Hazar yazdı:hoparlör yazdı:Hazar yazdı:Bir de SPDIF giriş seçicisi yapacağım dörtlü. Bu da opsiyonel fakat ucuz bir modül olacak. Optik receiver de satın aldım, tek sorun şu konudaki resimlerde gördüğünüz PCB ile uyumlu değil. Optik receiverde kampanya varmış, 2 lira gibi bir fiyata inmiş. Aldım birkaç adet.
Yaşasın!![]()
Aslında burada takla atan bir smiley olsaydı iyi olurdu
Hazar yazdı:Önümüzdeki bir yıl içerisine yayılan bir proje var ki, heralde onu yaparsam ismimiz yabancı DIY aleminde de gayet kuvvetli duyulacaktır![]()
İpucu vermek gerekirse, "transport-pc" denilen kavramı iptal edecek birşey. Ticari örnekleri de var yapacağım şeyin, fark olarak bizimki DIY olacak.
Ne diyim harika olur. Çünkü bahsedeceğin şey aslında çok popüler ama inanılmaz fiyatlar isteniyor. Yıllardır aslında böyle birşey istiyorduk, PC sadece bunun daha kolayca yapım yolu, ama daha hantal, daha gürültülü ve ses için ne kadar özelleştirilirse özelleştirilsin halen ciddi sorunları olan bir yok. Gömülü sistemler şeklinde tasarlamak daha mantıklı.
Birkaç sene önce HTPC kass almıştım, şık alüminyum, CoolerMaster. Şansıma VFD'li uzaktan kumandalı kit de buldum, yazılımı da oldukça başarılı. AMD işlemcili ve mümkün olduğunca sessiz fanlı bir sistem oldu. Ancak gel gör ki bir PC'yi açıp kapamanın dayanılmaz çaresizliği acayip üşengeç yapıyor insanı. Ses kartı olarak üzerinde Audigy 24bit var, oldukça ucuzladığında almıştım, EMU kullanmıyorum günlük hayatta, aslında en kaliteli DAC'lardan biriymiş üzerindeki ama.
Yani şimdi bunun yerine CD player boyutlarında, diskli ve bilinen flac, mpeg4 vb. kaliteli formatları çalıp ayrıca kolayca erişimi sağlayan bir cihaz olsa, kolayca açılıp kapansa felan.
Evet, yapılacak şey bir embedded sistem. Kendi içinde çalışan, audio üzerine uzmanlaşmış bir sistem. Network (ethernet ve olursa Wi-Fi) ve takılabilecek USB cihazlar üzerindeki fil formatlardaki unprotected audioyu (DRM'li müzikleri çalamayız) fil bir şekilde çalabilen bir cihaz.
Çok sağlam iş gerektiriyor, hem donanım hem yazılım olarak. Şimdilik başlangıç aşamasındayım, bir yıldan önce gösterilebilecek şeyler yapabileceğimi sanmıyorum, tabi piyango çıkmaz ve işi bırakmazsam.
Sadece bilinsin böyle birşey geleceği
usb cihaz üzerinde olmaktansa örneğin SD medya gibi bir ortamdan okutmak daha mantıklı
böylece usb ye de bulaşmamış olunur