JFET Bufferli LM3875 chipamp.

Projelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından geliştirilen projeler.

Cevap: JFET Bufferli LM3875 chipamp.

İletigönderen e_cag » 07 Oca 2009, 22:02

@Ersoy: Güle güle dinle, çok sevindim hem çalıştırmana, hem de izlenimlerinin pozitif olmasına.

@bioquadral: Kaç parça için kargo ne kadar tutuyor? Onboard kondansatör başlığında bildirirsen sevinirim. Sen de güle güle kullan!..
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

İletigönderen drhardware » 08 Oca 2009, 10:15

Ersoy yazdı:Çalışıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Sevgili DR.Hardware. Eline koluna sağlık. Teşekkürler.
Gökhan'a, Hazar'a, Emin'e ve emeği geçen bütün arkadaşlara cok teşekkür ederim.
Bu projeyi herkeze tavsiye ederim.
Henüz evdeki sistemde denememekle birlikte, atölye ortamındaki dinlemede, ilk kulaklara çarpan özelliği, sahnesi diyebilirim. Onbeş sene önce, kendi imalatım olan, irice kabinlerle, gayet başarılı bir ilk izlenim bıraktı kulaklarımda. Kesinlikle üzerine gitmeye değecek gibi. Hafta sonuna kadar evdeki kuruluma hazır hale getirip birde hi-end cdplayer ve hoparlörlerle testetmeyi planlıyorum.

Tabiki sıkıntılar var. Nedenini anlayamadığım bir distorsiyon var müziğin arkasında. Ses sonuna kadar kısıkken, hiçbir gürültü yok, kulağımı hoparlöre dayamama rağmen hiçbirşey yok.

Ayrıca bir kanalda 6mA akım ayarı yapabiliyorum fakat diğer kanalda 3.2mA yı geçemiyorum. IRF ler sk170 ler sahte olsaidi, diğer kanaldada aynı problem olmalıydı diye düşünüyorum.

Röle için omron ayarında İtalyanmalı Rele marka karaköy kılavuz elektronikten temin edilebilir. Yine aynı yerden burns marka trinpotlar ve diğer kaliteli malzemeyi alabilirsiniz. Sanırım geciktirme kondansatörleri ufak kalıyor. Bir saniyeden az bir sürede röle tetik oluyor.

Uğraşmaya devam.

Herkeze kolaygelsin.

Eline sağlık...
Lakin yorumundan hoşlanmadım! Bu amplifikatörde duyabileceğin son şey distorsiyondur. Biryerlerde bir hata var. Aksini iddia etsen de 2SK ların muhtemelen sahte. Aksi takdirde distorsiyon duyman olası değil. Tabii kaynağında ya da hoparlörlerinde bir sorun yoksa.
Diğer yandan en kötü Idss ye sahip 2SK170 de dahi 6mA bias yakalayabilirsin. Bence devreyi kontrol et..
Hoparlör koruma devresindeki 100u luk kondansatör 30v luk trafo ile 2sn gecikme sağlar, ki her durumda yeterlidir. Ya da şunu sorayım; açılışta herhangi bir "plop" duydun mu?
Duymadıysan yeterlidir.
Bu devre, 7-8 ay önce kurulmuş, tarafımdan dinleme testleri yapılmış ve halen çalışır ve kullanılır durumda olan bir devredir. Tasarımı Pedja Rogic'e aittir. Ve çok ciddi odyofiller tarafından dinlenip tam not verilmiştir.
Bu anlamda, elinizdeki malzemeden emin olmadan amplifikatörü kritize etmeyin ve ben de dahil bu amplifikatörü daha önce yapmış ve dinlemiş DIY cilerin yorumlarını okumadan karar vermeyin.
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

İletigönderen Ersoy » 09 Oca 2009, 19:48

Sanırım girişe pot bağlamalıyım. Cd player ın üzerindeki ayarlı çıkışla ampliyi sürdüğüm zaman, yüksek volümde cızırtı yapıyor. Çok ilginç, küçük usb mp3 player ın kulaklık çıkışına bağladığım zaman, yüzde seksen oranla cızırtı yok oluyor. Acaba 2x100k lık bir pot bağlasam nasıl olur. Nasıl bağlayabilirim?

Resimdeki hali geçici olarak toplanmış hali. Malüm ekonomik kriz nedeniyle trafo ve kutu imalatı masrafından kaçmak için , daha önce yaptığım, TDA7294 lü 6x50watt lık sinema amplisini bozup, bu proje için kullandım. Daha sonra bu ampliye yakışır bir kutu yapıp, sinema amplisinide tekrar topliyacağım inşallah.
Eklentiler
_BEE5043.JPG
_BEE5043.JPG (106.62 KiB) 591 defa görüntülendi
_BEE5042.JPG
_BEE5042.JPG (88.39 KiB) 590 defa görüntülendi
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

İletigönderen e_cag » 11 Oca 2009, 21:45

Şöyle bir kutu var hep aklımda, realize edilebilir mi, nasıl olur bilmiyorum ama teoride zor görünmüyor:
DIY Box.jpg
DIY Box.jpg (78.46 KiB) 344 defa görüntülendi

DIY Box-2.jpg
DIY Box-2.jpg (73.59 KiB) 339 defa görüntülendi
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İletigönderen e154 » 11 Oca 2009, 22:04

pratikede zor değil görünüyor önemli olan ön yüzdeki ( aliminyum olur galiba) malzemein kalitelisini bulmak
e154
DIY Audio Gurusu

Meslek: Elektrik Teknikeri

İletigönderen hoparlör » 12 Oca 2009, 00:20

e_cag yazdı:Şöyle bir kutu var hep aklımda, realize edilebilir mi, nasıl olur bilmiyorum ama teoride zor görünmüyor:
DIY Box.jpg

DIY Box-2.jpg

Pratikte en kolay olan kutu bu Emin. Emin olabilisin :)

Nedeni de ön paneldeki vida görüntüsüne razı olmandır. Malzeme kalitesi konusunda ise rahat olabilirsin, gerekirse sana temininde yardımcı olurum. Aslında bu işleri Ersoy çok iyi bilir, Nico'nun amfisi için yaptığı kutu gerçekten muazzamdır. Yukarıdaki kutu da bir başka eseri, yakından görme şansım oldu, hatta perşembe uğradığımda Karaköy'e malzeme almaya gitmişti, kafayı uzatıp baktım amfinin içine. Ön panel için kullandığı ahşap ve gomalak cilası mıydı neydi, fotosundan daha güzel görünüyor.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

İletigönderen supernova » 15 Oca 2009, 18:19

arkdşlar power bağlantısını yaparken köprü diyotlar sanırım kısa devre olmuş.fişi taktığımda toroid trafodan cızırtılar filan gelince kestim enerjiyi.sonra baktım delikli plaketin altına ufak bi malzeme kaçmış.şimdi enerji verdim çıkışı ölçtüm.her iki kanalda 41.7 volt ile 42.4 arası gidip geliyo.çok canm sıkıldı aksiliğe.bi sorun çıkartırmı acaba?
"Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile, kendi aklımız kadar akıllıyız."
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul

İletigönderen drhardware » 15 Oca 2009, 19:04

Eğer köprü kapasitesi düşükse (8A gibi) muhtemelen bir veya bir kaç diyot yanmış olabilir. Bence bağlantıları söküp diyotları tek tek kontrol edip emin ol.
Diğer yandan ~42v beklenen bir gerilimdir. Yani aslında sağlammış gibi duruyor..
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İletigönderen supernova » 15 Oca 2009, 19:12

Dr. yeni köprüler bağladım 10A lik aynı durum var yani 41.7V ve 42.4V arası değişiyor gerilimler.bu değişim sorun olmazmı?
"Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile, kendi aklımız kadar akıllıyız."
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul

İletigönderen e_cag » 15 Oca 2009, 20:13

Değişkenlik derken? :D Pozitif rayla şase arasındaki veya negatif rayla şase arasındaki gerilim mi dalgalanıyor? Yoksa iki rayın eşit olmaması mı sorun? Gerilimin dalgalanmasının diyotlarla pek ilgisi olmaz sanki. Şebeke gerilimi oynuyordur belki. Ölçü aleti problarını sıkı bağlamamak bile böyle gösterebilir. İki rayın birbirinden farklı olması ise trafonun çıkışlarının eşit olmamasındandır.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Projelerimiz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir