JFET Bufferli LM3875 chipamp.

Projelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından geliştirilen projeler.

Cevap: JFET Bufferli LM3875 chipamp.

İletigönderen supernova » 15 Oca 2009, 20:34

ölçümü direkt doğrultma katındaki kondansatörlerin çıkışlarından yapıyorum.birinci kondansın + sı ile şasesi arasında da dalgalanma var, ikinci kondansatörün + ile şasesi arasında da dalgalanma var.ikisinin çıkışlarıda aynı 41.7V.fakat artıp azalma var işte.şebekeden olamaz farklı bir trafoyla da denedim değişim olmuyo sadece toroid de çıkıo problem.şimdi bu değer nasıl olsa güç kartında 30 volta kırpılcak ve devamlı 30 volltta kalıcaksa sorun yok ama 30V da da oynama olcksa problem olabilir sanırım.
Eklentiler
besleme_buyuk.gif
besleme bunun aynısı işte
besleme_buyuk.gif (13.98 KiB) 339 defa görüntülendi
"Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile, kendi aklımız kadar akıllıyız."
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul

İletigönderen e_cag » 15 Oca 2009, 21:45

Doğrultma bölümü bağlı değilken trafonun sekonderindeki AC gerilimde de dalgalanma var mı?
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

İletigönderen supernova » 15 Oca 2009, 22:18

evet ozamnda bi dalgalanma vardı fakat şimdi düzeldi anlamadım valla artık bağlantıları yaptıktan sonra görücez teşekkürler yinede..
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

İletigönderen Dinozor » 15 Oca 2009, 22:40

Arkadaşlar...yorumlarınız..şaşırtıcı...
e_cag.."şebeke gerilimi oynuyordur belki"
Benim yorumum...Sevgili Emin bizim şebeke'nin oynamama ihtimali var mı?...
Maaşallah...Sibel Can'lar gibi..2.sınıf dansözler..bi..tarafda..Sevgili Nesrin Topkapı..gibi..
1.sınıf dansözleri..de..suya götürüp ..susuz getirir..bu ..malum..şebeke..
bioquadral.."Şebekeden olamaz...farklı bi trafoyla da denedim değişim olmuyo sadece....
toroid de çıkıo problem"
Benim yorumum..Sevgili Bioquadral şebekemizin ...bu..harc-ı alem ..şebekemizin....bu..
trafo silis..bu trafo ..toroidal..gibi..bi algılaması olamayacağını...sen ve arkadaşların..
takdirine bırakmakla birlikte ...bu bana ne bileyim işte ..bi tarot marot..bi jüpiter'in..
merkür'e etkisi..falan..fare..kaplan'ı yerse..kurbağanın ..da Venüs'ün "TEĞET" in den...
geçmesi...gibi..geliyor....
Zaten net'ini de ......Sevgili Dr..koymuş..
"diğer yandan ~ 42V beklenen bir gerilimdir..yani aslında sağlammış gibi duruyor"
Son olarak olay bence Şebeke voltajının oynamasıdır..zaten regüle'lerin de icadı..bu gibi..
oynamalar..dolayısıyla...olmalı..
Dinozor
DIY Audio Gurusu

İl: Kdz.Ereğli/Zonguldak
Meslek: Elektrik-Elektronik

İletigönderen drhardware » 15 Oca 2009, 23:37

Lakin bu "oynaşma" işi kafamı bulandırdı.. Kişi diyor ki; "başka trafoyla baktım olmuyo" ! Bu ne yaman çelişki ?
Oysa ki iyi biliriz ki toroid lerin şebeke regülasyonu EI lerden iyidir. Garip bi fenomen.......
Neyse dene bakalım nolcek!
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

İletigönderen supernova » 15 Oca 2009, 23:39

sayın dinozor , :)

vallahi trafoya okadar para verince ufak bi kaza geldiinde başına ister istemez can sıkıntısı oluyor garanti olsun sizin görüşlerinizi almak iyi oldu.teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

İletigönderen Hazar » 17 Oca 2009, 18:19

Var bu işte bir ilginçlik..
IMG_0604.JPG
1.91mA!?
IMG_0604.JPG (189.28 KiB) 586 defa görüntülendi

Soldakinde gerilim, sağdakinde akım yazıyor..

edit: Öteki kartta ta 2.3mA elde ettim...

bir daha edit: Bu haliyle bile iyi sesi.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İletigönderen Dinozor » 18 Oca 2009, 23:13

.Sevgili Hazar..güzel Kardeşim...bi.anlayabilsem.....
Maaşallah..tüm forum..nasıl anlaşılamam..gibi...bi gayret içinde sanki...neyse..
öncelikle..seni..anlayalım da..
voltmetre neyi gösteriyor.....?????????
amp.metre neyi gösteriyor...????????
Ki..sanıyorum 5-6 gün önce yazıpda...göndersem mi...göndermesem mi...? diye...
karar veremediğim...şu notu göndereyim de...belki ne demek istediğim daha iyi ..
anlaşılır sanırım.............Arkadaşlar..iş..güç..falan..gece..şu site'ye girelim.bi..ne var ne yok...hesabı...
karşımda ki başlık "ONBOARD KONDANSATÖRLER" yaa.bi ..Allahın kulu bana bunu izah..
edebilir mi?....bu nedir yaa..yarı ing..yarı ..Türkçe...bari..şöyle..yazılsaydı....belki daha
iyi olurdu...(anlaşılırdı demiyorum)......"ONBOARD CAPACİTORS"......
Şu an ben bu "ONBOARD" denen meretin ne olduğunu biliyorsam ...namertim...(tabii ki..
tahminlerim ?????var...)
Bir kaç gün önceki gecede...derdimi anlatacağım....elimize ing sözlük alıyoruz..başlık yazacağız ya ...sizler de ing'siniz ya..bilmemne...trns..eşdeğer'i..diye sormuyorum da..
ya da..karşılığı..ya da...hangi..batı harici...dilse..(bu arapça.farsça..acemce..herneyse)...
"MUADİLİ" demiyoruz....da...işimiz gücümüz yok elin ing..diliyle "TÜRK-TÜRK'E"anlaşmaya
çalışıyoruz...bu ne iş dir yaaa..ruhum sıkılıyor..nedir bu ingilizce manyaklığımı desem..
Aradık bulduk tabiiki.."O"sihirli kelimeleri..."DATASHEET-EQUİVALENT" diye..
La havle ..yarabbim sen aklıma...
Ey sevgili site ekabirleri.....(artık bende[her ne kadar %100 anlayamasam da]..böööyleee..
konuşacağım...(Türkçe sözlük'te.."Ekabir"...[Büyükler,kodamanlar,ileri gelenler..]olarak..
dan...geçmektedir de..benim kastım olsa olsa son cümle olabilir...]
Ey akil adamlar...
Ey Sevgili Dr..
Ey Sevgili Hazar..
Sevgili Dostlar lütfen ...bu..konuya..bi çözüm....
Atıyorum....Besleme konds..veya..atıyorum..geri besleme konds..güç kuvvet..vs..vs..
şu an aklıma gelmeyen..bi kamyon Türkçe kelime...
Tabii öylesi ing'ce..fransız'ca kelimeler de vardır ki (şu an aklıma gelmeyen)..onlara da bi şey diyecek..halimiz yok...tıpkı bizim....."YOGURT"...umuz...gibi....
Bu konu belki bu sayfa da değil de....başka bi sayfada tartışılmalı..
her ne kadar sürç-ü...lisan ettikse..."AFFOLA".......
Son anda aklıma gelen....."COMPUTER" 'e...ne güzel bi karşılıktır..bizim.."BİLGİSAYAR"...
.......böyle....bi not.......yazmışım.....ki..
bu not'un da bu kadar zaman mevcudiyetinin....sebeb-i...mucibi....
olsa olsa...daha önce yazdıklarımızı yutan..Sevgili Hazar'ın da belalısı..."O" kökü..dışarda
ki...ne deniyor...O..server'ler..olsa gerek...."O" yabancı server'ler....hııı.sizi..gidi..sizi..
ben de yazdıklarımın yutulmasından o kadar muzdarip olunca(bi ağlamadığım kaldı)...
ne kadar "dinozor"da olsam...bu (not defteri'ni )keşfettik işte.....
sonuçta da bu not defterinin "er kene kon"u da bu dur...
Dinozor
DIY Audio Gurusu

İl: Kdz.Ereğli/Zonguldak
Meslek: Elektrik-Elektronik

İletigönderen e_cag » 19 Oca 2009, 09:39

Ben de üzülüyorum bu İngilizce'den devişrme terimlere veya hatta doğrudan İngilizceleri kullanmaya ama herşeyin Türkçeleştirilmişi yok işte. Özellikle teknik terimler çabuk güncellenen, buluş yapanın dilinde dahi yeni bulunmuş sözcükler olduklarından bir de kendi dilimizde uygun, yakışan karşılıklar bulmak lazım. Buluşu, teknik bilgi üretimini kendi dilimizde yapmakta çok geç kalmış olmamız nedeniyle kafamız gibi dilimiz de işgal altında. Almanların zamanında yaptıkları gibi technischeüberwachungsverein (TÜV) gibi kocaman birleşik kelimeler de bulabiliriz ama ben kendi adıma beğenmiyorum böyle zorlamaları. Artık kalıplaşmış olduğundan, bir yere de götürmediğnden gökkonutsalavrat örneğini vermek istemiyorum.

Şimdi, yükseltici kartı üzerinde, tümleşiğe yakın konumlandırılan akı depolayıcılar için nasıl bir isim bulalım, önerileri bekliyorum. Madem ki kendinyap ses konusunda (ki forumun adı konusunda da donanım haber forumunda büyükçe bir tartışma olmuştu zamanında) iyi - kötü Türkiye'de önde gelen akil insanlar forumu olmak gibi bir amaç da var, konu ile ilgili dilimize yakışan terimleri de bulup listeleyelim.

Konu ilgili ilgisiz mesajlarla 18 sayfa olmuş, hayırlısı olsun diyorum. :oops:

Düzenleme: entegre, tümleşik olarak değiştirildi.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

İletigönderen Ersoy » 19 Oca 2009, 11:30

Sevgili Dinazor.

Hazır nevzu anlaşmaktan açılmışken, bende siszin yazdıklarınızı anlamakta güçlük çekiyorum.

Şöyleki, bir cümlenin içinde, neredeyse her kelimenin sonuna koyduğunuz şu ( ... ) lar, ne anlama geliyor. Vesaire vesaire mi? Falan filan mı? Yoksa devamı var ama yazmıyorum siz anlarsınız anlamınamı geliyor?

Eğer konu türkçe konuşarak anlaşmak ise, benim anlayışım biraz yetersiz kalıyor herhalde. :)

Yok konu, türkçede tam karşılıkları olan kelimeleri kendi dilimizde yazarak anlaşalım diyorsanız, size katılıyorum. Ama işin doğası gereği, biz Türkler yoğurttan başka birşey bulamadığımız için olsa gerek, birçok kelimeyi yurt dışından ithal etmek durumunda kalmışız. Heleki elektronik ... :D

Netice olarak, anlatmak istediklerimizi mümkün olan enfazla türkçe kelime kullanarak, karşıdaki kişi yada kişilerin anlayabileceğini düşündüğümüz çerçevede, cümleler kurarak anlaşmaya çalışıyoruz.

Buarada, DR' a ve diğer bilgi payalaşan arkadaşlara buradan teşekkür etmek isterim.

Bu sitenin ilk kurulduğu günlerden beri üyesiyim. Görece yetersiz ingilizcem ve elektronik bilgim nedeniyle, anlayamadığım birçok konuda arkadaşlardan yardım istedim, sorular surdum. Ve cevap aldım. Özellikle DR, Hazar, Hoparlör ve diğer arakadaşlar, üşenmeden daha önce defalarca yazmalarına rağmen, üşenmeden, aynı konu dahi olsa, yardımcı olmaya çalıştılar.

Ne güzel, ne mutlu, Türkiyede böyle bir site var.

TEŞEKKÜRLER... :D
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Projelerimiz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir