35W WCF SE II

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri » Transistörlü ve MOSFET'li (solid state) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Ynt: 35W WCF SE II

İletigönderen hamist » 27 Oca 2013, 19:43

hakan-imp yazdı:
hamist yazdı:Bir arkadaşın yaptığı bu devrede osilasyon oluştuğu için devre
osilasyon yapan TL071 opamplar ile denendiğinde küçük bir rev. gerektirdi.
BD139 base gnd arasına ters bir 1N4148 eklemek gerekti.
Değişiklik yeni pcb dosyasına rev olarak bu konunun ilk sayfasına eklendi.
PCB yapmış olan arkadaşlar üstten ekleyebilirler.

Ayrıca hiç bir değişiklik yapılmadan OPA134 ile de denendi,
kulakla fark edilen ciddi değişiklikler olmamasına karşın, üst frekanslarda
yeni nesil bu opamp biraz daha geniş spect. verdi.

Selamlar...

Hocam daha önce preamp denemelerimde ne 5534 ü tl071 e göre biraz daha müzikal bulmuştum Bu devrede kullanabilirmiyiz tabi orjinal olmak şartıyla :)

5534 external kompanzasyon gerektiren bir opamp.
Kompanzasyonu doğru düzenleyemediğimiz sürece sorun yaratacaktır.
Ayrıca TL071 e göre kayıtlı bir üstünlük görülmüyor.
Tüketimleri ile ünlü ülkelerin tarihlerini üreten ülkeler yazar.
hamist
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: endüstriel elektronik

İletigönderen hakan-imp » 27 Oca 2013, 19:47

Belkide benim kullandığım devre ile 35W WCF nin yapıları farklı olduğu için olabilir...

Her opampın kullanıldığı yere göre artıları olabiliyor örneğin; tl071 nin fet girişli olması gibi
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

İl: Gaziantep

İletigönderen skaya35 » 30 Oca 2013, 22:23

arkadaşlar devreyi yapan varsa deneyim ve resim paylaşırşarsa sevinirim..
Saygı mecburi sevgi ihtiyaçdır
Kullanıcı avatarı
skaya35
DIY Audio Fanatiği

İl: izmir
Meslek: teknisyen

İletigönderen hakan-imp » 31 Oca 2013, 18:06

Kullanacağım soğutucu bu arkadaşlar tabiki fanla :) ölçüleri:300mm x 90mm x 30mm tek başına yetersiz ama fanla kullanıldığında son derece yeterli oluyor ..

Klasik SE amfilere göre ısı makul seviyelerde, baş edilmeyecek bişey değil yani..
Eklentiler
35W WCF II.jpg
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

İletigönderen hakan-imp » 31 Oca 2013, 18:13

Amfi henüz bitmedi ama son aşamalara geldim hafta sonu muhtemelen biter..Bittiğinde daha detaylı açıklama yaparım
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

İletigönderen zunda » 31 Oca 2013, 19:06

güzel gözüküyor hakan başarılar dilerim geçenlerde arma elektronikten sogutucu için fiyat almıştım 216*83*250 mm ölçülerinde 2 adet için 50 tl denmişti (hakanın yazdıklarında yeterli oldugu çıkıyor)ama çalışan bir a class devre henüz görmediğim için kararsız kalmıştım beklemede kalıp birşeylerin ortaya çıkmasını görmek istemiştim hakan bu işe başlamış bizede iyi bir emsal olacaktır aslında biraz sıcak bir amfi istiyorum bu arada hakandan gelen deneyimlerle sogutucu seçimini yapabilirim galiba filtre kondansatorleri içinse kanal başına 60.000 mf yeterli olabilrmi acaba http://stores.ebay.com/Paradise-of-Hi-e ... 34.c0.m322 satıcı umut isimli arkadaş istanbulda sanırım bende tlf nosu var buradan malzeme temini isteyen arkadaşlar için fiyattan %10 indirim yaptıgını söylemişti bir aralar 220000mf 35 volt roeler var uygun olabilr gibi ne dersiniz.
Kullanıcı avatarı
zunda
DIY Audio Gurusu

İl: kütahya
Meslek: revizör.

Reklamlar

İletigönderen Amatör » 31 Oca 2013, 20:52

hakan-imp yazdı:Kullanacağım soğutucu bu arkadaşlar tabiki fanla :) ölçüleri:300mm x 90mm x 30mm tek başına yetersiz ama fanla kullanıldığında son derece yeterli oluyor ..

Klasik SE amfilere göre ısı makul seviyelerde, baş edilmeyecek bişey değil yani..

8x8 bir fan ile resimdeki soğutucuların yeterli geleceğini düşünüyorum.Ancak fan sesi sıkıntı olabilir.
Besleme gerilimini kaç volt kullandınız acaba?
Kendi amplimi +-28 volt ile besliyorum.Mevcut soğutucularım ile ısı makul seviyelerde(52derece)
Denemeler sırasında,kutulamadan, sizin kullandığınız tipte 20 cm lik soğutucunun tam arkasına bitişik bir 8x8 fan ile ampliyi saatlerce sorunsuz olarak çalıştırmıştım.
Kolay gelsin
Amatör
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak

İletigönderen skaya35 » 01 Şub 2013, 01:25

Görüntü çok hoş ..takipteyim kolay gelsin....
Saygı mecburi sevgi ihtiyaçdır
Kullanıcı avatarı
skaya35
DIY Audio Fanatiği

İl: izmir
Meslek: teknisyen

İletigönderen hakan-imp » 01 Şub 2013, 18:08

Amatör yazdı:
hakan-imp yazdı:Kullanacağım soğutucu bu arkadaşlar tabiki fanla :) ölçüleri:300mm x 90mm x 30mm tek başına yetersiz ama fanla kullanıldığında son derece yeterli oluyor ..

8x8 bir fan ile resimdeki soğutucuların yeterli geleceğini düşünüyorum.Ancak fan sesi sıkıntı olabilir.
Besleme gerilimini kaç volt kullandınız acaba?
Kendi amplimi +-28 volt ile besliyorum.Mevcut soğutucularım ile ısı makul seviyelerde(52derece)
Denemeler sırasında,kutulamadan, sizin kullandığınız tipte 20 cm lik soğutucunun tam arkasına bitişik bir 8x8 fan ile ampliyi saatlerce sorunsuz olarak çalıştırmıştım.
Kolay gelsin

Besleme gerilimi +/-28dc' ydi ama dirençle 26 volta düşürüceğim. Ama denemeleri 28 voltla yaptım.İki soğutucuyu yüz yüze getirip tek bir fanla uzunlamasına olacak şekilde bağladım hava bir yere kaçmasın diye üzerinede sacla kapatıp :) 4 saat aralıksız çalıştırdım .Dereceyi ölçemedim ama soğutucu ılık kaldı diyebilirim.

Fan amfinin içinde kalacağı için sesinin okadar rahatsız edeceğini sanmıyorum.Tabi kaliteli sessiz bir fan daha iyi olacak.

Selamlar..
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

İletigönderen hakan-imp » 01 Şub 2013, 18:17

zunda yazdı:güzel gözüküyor hakan başarılar dilerim geçenlerde arma elektronikten sogutucu için fiyat almıştım 216*83*250 mm ölçülerinde 2 adet için 50 tl denmişti (hakanın yazdıklarında yeterli oldugu çıkıyor)ama çalışan bir a class devre henüz görmediğim için kararsız kalmıştım beklemede kalıp birşeylerin ortaya çıkmasını görmek istemiştim hakan bu işe başlamış bizede iyi bir emsal olacaktır aslında biraz sıcak bir amfi istiyorum bu arada hakandan gelen deneyimlerle sogutucu seçimini yapabilirim galiba filtre kondansatorleri içinse kanal başına 60.000 mf yeterli olabilrmi acaba http://stores.ebay.com/Paradise-of-Hi-e ... 34.c0.m322 satıcı umut isimli arkadaş istanbulda sanırım bende tlf nosu var buradan malzeme temini isteyen arkadaşlar için fiyattan %10 indirim yaptıgını söylemişti bir aralar 220000mf 35 volt roeler var uygun olabilr gibi ne dersiniz.

Teşekkürler.

Soğutucu yeterli gelecektir sanırım .Eğer testlerde yeterli gelmezse, fan seside sizi rahatsız edmeyecekse soğutucu bir fanla yetecektir.

Ben kanal başı 70000uf kullandım aralarda dirençlerde var besleme kaynaklı gürültü olmadı..

Kolay gelsin...
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

ÖncekiSonraki

Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir