chf yazdı:R3 ve R4 ü eşledim; çünki bütün elemanlar eşlenmiş simetrik iken bu dirençler neden farklı anlam veremedim...R9,R10 direncini yükselttikçe ;bu transistör ile A sınıfı çalışmada ;çıkış taransistör sabit bias akımı 1.1 ampere arttırılmış oldu..Multisimde ; orjinal jean hiraga'daki transistörler yok o nedenle farklı transistörler kullandım ve R9-R10 çiftini arttırdığımda ; sabit bias akımı da artıyor..Multisiminde, devre kurduktan sonra; devre yanlış ise hata verip altta yazıyla rapor veriyor..Zaaten osiloskoplar ve diğer ölçü aletleri yardımı ile devrenin tam çalışıp çalışmayacağı incelenebiliyor..Girişte 10 mf kondansatör kullanmam birşey değiştirmiyor...Zaaten, kullandığımız preamplilerin çıkışlarında kondansatör bulunuyor...
https://forum.diyaudiotr.com/onyukseltec-tonkontrol/multisim12-ile-preamfi-hazirlama-t2186-10.html
Kısa bir aradan sonra kaldığım yerden devam etmeye başladım

Son durum şu r5 ve r6 dirençleri class a için değerleri çok yüksek kalıyor 27k ile 33k arası bir değerde olması lazım ayrıca offset ayarı için her iki direncin bir ucuna 3k bir dik trimpot bağlıcam. r9 ve r10 için orjinal şemadaki 1.5k değerine dönücem.Bu haliyle küçük bir test ile daha iyi netice alıcağımı düşünüyorum.Ayrıca geçen zamanda kutu sorunumu çözdüm eski bir yatay bilgisayar kasası buldum soğutucularımı ayarladım.Kısmetse yakın zamanda bitiricem.
Keyifli forumlar