kullanmamak için Lambalı çıkış katındaki lambalar paralellenirmi? :D
Acaba hoparlörümü yüksek sardırsak ? :D
Read more : Lambalar Paralel bağlanırmı | Gösterim : 1266 | Cevaplar : 8 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

Khozmo Potansiyometre

Hoş bi eleman :kulaklik: .Dact a alternatif olabilirmi acaba?Kargo ücretsiz imiş.stereo su 100$..http://www.khozmo.com/index.html
Read more : Khozmo Potansiyometre | Gösterim : 1097 | Cevaplar : 4 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

TDA2004 ile başlangıç projesi

izmir'den selamlar, sevgiler.
öğrencilik zamanında aldığım TDA2004 entegrelerini değerlendirebileceğim basit bir projeyle bu hobiye başlamak istiyorum. kapibara'nın "zamanında TDA2003, TDA2004, TDA2030 türü şeylerle bende uğraştım ama artık bir daha asla yapmayı düşünmüyorum." sözleri gözümün önünden gitmese de ekteki devreyi kendime başlangıç projesi olarak seçtim:
devre TDA2004 entegresinin içindeki iki op. amplifikatörünün köprülenmesiyle oluşturulmuş. devreyi forumda öğrendiğim uzay montajı tekniğiyle kurmak istiyorum. beslemede iki adet 50w el trafosu, giriş katı için de sitenin ana sayfasındaki "komple ...
Read more : TDA2004 ile başlangıç projesi | Gösterim : 4251 | Cevaplar : 22 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

SMD malzeme

Herkese selam;

Merak ettiğim bir konu var.
Ev yapımı dijital projelerde, bazen mecburen bazen artislik olsun diye bazende pcb tasarımı basitleştirmek adına artık smd malzemeler kullanılıyor.
Ama amp projelerinde nasıl bir dönüşü olur bu işin?
Misal, bir chipamp yapımında smd dirençler kullansak pcb yollarımız daha kısa olacağından bir artısı olacaktır belki ama başka bir yerden götürüsü olmasın?
Yerine göre normal dirençlerden dahada ucuza geliyorlar.
Diyaudioda çinlinin biri BPA200 projesini böyle yapmıştı. Tabi nasıl bir ses ...
Read more : SMD malzeme | Gösterim : 1163 | Cevaplar : 6 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

İlk Hi-fi Projesi için fikir ve öneri

Merhaba.

Ben 2 yıldır elektronikle uğraşıyorum.Müzisyenim ve gitar çaldığım için bu zamana kadar birçok pedal,preamp ve lambalı ampli yaptım...Bu siteyi uzun süredir takip ediyorum ama bu süre içerisinde her gün farkediyorum ki fazlasıyla uzağım Hi-fi camiasına...Herhangi bir elektronik eğitimim yok.Onun için sitede yer alan makaleleri, projeleri, kullanıcıların yorumlarını idrak etmeye çalışsamda elektronik altyapımın eksik olması nedeniyle bazı konularda eksik kalıyorum...

Uzun süredir LM3886 ile bir ampli yapmak istiyorum ama önceden hiç deneyimim olmadığı için belirli ...
Read more : İlk Hi-fi Projesi için fikir ve öneri | Gösterim : 1179 | Cevaplar : 4 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

SMPS ler seri bağlanırmı

Daha yüksek voltaj ihtiyacını gidermek için birkaç tane smps yi seri bağlamanın bir sakıncası varmıdır,çıkıştan geri besleme aldıkları için biraz kuşku duyuyorum o yüzden sordum.Ayrıca Kademeli voltaj ile çalışan (step driver) anfi ilede çalışabilirmi üst kademelerin gücü biraz daha az olacak çünkü.
Read more : SMPS ler seri bağlanırmı | Gösterim : 6013 | Cevaplar : 11 | Forum : Güç Kaynakları

Çeşitli LCDler

Herkese selamlar;

Daha önce forumda söylediğim, aşağıdaki ebay linkinde bulunan deneme amaçlı aldığım çeşitli renklerde lcdleri denedim sizlerinde fikriniz olması açısından buraya koyuyorum.
Cihazlarımızda kullanırsak sıradışı olacağını söyleyebilirim ancak geneli kötü gözükeceğide aşikar. Elimde gene ebayden alınmış bir vfd var. Umarım zaman bulurumda onuda önümüzdeki günlerde deneyip buraya görselini koyabilirim.

http://cgi.ebay.com/CHARACTER-LCD-MODUL ... 911.c0.m14

Aydınlatması olmayan sıradan lcd
Resim

Kırmızı yazılı siyah fonlu lcd
Resim

Kırzmızı siyah lcdnin ...
Read more : Çeşitli LCDler | Gösterim : 849 | Cevaplar : 6 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Diyaudio.com Sonunda Yenilendi

Birkaç haftadır çalışılıyordu bitmiş sitenin yapımı.Daha iç açıcı olmuş artık :)
Read more : Diyaudio.com Sonunda Yenilendi | Gösterim : 729 | Cevaplar : 5 | Forum : Serbest Kürsü

lambaların pin uçlarını bulma?

arkadaşlar şemadaki sembol ile lambadaki uçların hangisi olduğunu nasıl anlayabiliriz. yani hangi ucu flamanın hangi ucu b,e,c bu konuda yeniyim. cevaplarınızı bekliyorum.
Read more : lambaların pin uçlarını bulma? | Gösterim : 776 | Cevaplar : 2 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

Saund Lambalı Power Amfi

150 wattdır. 8 ohm ve 4 ohm çıkışı vardır. vumetre ve ton kontrolü vardır. preamfi katında 4 lamba anfi katında 4 lamba bulunmaktadır tüm lambaları orjinaldir. çıkış katındaki lambalar RFT marka PL36 dır. tamirsizdir. en yüksek seste bile seste bozulma yoktur. nadir bir amfidir. diğer türk malı anfilerle karışılaştıra bilirsiniz. transistör olmadığı için yapılan lambalı anfilerden değildir. transistör varken kaliteli olsun diye lambalı olarak yapılmıştır. diğer bilgilerini sorabilirsiniz. fiyat 75 liradır. diğer resimleri için tıklayınız ...
Read more : Saund Lambalı Power Amfi | Gösterim : 3502 | Cevaplar : 15 | Forum : Satılık

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye