RAS32

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: RAS32

Okunmamış iletigönderen siftery » 16 Ağu 2011, 11:18

gerçekten montajlama harika umarım emekleriniz sonunda çok güzel neticelenir
yapacak bi şey yok
siftery
DIY Audio Gurusu

İl: rize
Meslek: plastik enjeksiyon

Okunmamış iletigönderen caglarm » 16 Ağu 2011, 11:55

Harika çalışma,elinize sağlık.Sorununuzu gidermeye sanırım köprüler üzerindeki RC filtreleri (diyotlara paralel olanları)çıkarıp deneyerek başlayabilirsiniz.Bu işlemden sonra voltajınız yaklaşık 28-30 volt seviyelerine gelir ise beslemeniz ac kaçırıyordu anlamına gelir.Muhtemelen fetleriniz de bu nedenle yanıyor.Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
caglarm
DIY Audio Gurusu

İl: kocaeli
Meslek: Elektronik-Enstruman Tekn.

Okunmamış iletigönderen resho » 16 Ağu 2011, 22:15

tiger41 yazdı:Çalışmanız gerçekten takdire değer,yanlıs hatırlamıyorsam bu projeyi gerceklestiren arkadaslar sogutucuların petekleri dikey olacak sekilde montajlanması konusunda gorus belirtmislerdi yani hava sirkulasyonu bakımından...yinede tebrikler ve kolay gelsin...

Katılıyorum. Radyatör oluklarıın yönü ters istikamette montaj yapılmış. Kasa yatık kullanılacaksa bu şekilde efektif soğutma mümküm değil. Radyatörlerin durumu göz önüne alındığında kasa dik olarak tasarlanmalıydı. Bu şekilde kullanıldığında radyatörün ısıttığı hava alttan gelecek yeni hava ile yer değiştirmeyeceği gibi, ısınan hava gözenekler arasında hapsolur ve ısının katlanarak artmasına sebep olur. Bunun dışında gayet özenilerek ortaya çıkarılmış bir çalışma.
Kullanıcı avatarı
resho
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen squall » 19 Ağu 2011, 02:59

herkese çok ama çok teşekkürler..... yalnız ben besleme voltajını söylerken ufak bir hata yaptım aslında sizlerin de söylediği gibi voltaj 28V ben simetrik besleme çıkışını söylediğim den dolayı 54 55 V civarıdır...özür dilerim yanlışlık için Sn Nico Ras ın pdf dökümanında da soğutucu yatay kullanılmış ben ilk başta kasayı tasarladım iki ayrı kat olarak ama sonradan forumu bir kaç kez yuttuktan sonra gördüm ki herkes dikey kullanmış (demekki önce okumak lazım) soğutucuyu aldığım yer malzemenin oksijeninin alınmış bir alüminyum olduğunu söyledi ama a sınıfını tam bildiğini zannetmem ....sanırım moslar izmir de bulabildiğim kadarıyla orijinal değiller (her ne kadar satıcılar tarafından iddia edilse de ) bu yüzden montaj esnasında herhalde ben de hata yapıyorum ve yanıyorlar en kısa zamanda istanbula geldiğimde bnklar sokağında malzeme tedariki yapıp devam edeceğim.....bu canavarı tam anlamıyla dinlemek ...(umarım) Saygılarımla.......hiç birimiz müziksiz kalmayalım
squall
Yeni Üye

İl: izmir

Okunmamış iletigönderen squall » 19 Ağu 2011, 03:16

Bu arada sayın Ersoy önerilere teşekkürler kablolar 2.5 tam olarak çalıştıramadığım için yeter sanmıştım ama ısı bu derecelerde ise önerinize hemen geçmek lazım. Şu mosfet çoğaltma ile ilgili herhangi bir gelişme olursa lütfen bizlere de söyleyin mümkünse Ayrıca şu detay meselesi sanırım 35V civarında detaylar muhteşem demiştiniz burası çok ilginç ...zaten tüm istediğimiz bu olmalı değil mi bunun üzerinde biraz düşünmek lazım... nem problemi çözülebilse belki peltier çözüm olabilir...
squall
Yeni Üye

İl: izmir

Okunmamış iletigönderen sansar34 » 11 Haz 2012, 22:34

herkese selamlar yapan arkadaslar sesını cok met etmıs merak ettım acıkcası yapan arkadaslardan rıcam vıdeoya cekebılırlermı? ayrıca merakım bukadar fazla kondanstor kullanmanın amacı anladıgım kadartıyla akımı daha duzgun bı sekilde cekmek mı? aynı sekılde beslemede 4 tane 10.000uf ve 35amp kopru dıyotla kullansak bı sorun olurmu yada nasıl bı degısme gorulur ? :) yapan arkadaslar resımlerden anlasılan guzel calısmalar cıkarmıs hepsının ellerıne saglık :)
Kullanıcı avatarı
sansar34
DIY Audio Fanatiği

İl: istanbul
Meslek: elektromekanık ögrencisi

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen Amatör » 12 Haz 2012, 14:55

Herkese merhaba
İlk mesajımın üzerinden 2 seneden fazla zaman geçmiş olduğunu fark ettim de oldukça tembel olduğumu anladım.Kutu konusunda son iki haftada biraz ilerleme kaydedebildim nihayet.Tamamlayabilmem için biraz daha zamana ihtiyacım var.
Orjinal baskı devreleri kullanmadım ,kendimce yeni bir baskı devre tasarlamaya çalıştım.Kartlar uzunca bir süredir kullanılmadan ve çalışmadan yatmaktaydılar.Umarım ilk seferde sorunsuz çalışırlar.Görüldüğü üzere çift kapasite çoklayıcı ile beslemeyi düzenledim.

Bikaç foto ekleyeyim.Belki yapmak isteyen arkadaşlara yeni fikirler verebilir.
100_0374.JPG

100_0375.JPG

100_0377.JPG

100_0378.JPG

Herkese selamlar,kolay gelsin
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen sansar34 » 12 Haz 2012, 18:37

güzel gorunuyo eline saglık test videolarını paylasabılırsen bırazda olsa merakımı gıderır :)
Kullanıcı avatarı
sansar34
DIY Audio Fanatiği

İl: istanbul
Meslek: elektromekanık ögrencisi

Okunmamış iletigönderen Amatör » 12 Haz 2012, 18:59

Henüz o aşamada değil.
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak