gönderen hoparlör » 24 Oca 2011, 13:05
uzun süren freze işlerinden sonra nihayet soğutucuların hepsinin üst kısmı temizlendi, hepsi aynı boyda ve artık kutuyu oluşturma zamanı geldi. Başlamadan birkaç soğutucu profil daha frezeleyip frezemi biraz bakıma alacağım. Doğrusu elektronik tatile çıkmış durumda ama iki tip RAS32 yapıp kutuyu ayağa kaldıracağım. Kutu bitmeden test yapmak zor, bu kadar ısıyı dağıtacak bir sistem olmadan devrenin çalışmasını da gözlemleyemiyorsunuz.
Birinci aşamada hepimizin yaptığı standart devreyi çalıştıracağım. İkinci aşamada ise mosfet sayısını çoğaltan ve böylece ısıyı daha dengeli dağıtabileceğimiz bir tasarımı deniyorum.Baskılı devresini çizdim ama henüz prototipini yapamadım, biraz daha işi var. Ancak soğutucularla oynamadan, ister her iki devreyi de aynı soğutucuda ister ayrı ayrı çalıştırabileceğimiz bir yapı olacak. Kim hangisinin sesini daha çok severse onu kullanır. Bu yeni devre fikri yaptırdığımız trafoların fazlaca iyi olmalarından dolayı çalışma esnasında besleme voltajını düşürmemeleri sonucu oluştu. Tabiki Nico'nun elinden çıktı, ama benden daha çıkamadı.
Ağır ilerliyorum, zaman fukarası olduğumdan ama hedefim bunu kısa zamanda çalıştırmak.