Kapasite çoklayıcı ile ses oldukça temiz, dc offset 0 ancak voltajın simetri bozukluğu canımı oldukça sıktı

Herkese selamlar
Ersoy yazdı:İşte birkaç foto.
Soft start şeması Eminde olacak. Ekler herhalde.
Amatör yazdı:Arkadaşlar,bugün birşey dikkatimi çekti.Anfiyi açtıktan 2 dakika sonra 1mv olan çıkıştaki dc offset aniden 500mv lara çıkıp birden 35-40 mv lara iniyor.Bu şekilde sabit kalıyor.Anfi kartları üzerindeki bütün elemanları,dirençleri metal film,kondansatörleri de daha kaliteli olanlarla değiştirmem gerekli.Sanırım 1000MF 25V luk kondansatörlerin kalitesi ile alakalı sorun.İnşallah düzelir.A class bir anfi yapmak ne de zormuş.
Benim yapmış olduğum baskı dere kartı şu şekilde.
yerleşim ile alakalalı bir problem görmedim.Bütün parçalar uyumlu şekilde çalışıyor.inşallah sorunu kısa zamanda çözerim.Bugün ampliye biraz yüklenince clipping distorsiyonunu duydum.8 ohm 95-100db hoparlörler daha uygun olacaktır bu ampliye
Selamlar
Amatör yazdı:Ras32 ses kalitesi olarak oldukça iyi,ancak verimli çalışabilecek hoparlör seçimi oldukça sıkıntılı.Şu an 96 db 4 ohm eski bir alman hoparlörler ile çalışıyor.Besleme gerilimi + - 24-25 volt seviyelerinde .Bir noktaya kadar oldukça iyi sürüyor bu hoparlörleri,elimdeki birkaç küçük hoparlörle aynı kalitede sesi ve gücü almak çok zor. 8 ohm doğru düzgün hoparlörüm olmadığından deneyemedim,8 ohm ile güç iki katına çıkar mı diye ciddi merak içindeyim,eğer bu olursa benim için olay tamamdır.Akımı arttırmadan besleme voltajını 28-29 voltlara çıkarsam sanki daha güçlenecek gibi anfi,yoksa akımı arttırmadan bu imkansız mı?
0,22 ohm ile 2,5 amper akım çekiyor anfi.2,5 amper ile 20w civarı güç alınıyor herhalde.4 ohm hoparlör ile 10watt civarı mı güç alıyorum şu an? Bu mantık doğru mu olur acaba?
Mevcut soğutucuların teki 4,5 kg geliyor.Keşke 5-10 cm daha uzun kestirseydik diye kızıyordum kendime,sizin yazınızı okuyunca onunda da yetmeyecek olması az da olsa sevindirdi beni.
Yeni çalışmalarınızı ilgi ve merakla izliyorum.
Kolay gelsin
Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir