RAS10 Dökümanı

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: RAS10 Dökümanı

Okunmamış iletigönderen e_cag » 13 May 2011, 22:16

İkisi de iyi diye bilinir, en iyisi en az bir albümü birer kere ikisiyle dinleyip duymaya çalışmak.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 13 May 2011, 22:28

e_cag yazdı:İkisi de iyi diye bilinir, en iyisi en az bir albümü birer kere ikisiyle dinleyip duymaya çalışmak.

Şu anda tam olarak tavsiye ettiğiniz testi yapıyordum, MKP daha çok hoşuma gitti. Sanki kulağa daha dolgun geliyor. Özellikle mid seslerde performans artışı oluyor, Muse'leri söküp MKP'leri kullanmaya karar verdim.
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

İl: Mersin
Meslek: Elektrik-Elektronk Mühendisi

Okunmamış iletigönderen e_cag » 13 May 2011, 22:31

RAS10'umla biraz daha uğraşıp tamamlasa mıydım diye düşünmeye başladım. Çok güzel diy işi çıkarıyosunuz. Darısı başıma... :D
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 13 May 2011, 22:45

e_cag yazdı:RAS10'umla biraz daha uğraşıp tamamlasa mıydım diye düşünmeye başladım. Çok güzel diy işi çıkarıyosunuz. Darısı başıma... :D

Bence tamamlayın en azından uğraşmaya değecek bir tasarım :)Teşekkür ederim, bende mükemmellik hastalığı var sanırım yaptığım iş mükemmel olmassa içim rahat etmiyor gece uyuyamıyorum :) Bu sebepten çok özeniyorum bir proje yaparken.
En son elektrobeyin tarafından, 13 May 2011, 23:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen Amatör » 13 May 2011, 22:55

Ben de mkp lerin sesini özellikle insan seslerini daha dolgun ve biraz önde bulmuştum.Bipolar muse ile derinlik hissi daha iyi gelmişti.Uzun dinlemelerde ben museyi daha çok beğendim ve şu an onu kullanıyorum.Tizlerin dağılımı ,yumuşaklığı ve biraz daha ön planda olması sanırım bu kararımda etkili oldu.
Gerçi bende vokal dinlemeyi seviyorum ama hastalık oldu zannedersem illaki zillere ve çınlamalara ve şırıltılara takıyorum kafayı :) Buda böyle bir hastalık herhalde
Ras32 yi dinledikçe günlük kullandığım pioneer sx 636 cihazımı hiç beğenmez oldum,korkarım sizdede durum bu yönde gelişecek
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 15 May 2011, 21:30

Arkadaşlar RAS10'da geri besleme kondansatörü 2 tane 1.5k'lık direncin tam ortasına bağlı olan 100 mF'lık kondansatör mü? Oraya Froylt 100 mF 50V kondansatör bağladım. Sizce onu 10mf Muse'lerle değiştirsem bir fark olur mu ?
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 27 May 2011, 21:37

İyiakşamlar, arkadaşlar devreyle ilgili bir sorun yaşıyorum. Devrenin sesini çok az açtığım zaman özellikle jazz gibi mid seslerin yoğun olduğu şarkılarda arka planda bir cızırtı ile karşılaşıyorum. Distorsiyona hiç benzemiyor, üstelik sesi sadece çeyrek filan ancak açtığımda oluyor bu. Ses kısıkkende hoparlöre yaklaşınca duyabiliyorum. Sebebi kalitesiz MPSA'lar olabilir mi? Birde girişteki dekuplaj kondasatöründen hemen sonraki 2.2k direnç yerine metal film olarak elimde var diye 2k kullandım bunun zararı olur mu?
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen e_cag » 28 May 2011, 00:04

2K2 sadece kesim frekansını bir şekilde küçük bir miktar değiştirir, ondan zarar gelmez. Bu gibi sorunlarda aklıma ilk önce pot gelir. Ona bir bakmalı. Volüm kontrolü kaynağa devredip potu aradan çıkararak deneyebilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 28 May 2011, 09:54

e_cag yazdı:2K2 sadece kesim frekansını bir şekilde küçük bir miktar değiştirir, ondan zarar gelmez. Bu gibi sorunlarda aklıma ilk önce pot gelir. Ona bir bakmalı. Volüm kontrolü kaynağa devredip potu aradan çıkararak deneyebilirsiniz.

Volüm potunu çıkarıp deniyorum yine aynı. Zaten volüm potu Alps.
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen hamist » 28 May 2011, 21:51

İlk aklıma gelenler
şemadaki
R5
R6
C4
C6
Bunlar geri besleme elemanları.

Mosfet girişindeki Zenere de dikkat
Tüketimleri ile ünlü ülkelerin tarihlerini üreten ülkeler yazar.
hamist
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: endüstriel elektronik

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti
  • RAS10
    gönderen ekosis » 22 Tem 2013, 13:39