RAS10 Dökümanı

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: RAS10 Dökümanı

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 03 Haz 2011, 19:14

hoparlör yazdı:En iyi iş bitmiş iştir. Tebrikler, elinize sağlık.. :)

Ben teşekkür ederim sizin fikirleriniz ve tecrübeleriniz sayesinde bu projeyi bitirebildim. Sanırım çok soru sorup ayrıntıya inmek işi başarmanın yarısı :) .
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

İl: Mersin
Meslek: Elektrik-Elektronk Mühendisi

Okunmamış iletigönderen siftery » 04 Haz 2011, 15:50

tebrikler hayırlı olsun darısı başımıza
yapacak bi şey yok
siftery
DIY Audio Gurusu

İl: rize
Meslek: plastik enjeksiyon

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 06 Haz 2011, 20:37

Teşekkürler arkadaşlar işte bitmiş hali:
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 06 Haz 2011, 21:08

Gittikçe daha zor beğenen biri oluyorum galiba. Bu soğutucuları pek beğenmemiştim açıkcası.

Ama şimdi görüyorum ki, herşey yerli yerine oturmuş, gayet de güzel olmuş. Vallahi darısı başıma derim, son halini pek bir beğendim.

Gene de bir iki gıcıklık yapayım. Kutunun üzerindeki somunlar kapalı tip sonum konulabilir. Ön panel de taşlanabilir veya zımpara ile uzunlamasına traşlanabilir.

İstanbul'da olsak hemen freze de yüzey tarama yapardık. Ama parlak severim derseniz hiç itirazım yok.

Eğer kutunun üzerindeki o hava deliklerini de ben açtım derseniz pes derim. Çok güzel olmuşlar.

Elinize sağlık :))
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 06 Haz 2011, 21:37

hoparlör yazdı:Gittikçe daha zor beğenen biri oluyorum galiba. Bu soğutucuları pek beğenmemiştim açıkcası.

Ama şimdi görüyorum ki, herşey yerli yerine oturmuş, gayet de güzel olmuş. Vallahi darısı başıma derim, son halini pek bir beğendim.

Gene de bir iki gıcıklık yapayım. Kutunun üzerindeki somunlar kapalı tip sonum konulabilir. Ön panel de taşlanabilir veya zımpara ile uzunlamasına traşlanabilir.

İstanbul'da olsak hemen freze de yüzey tarama yapardık. Ama parlak severim derseniz hiç itirazım yok.

Eğer kutunun üzerindeki o hava deliklerini de ben açtım derseniz pes derim. Çok güzel olmuşlar.

Elinize sağlık :))

Teşekkür ederim bayağı emek verdim özellikle kutu için bayağı bir uğraştım beğendiğinize çok sevindim. Somunları bende kapalı düşündüm aslında ancak çok acil olmadığı için üzerine düşmedim, yazın dahada güzel bir hale getiririm. Aluminyumun parlaklığı çok hoşuma gidiyor umarım uzun bir süre sonra kararmaz. Bu arada ne gıcıklığı estağfurullah, fikirleriniz benim için önemli. Taşlama bende çok isterdim ancak frezeci amca yaptığı her işlem için çok yüksek ücret istiyor haliyle öğrenci olunca çok fazla ayrıntıya inemedim. Hava deliklerini bugün kendi elimle açtım matkapla tam 599 adet delik var bayağı bir yordu :D Aslında hava delikleri düşünmüyordum ancak anfinin içinde yüksek derecede sıcaklık birikiyordu bende kondansatörler ömrü çok kısalmasın diye delik açayım dedim. Delikler neyseki yeterli geldi yoksa fan kullanmak zorunda kalcaktım. Soğutucular yaklaşık 2 saat içinde bayağı bir ısınıyor eli yakıyorlar en fazla 2-3 saniye tutabilirsiniz. Termometrem olmadığı için ısıları ölçemiyorum. Umarım tehlikeli derecede yüksek değildir. Gerçi Mosfetler 175 dereceye kadar çalışabiliyormuş ancak ben diğer komponentlerden korkuyorum.
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen hamist » 06 Haz 2011, 21:41

Hoparlor arkadaşımızın söylediklerine katıldığımı belirterek bir ekleme de ben yapayım.
Granül halinde bulunan sudkostik ile koyu bir eriyik oluşturarak aliminyum
parçaları zımpara veya taşlama sonrası daha iyi olur,
bu eriyik içinde bir süre bekleterek, üzerinde aliminyum oksit oluşturabilirsiniz.
Matlaşmış bu hali bir tür koruma yanında görsel açıdan da daha başarılı olabilir.
Tüketimleri ile ünlü ülkelerin tarihlerini üreten ülkeler yazar.
hamist
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: endüstriel elektronik

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen e_cag » 06 Haz 2011, 22:42

Sudkostik bildiğiniz beyaz tabletler halindeki "lavabo-aç"tır, bakkaldan bulursunuz. Aluminyumu iyi aşındırır. Ben de deneyeceğim bu tekniği, bakalım nasıl bir sonuç verecek. Öyle saatlerce bırakmamak lazım, bir de tedbiren bir parça atık aluminyum parçası üzerinde etkisini denemeli önceden. Son olarak sudkostik cildinizi sabunlaştırarak eritir, elinize bulaşırsa hemen bol su ile durulayın ve daha iyisi eldivenle çalışın, gözünüze sıçratmayın.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 06 Haz 2011, 22:58

Oldukça güzel bir tavsiye ancak bunu yapabilmem için anfide ne kadar parça varsa baştan sökmem gerekiyor birde çoğunu lehimledim oldukça uzun bir iş :) Ayrıca sanırım dediğiniz gibi mat hale getiriyormuş, ben mat rengi değilde parlak aluminyumu seviyorum o yüzden böyle bırakmak daha iyi olur benim için. Zaten aluminyumu aldığım yer alırken beni uyarmıştı bu aluminyum sürekli parlak kalmaz zamanla kararır diye bu yüzden bir süre sonra kendi kendine mat bir hale gelir diye düşünüyorum. Ama taşlayıpta çok pürüzsüz bir alıminyum elde etmek isterdim.
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen e_cag » 06 Haz 2011, 23:50

O halde en iyisi dinleyip keyfini çıkarmak. Elinize sağlık, güle güle dinleyin. :)
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen elektrobeyin » 07 Haz 2011, 00:04

e_cag yazdı:O halde en iyisi dinleyip keyfini çıkarmak. Elinize sağlık, güle güle dinleyin. :)

Teşekkürler, sizin RAS10 noldu, yeniden çıkarıp çalıştırmayı düşünüyordunuz?
Kullanıcı avatarı
elektrobeyin
DIY Audio Fanatiği

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti
  • RAS10