Tea2025b Entegresi ile Amfi

Entegreli Güç Yükselteçleri » Küçük ama çok etkili. Entegreli(tümdevreli) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Tea2025b Entegresi ile Amfi

Okunmamış iletigönderen keleberk » 07 Eyl 2016, 01:06

Merhaba foruma yeni katıldım sevdiğim biri için amfi yapıp hoparlör yapıp bunu bir güzel kutu haline getirip hediye olarak vermek istiyorum.
Buna daha yeni başladığım için pek çok sorum var .Bana yardımcı olursanız sevinirim .Devrem de bu mono amfi şemasını kullandım.
Malzemelerim eksikti ama içimdeki heyecan yüzünden mercimek olması gereken kondansatörleri metal kullandım ve 2 tane 0.15 uF ve 1 tane 0.22 uF mercimek yerine 3 tane 0.22 metal kondansatörden kullandım.Sesi telefondan ve bilgisayardan denedim.Düşük seviyede ses açtığımda bir sorun olmadı hiç ses güzel geldi.
Ama telefondan ve bilgisayardan sesi yükseltikçe bozulmalar farkedildi hele son seviyelerde sadece gürültü vardı.Bu sorun kondansatörleri olması gerektiği gibi kullanmadığım için mi yoksa hoparlörler mi yetmiyor.Hoparlörler de 2 tane seri bağlanmış teki 8 ohm 5 watt hoparlörden oluşuyor bu arada eğer hoparlörden bir sorunsa önerebileceğiniz hoparlör ohm u ve gücü nedir ? Bu devreyi de tırtıklı plakete kurmuştum deneme amaçlı bunu daha iyi bir hale getirmek için normal plakete basıcam .Eğer bulabilirsem bluetooth aux dağıtıcı ile de bunu daha portatif bişeye dönüştürmek istiyorum bunu nereden bulabilirim bilginiz varsa belirtirseniz beni çok sevindirirsiniz.Her türlü öneriye açığım yarın kadıköy yazıcıoğluna gitme imkanım var .Entegrenin ısınma sorunu varmış bunu nasıl engelleyebilirim.Kda2026 samsungun entegresi varmış ısınma problemi yokmuş ama orjinali bulmak sıkıntıymış orjinalini bulabileceğim bir yer var mı bildiğiniz ? Bu tea2025b entegresini de vcd den buldum söktüm.Kullandığım lehim teli pek kaliteli değil gibi önerebileceğiniz lehim teli de önerebilirsiniz.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Uyguladığım devre şeması bu giriş gerilimi bilgisayardan usb çıkışından alınmıştır yani 5 volt değerindedir.
mono PA with TEA2025B.JPG
mono PA with TEA2025B.JPG (25.56 KiB) 1737 defa görüntülendi
keleberk
Yeni Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 06 Eyl 2016, 05:27
İl: Tekirdağ
Meslek: Öğrenci


Ynt: Tea2025b Entegresi ile Amfi

Okunmamış iletigönderen errör » 11 Eyl 2016, 09:22

http://tinyurl.com/jsb5jj6

önerim stereo kullanıp speaker i seri bağlamamanız olur her çıkışa bir speaker şeklinde.düşük değerli kondansatörler için tek bir kondansatör kullanmak fayda getirir seri bağlarken değerler toleranslardan ötürü çok değişken olabiliyor. ihtiyaç duduğunuz kondansatörleri birçok eski oyuncak radyo vb içinden söküp kullanabilirsiniz, çıkışlarla speaker arasında 100-470uf gibi bir kondansatör girmeniz ses yükseldiğinde bozulmaya engel olabilir.

delikli board vb sorun olmaz sadece lehimler temiz olsun yeter yani devredeki pasta kalıntılarını alkol ve bir fırçayla "diş fırçası da olaiblir" temizlemenizde parazit oluşmaması adına fayda getirir.

keyifli çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
errör
DIY Audio Fanatiği
 
İleti: 141
Kayıt: 21 Ağu 2010, 22:29
İl: istanbul
Meslek: bilgiişlem.

Ynt: Tea2025b Entegresi ile Amfi

Okunmamış iletigönderen keleberk » 12 Eyl 2016, 04:40

Cevabınız için çok teşekkür ederiim.
Attığınız linkte ki devreyi deneyeceğim.
Diş fırçasıyla sentetik tinerle temizleyebilirim kalıntıları yapınca bunların parazit yapabileceğini düşünmemiştim.
keleberk
Yeni Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 06 Eyl 2016, 05:27
İl: Tekirdağ
Meslek: Öğrenci


Entegreli Güç Yükselteçleri


 


  • Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir