Sistem saati: 04 Oca 2023, 20:52

News News of Hoparlörler

Site map of Hoparlörler » Forum : Hoparlörler

Tweeter(tiz), mid-range(orta sesler), woofer ve subwoofer'lar hakkındaki tüm soru(n)lar

subwofer odanın ortasında neden bas vermiyor.

meraba size bir sorum olacaktı.

20 cm bots marka subwoofer kapalı kabin yaptım. evin duvar köşesinde güzel çalıyor. fakat nedense subwooferı duvardan biraz uzaklaştırsam baslar azalıyor. odanın tam ortasına koyduğum zaman hiç bass yok. daha da ilgici başka odalarda nereye koyarsam koyayım bass vermiyor. oda akustiğinin önemli olduğunu biliyorum fakat neden bu kadar fark var.
Read more : subwofer odanın ortasında neden bas vermiyor. | Gösterim : 1506 | Cevaplar : 5


Sistem önerisi (Aksesuar,Tweak ,Spike,Kablo,Banana Plugs)

Selamlar,

Senelerdir sürekli geliştirerek topladığım bir sistemim var. Kendimce yeterli geliyor şuan da ve değiştirmeyi düşünmüyorum, ŞİMDİLİK:)
Tabi değiştirmeyi düşünmesemde elimde mevcut olan ürünlerden daha iyi ses nasıl alabilirim diye sormak isterim?

Konular hakkında çok araştırma yaptım. Hem bu siteden hemde başka sitelerden fakat satın alacağım şeylere karar veremedim. Ya maliyetine takıldım yada ne yaparsam doğru olura??

Örneğin kuleler için spike almalımıyım? Kulelerin altında ilginçtir spike için yerleri varmış.Bu konuyu araştırırken altına baktım ve farkettim... ...
Read more : Sistem önerisi (Aksesuar,Tweak ,Spike,Kablo,Banana Plugs) | Gösterim : 1816 | Cevaplar : 5


amfi hoparlör uyumu

Amfi 2x2000.. kullandigim hoparlorler 4 adet crs p15 300 watt 600 program 700 peak 8 ohm 117db.. amfinin ger bir kanalinda iki adet hoparlor paralel bagli.. lakin ses yetersiz geldigi icin iki adet hoparlor daha baglamak istiyorum.. yani her bir kanalda uc, toplamda alti hoparlor olacak.. bu sistemle verim alabilir miyim, amfi kaldirir mi, uyum sorunu olusur mu?? Yardimlarinizi bekliyorum..
Read more : amfi hoparlör uyumu | Gösterim : 1907 | Cevaplar : 4


sonunda bir işe başladik :) hadi hayirlisi

İtt dom mid ve tiz leri ve elimde olan eski bir hi fi bas hoparlör ünü Hamit hocam a yolladım tüm ölçülerini yaptı çok teşekkür ediyorum spekler uygun ve olumlu olduğunda artık kabin işine geçtik :) tl box yöntemine çok uygun olduğunu belirtti filtre olarak basit mks kondansator ler le mid ve tiz i kesimledik bass için birşey yapmadık neredeyse full range olduğunu ve alt frekans cevabını ...
Read more : sonunda bir işe başladik :) hadi hayirlisi | Gösterim : 3329 | Cevaplar : 24


Hoparlör seçimi Sony vs Pioneer

Euro'nun uçmasının ardından Dali Zensor 3 yerine bookself tipi kolonlarımı kendim yapmaya karar verdim. :) (Bu arada zensor 3 satmayı düşünen olursa alabilirimde.) biraz araştırma sonucu 2 üründe karar kıldım daha önce kullanmış yada dinlemiş olan varsa yorumlarını yazarsa sevinirim.Bu iki ürünü dinlemiş ve farklı bir önerisi olan varsa oda olur. :) Yapıcagım kolonları Lm3886 Gainclon'umda kullanacağımı belirtiyim.

...
Read more : Hoparlör seçimi Sony vs Pioneer | Gösterim : 3496 | Cevaplar : 7


Speaker Kabin

Selam arkadaşlar
Sizin isteğiniz doğrultuda ve ya benim elimdeki projelerden istediğiniz ölçülerde son derece usta işçilikle kabin yapabilirim.
Read more : Speaker Kabin | Gösterim : 1754 | Cevaplar : 1


Hoparlör Crossover Yardım

Merhabalar

Geçen ay eski model B&W martix hoparlölerimin yırtık olan tweeter membran'larını değiştirmiştim. Yeni membran ların Crossover frekans uyumu çok iyi ancak üst woofer a göre sanki biraz db olarak geride kalıyor, çok az ama yinede rahatsız ediyor. Yeni membran'larım şunlar.

http://www.ebay.com/itm/271201655497?ss ... 1439.l2649

Sorum hoparlörümün Crossover u nun fotoğrafını çektim dikey olan paralel dirençleri sol da 3 tane küçük olanlar bunlardan birini kessem tweeter ların sesi ...
Read more : Hoparlör Crossover Yardım | Gösterim : 2539 | Cevaplar : 9


hoparlör diyaframı neyden yapılır

arkadaşlar uzun zamandır kafama takılan bir soru hoparlörün diyaframı ne tür bir malzemelerden yapılıyor. çoğu bilgi kaynağında kartondan imal edildiğinden bahsediliyor fakat çoğu amatör çalışmalarımda benzer malzemelerin aynı verimi sağlamadığını gördüm.
Read more : hoparlör diyaframı neyden yapılır | Gösterim : 1832 | Cevaplar : 1


portlu ve portsuz kabin arasındaki fark

çoğu üretici firma portlu kabin tercih ediyor.bu gün iki kabin türünü frekans jeneratörü ve Visual Analyser 2010 NE-XT ile 40-200 hz aralığında test ettim,sonuçlar şaşırtıcı.her ne kadar oda etkisi söz konusu olsada eşit şartlar altında test yaptım

işte test sonuçlar

not:testler 13 cm lik oto hoperlörü ve ölçüleri kafadan sallama bir kabin ile yapılmıştır.grafikdeki inişler ve çıkışlar oda akustiğinden kaynaklanmaktadır.

bas kabileri.jpg

portsuz kabinler alt frekanslara(40-70 hz) daha rahat inebilirken.porlu kabin ...
Read more : portlu ve portsuz kabin arasındaki fark | Gösterim : 16287 | Cevaplar : 15


Hoparlörümün kabinini yeniden yapmak istiyorum.

Arkadaşlar merhaba. Elimde osawa w 8810 ses sistemi var. Kabinlerinden biri dağıldı dağılacak konumda.
Ben bu kabini yeniden birebir hacim ölçüleriyle aynı kalınlıkta mdf den yapmak istiyorum.
Ancak mdf yi nereden temin edebilirim bunu bilemiyorum. Marangoza gitsem o ölçülerde ve kalınlıklarda mdf kestirsem bana yüksek fiyat çekecek.
Nereden ucuza temin edebilirim?
Baumax ve tekzen mağazaları var şehrimde. Acaba oralarda var mıdır böyle bir hizmet?
Read more : Hoparlörümün kabinini yeniden yapmak istiyorum. | Gösterim : 1370 | Cevaplar : 1


 

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye