Kondansator lazım

Alınık » Aradığınız, almak istediğiniz malzeme ve ürünler

Ynt: Kondansator lazım

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 01 May 2010, 15:59

BC559'ları şöyle bir test ettim, C tipi diye aklımda kalmış ama değil Kazançları 240 ve 320 civarında değişiyor, yani B tipi. C tipi de vardı ama tam patatesti, plastik bile kalitesiz.

C tipi isteyenler BC560C kullanmalı, önü gri onlardan var. Çıkış katının malzemelerine bakınca BD139/140 St marka olarak da var. Ben de ST kullanıyorum. Şemada ya da notlarda BC559'un tipi belirtilmemiş, ancak eşlenik olmaları şemasının yapısı gereği şart. Baskılı devre tasarımında mutlaka birbirlerine yakın hatta dokunur şekilde yerleştirilmeleri tavsie olunur.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen tiger41 » 01 May 2010, 17:59

Sizinde soylediginiz gibi sema da ne tip olacagı belirtilmemis bu durumda B yada C olabilir eslenik olmaları kaydı ile bd ler elimde var bluemavi den almıstım st yazıyor ama sahte mi deil mi emin deilim lakin baska bir devrede kullanmıstım ve işitsel herhangi bir sorun sezinlemedim sanırım yine onları kullanıcam.Aklıma gelmisken 23 nisanda karakoye olan kısa ziyaretimde kısıtlı zamanım icerisinde mospec marka tip2955-3055 sormustum fakat bulamamıstım buna kılavuzda dahil hatta bir dukkanda ki arkadas bunalrın st leri makbul hep st istiyorlar demisti...velhasıl bende st aldım ve bu devrede de kullanmayı dusunuyorum umarım beni zor durumda bırakmazlar...
.......
tiger41
DIY Audio Fanatiği

İl: KOCAELİ
Meslek: Genel Çırak

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 01 May 2010, 18:46

Maalesef Yurtiçi kargo beni yarı yolda bıraktı :( Cumartesileri herhalde daha erken kapatıyorlar, 17:15 gibi gittim kapalıydı. Pazartesine kaldı artık. Siteye baktım 18:00 yazıyor.

2955-3055 piyasada resmen sahte satılıyor, vitrininde orjinal diye de yazıyorlar bir de. Bu Karaköy ithalatının detaylarını öğrendim ama maalsef burada yazamıyorum. Halbuki bu sahte malzeme ile kendilerini baltalıyorlar. Aynı ithalatçı neden hem orjinal hem de sahte ürünleri ithal eder ki? En ucuz teklif verenden alıyorlar ondan.

BD139-140 ST olarak Kılavuz'da var, ben birer çubuk almıştım, bolca kullanmam lazım. Eğer iç piyasadan üreticiler belirli kalitede sipariş verirlerse o zaman gerçek malzeme geliyor. Yoksa şansımıza. Öğrencilik yıllarımda Selanik ve Karaköy pasajlarından çıkmazdım, o zamanki malzemeler, hoparlörler, potansiyometreler, düğmeler, bugüne göre o kadar kaliteli ki rahatlıkla high-end diyebilirim. 20 küsür sene önce aldığım ve arasıra adaptörde kullandığım Elna kondansatörleri kurumuştur diye atacaktım, ölçtüm değerini gösterdi. Şimdi ise biliyorsunuz durumu.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen tiger41 » 01 May 2010, 19:22

Sorun deil gokhan hocam gec olsun guc olmasın bu arada toplam maliyet konusundaki mesajınızı bekliyorum.Malzeme konusunda cok haklısınız kaliteli ve orjinal malzeme bulmak samanlıkta igne aramak gibi birsey hele turkiye sartları da goz onune alınırsa durum daha da vahimlesiyor.Merak ediyorum acaba yurt dısındaki piyasa malzemecileri de bizim burdakiler gibi mi oralardaki vatandaslar orjinal malzeme bulma konusunda bizler kadar sıkıntı cekmiyorlardır diye tahmin ediyorum zira cinli ureticilerle bizim ithalatcılar kadar hasır nesir olmuyorlardır...Belki..!!!
.......
tiger41
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen tiger41 » 01 May 2010, 19:38

Bu arada dayanamadım cizdigim pcb yi de ekliyim dedim belki bu konuda da yorumlarınız olur...
Eklentiler
esp60w.jpg
esp60w.jpg (50.02 KiB) 687 defa görüntülendi
.......
tiger41
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen IEEE » 02 May 2010, 07:52

hoparlör yazdı:Maalesef Yurtiçi kargo beni yarı yolda bıraktı :( Cumartesileri herhalde daha erken kapatıyorlar, 17:15 gibi gittim kapalıydı. Pazartesine kaldı artık. Siteye baktım 18:00 yazıyor.

2955-3055 piyasada resmen sahte satılıyor, vitrininde orjinal diye de yazıyorlar bir de. Bu Karaköy ithalatının detaylarını öğrendim ama maalsef burada yazamıyorum. Halbuki bu sahte malzeme ile kendilerini baltalıyorlar. Aynı ithalatçı neden hem orjinal hem de sahte ürünleri ithal eder ki? En ucuz teklif verenden alıyorlar ondan.

BD139-140 ST olarak Kılavuz'da var, ben birer çubuk almıştım, bolca kullanmam lazım. Eğer iç piyasadan üreticiler belirli kalitede sipariş verirlerse o zaman gerçek malzeme geliyor. Yoksa şansımıza. Öğrencilik yıllarımda Selanik ve Karaköy pasajlarından çıkmazdım, o zamanki malzemeler, hoparlörler, potansiyometreler, düğmeler, bugüne göre o kadar kaliteli ki rahatlıkla high-end diyebilirim. 20 küsür sene önce aldığım ve arasıra adaptörde kullandığım Elna kondansatörleri kurumuştur diye atacaktım, ölçtüm değerini gösterdi. Şimdi ise biliyorsunuz durumu.

Kondansatör konusu benim de ilgimi çeken bir husus.Eskiden yapılan kondansatörlerin şimdiki çin mallarından daha kaliteli olduğu kesin.Fakat eğer lcr metre ile ölçüm yapmışsanız kondansatör kapasitesi tam gözükebilir fakat bu kondansatörün esr değeri önemlidir.Yıllar geçtikçe esr değeri katlanıyor malesef.Performans için bir esr metre ile ölçüm yapmak gerek.Benim elimde de birçok eski kondansatör var ve aynen kapasite değerini gösteriyor.Fakat bunların güncel esr si hakkında bilgim yok.Arkadaşıma söyledim şirketinden hassas bir esr metre ayarlayacak ölçeceğiz kısmet olursa.Tabi hassaslık göreceli bir kavram.Matematiksel ifade kullanırsak 10mohm altını ölçebilecek hassasiyette olmasından bahsediyoruz.
vur vur inlesin alem krell dinlesin :praising:

cevahirin kıymetini cevherfüruşan olmayan bilmez...
merkep anlar OTTAN,lakin GÜLDEN anlamaz..

Ben gelmedim kavga için benim işim sevgi için
Dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldim.
Kullanıcı avatarı
IEEE
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Önceki

Alınık

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir