Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Audio Grade LM3886 Hazır Kit Ve 24bit /192KHz DAC Aldım.

http://cgi.ebay.com/NEW-LM833-LM3886-Am ... 911.c0.m14

İşçilik ve malzeme kalitesi gerçekten çok iyi. Dirençler metal film kullanılmış. Sinyal hattı üzerinde yer alanların %0.5 toleranslı olduğunu görünce çok şaşırdım. Kondansatörler ve PCB tasarımı da kaliteli. Başta uygun trafo bulmakta zorlandım. Elimde 2x33V trafo vardı ve devre için çok fazlaydı. Bunu devreye nasıl uydurabileceğimi düşünürken 10W'lık 2x12V bir trafoyla bir deneme yapayım dedim. Devre çalışınca rahatladım. ...

Lm-1875 ile stereo ampli... eal-18833

Evet arkadaşlar uzun zamandır boş vakitlerimi değerlendirerek yaptığım amplimi henüz bitmeden sizlere göstermek istedim.
Ampli katı olarak lm1875 , preamp katı olarak sevgili dr. un çizimi olan pre devresini kullandım. opamp olarak ne5532/lm833/4558 i dönüşümlü olarak kullandım en son ne5532 de kaldım.
Beslemede ;
Ampli katı için 90w trafo ve 4 tane 4700uF rubycon kullandım(cew serisi).ayrıca besleme çift köprü .
Pre-amp katında ise 2x15v 25w trafo var..birde şebeke gürültüsü için trafoların girişine şebeke filtresi ekledim. ...
Read more : Lm-1875 ile stereo ampli... eal-18833 | Gösterim : 5993 | Cevaplar : 29 | Forum : Projeleriniz

Şema tavsiyesi olan?

arkadaşlar baya bi düşündükten sonra esas istediğimin kalite olduğuna karar verdim ve şimdilik 100-150-200 watt mosfet bi ampli yapmamın yeterli olacağına karar verdim nico ras ın böyle bi çalışması varsa hiç durmayacağım yok sa da bana önerebileceğiniz thd si %0.01 ve altında olan şema önerebilir misiniz? (Yİne çok şey istedim galiba :D)
Read more : Şema tavsiyesi olan? | Gösterim : 1310 | Cevaplar : 8 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Aciko Abe 2000 Ekolayzır

Mehaba.Evimde kullanmak için elimde bulunan Aciko marka eko için adaptör lazım.Bu iş için biraz yabancıyım.DAha önce bu ekuyu evimde komşumun yaptığı bir şekilde Pionneer 150 watt oto hoparlörü ile 2-3 sene kullandım ve süper sonuçlar aldım.Nitekim şöle yapmıştı bu arkadaşım. Elimde bulunan kaç watt bilmiyorum 24 volt luk bir trafoya (trafoda devre yok) sadece bir tane kare parça ekledi ismini unuttum ve voltu düşürmesi için de 2 tane araba lambası ekledi ...
Read more : Aciko Abe 2000 Ekolayzır | Gösterim : 8876 | Cevaplar : 29 | Forum : Güç Kaynakları

satılık 5.1 ses sistemi 125W RMS

5.1 sistemim satılıktır. taşınıyoruz o yüzden satıyorum.

http://www.sahibinden.com/ev_5_1_ses_si ... isplayitem
Read more : satılık 5.1 ses sistemi 125W RMS | Gösterim : 1189 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

Yıldız Şase ve Diğer Bağlantı Çeşitleri

Diyaudioda rasladığım konuyu paylaşmak istedim.Özellikle resimli olmasından dolayı daha anlaşılır.Sitemizde lm3886 projesi altında bu konuya değinilmiş gerçi ama farklı kombinasyonlar belki işimize yarar :) Kolay gelsin...

stereo_bad.gif

good_ground_9.gif

good_ground_3.gif

good_ground_2.gif

good_ground11.gif

earth_loop.gif

good_ground.gif

mono_interconnector.gif

...
Read more : Yıldız Şase ve Diğer Bağlantı Çeşitleri | Gösterim : 2820 | Cevaplar : 13 | Forum : Diğer Bilgiler

Her Türlü Arızalı Amfi Alınır

her türlü arızalı ev araba ve power konser anfisi alınır. :evet:

irtibat: [email protected]
Read more : Her Türlü Arızalı Amfi Alınır | Gösterim : 1031 | Cevaplar : 0 | Forum : Alınık

TDA1543 yerine TDA1541?

Elimde Philips marka cdp var içinde TDA1543 DAC kullanılmış.
TDA1541 ile yapılmış bir dac bu CDP ye nasıl takılır? CDP de dijital çıkış yok. TDA1543'ün dijital haberleşmesi TDA1541 ile aynı mı?
Read more : TDA1543 yerine TDA1541? | Gösterim : 1831 | Cevaplar : 2 | Forum : Sayısal Ses Devreleri

Foruma resim ve dosya yüklenmesi konusunda bilgi

DIY Audio Dostları,
Bir resmin bin kelimeden daha önemli olduğu durumlarda mesajımıza bir resim, bir şema, bir dosya eklememiz gerekebiliyor. Çoğunuz, dış kaynaklardaki ücretsiz hizmetleri kullanıp dosyalarınızı yüklüyor, buraya da linkini bırakıyorsunuz. İstediğiniz o an için gerçekleşmiş olsa da, bunun bazı yan etkileri var.

Kullandığınız hiçbir ücretsiz servis, yüklediğiniz dosyanın "varoluşunu" garanti etmemektedir ve edemez de. Çoğu zaman dosyalarınız, fazla indirilmekten, hiç indirilmemekten ya da zaman aşımına uğramaktan dolayı silinmekte. Dolayısıyla, yüklediğiniz şey sadece belli ...
Read more : Foruma resim ve dosya yüklenmesi konusunda bilgi | Gösterim : 3158 | Cevaplar : 1 | Forum : Haberler ve Duyurular

Tek Güç Kaynaklı LM1875 Devresi + İYİLEŞTİRME

Merhaba,

2 yıldır kullandığım LM1875'li amplifikatörümü yakında LM3886'lı bir amplifikatörle değiştireceğim. İlk yaptığım günden bu yana LM1875'li devre üzerinde aralıklarla çeşitli modifikasyonlar uyguladım. Bu modifikasyonlar sonucunda ilk güne göre bugün çok daha iyi durumda olan amplifikatörü özellikle yaylı çalgıların ağırlıkta olduğu klasik müzik dinlemek için kullanıyorum.

Yaptığım modifikasyonları National'ın LM1875 datasheet belgesinde yayınlanan şema üzerine kırmızı renkte yerleştirdim. İlgilenen ve devreyi yapan veya mevcut devresine bu modifikasyonu ekleyen olursa sonuçlarını burada paylaşırsa sevinirim.

İlk olarak ...
Read more : Tek Güç Kaynaklı LM1875 Devresi + İYİLEŞTİRME | Gösterim : 1608 | Cevaplar : 6 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye