JFET Bufferli LM3875 chipamp.

Projelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından geliştirilen projeler.

Cevap: JFET Bufferli LM3875 chipamp.

İletigönderen supernova » 07 Oca 2009, 14:05

drhardware yazdı:Geldik projenin son yazısına;
distr.PNG

Hoparlör rölesi 4052 serisinden çift 8A kontaklıdır. Ben uygulamamda Shrack marka kullandım. Yerine Finder veya Omron kullanılabilir ancak Çin malı tavsiye etmem.

Pardon yanlış anlamadısam Dr.finder tavsiye etmemiş.Shrack da bulamadım ama araştırmaya devam..
"Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile, kendi aklımız kadar akıllıyız."
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul

İletigönderen e_cag » 07 Oca 2009, 14:23

bioquadral yazdı:
drhardware yazdı:Geldik projenin son yazısına;
distr.PNG

Hoparlör rölesi 4052 serisinden çift 8A kontaklıdır. Ben uygulamamda Shrack marka kullandım. Yerine Finder veya Omron kullanılabilir ancak Çin malı tavsiye etmem.

Pardon yanlış anlamadısam Dr.finder tavsiye etmemiş.Shrack da bulamadım ama araştırmaya devam..

Doktor, Shrack yoksa Omron veya Finder olur demiş. Çin malı kullanmayın demiş. Omron veya Finder'in Çin üretimi varsa kullanılmamalı diye yorumlanabilir veya bu üç marka dışındaki markaların Çin malı olanlarından uzak durulmalı diye de anlaşılabilir.

Bu arada Ersoy Bey ne yaptı acaba?
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

İletigönderen hoparlör » 07 Oca 2009, 16:27

Büyük bir olasılıkla 2SK170'lere takılmıştır. IRF510'ların sahte olduğunu sanmıyorum, Futurlec'ten getirilen 2SK170'lere de güvenmek istiyorum. Ama Dr'un bu kadar üzerine basarak söylediği bu kritik elemanlar için de sanmıyorumdan daha kesin birşeyler bulmak lazım:(

Yarın veya Cuma günü Karaköy'den geçiyorum, Omron'un PCB'ye uyan röleleri vardı, ondan bulacağımı tahmin ediyorum.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İletigönderen drhardware » 07 Oca 2009, 17:14

Omron, Finder veya Shrack farketmez, kontak kalitesi olarak en iyi marka Finder'dir ama diğerleri de aşağı kalmaz merak etmeyin. Bu markalar Çin malı da olsa kullanılabilirler. Zannımca bu projede kullandığım Shrack da Çin malı olabilir..
Lakin adını telaffuz edemediğim gaydırı-guppak (her ne demekse) Çin mallarını asla kullanmayınız! Zira bu röle üzerinden geçen tepe akımlar hayli yüksek olabilir ve yorgun demirden imal çekik gözlü kontaklar bu baskı karşısında "yorum" yapabilirler...
Gelelim Osmanlıca faslına :)
2SK hususunda her ne kadar söyleyeceklerimi söylemiş olsam da, bir kıssa ile perçinlemiş olayım;
Geçenlerde zatın biri, meşhur bir RIAA preamp (pacific RIAA) denemesinde bulunmuştur.. Preamp o kadar meşhurdur ki beynenminel analog DIY ci zevatın ekseriyası devreyi kurup ve hatta çalıştırıp cuş-u huruşa gelmektedirler... Preamp, haddinden ziyade müyesserdir ki (kolay/basit) hülasası 2 adet 2SK170BL (asgari 6mA Idss) ve bir kaç zerzevattan müteşekkildir.
Lakin, zat, devreyi kurup çalıştırmaya teşebbüs ettiğinde sükut-u hayale uğrar, nitekim kendisinde hayat emaresi yoktur!
Lüzum üzerine şahsıma müracaat ettiğinde kendisinin bu 2SK haşeratını Futurlec isimli ecnebi firmadan temin ettiğini müşahade ettim. Bu meyanda, sahte olduğundan kuvvetle şüphe duyduğum 2SK170 lerin bu menfi neticedeki tesirlerini muhtemel gördüm, zira devre içerisinde 2SK lardan ziyade muharrik bir zevat yok idi..
Neticeten;
Demem odur ki; kendilerini karalamak istemem, lakin Futurlec gâvurundan alınan 2SK ların sahte olma ihtimalleri yüksektir..
İlanen duyrulur!
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

İletigönderen e_cag » 07 Oca 2009, 18:11

2SK170'ler için de Türkiye'den distribütör arıyorum. Öbür türlü çok iyi paralara geliyor. Elimdekilerle de deneyebilirim mecbur kalırsam ama önce muhtemel distribütörlerle bağlantıya geçmeye çalışacağım. Eşlenmemiş 100 adet gibi bir grup ürünü uygun fiyatlı ve orijinal almayı başarırsam düzgünce eşleştirip dağıtabilirim. Aksi takdirde yurtdışında yok değil ama 4'ü birbiriyle eşlenmiş olarak 15 USD seviyesinde fiyat gördüm ve kargosu da tuz biber olacak gibi.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

İletigönderen drhardware » 07 Oca 2009, 18:14

http://www.tech-diy.com/smallsignal.htm
Şu arkadaşta daha ucuz olduğunu düşünüyorum... Gerçi daha önce vermiştik sanırımsa..
Bu arada eşlenmiş şart diil... Ne de olsa hem bias ayarlı ve hem de unity gain..
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

Reklamlar

İletigönderen TDA7294 » 07 Oca 2009, 18:32

benim elimde 24vdc finder marka 3 kontaklı röle var bunu kullanmayı düşünüyorum ama 3 kontaklı yani pcb ye sığmıyor.
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak-Aksaray
Meslek: Öğrenci

İletigönderen Ersoy » 07 Oca 2009, 19:27

Çalışıyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Sevgili DR.Hardware. Eline koluna sağlık. Teşekkürler.
Gökhan'a, Hazar'a, Emin'e ve emeği geçen bütün arkadaşlara cok teşekkür ederim.
Bu projeyi herkeze tavsiye ederim.
Henüz evdeki sistemde denememekle birlikte, atölye ortamındaki dinlemede, ilk kulaklara çarpan özelliği, sahnesi diyebilirim. Onbeş sene önce, kendi imalatım olan, irice kabinlerle, gayet başarılı bir ilk izlenim bıraktı kulaklarımda. Kesinlikle üzerine gitmeye değecek gibi. Hafta sonuna kadar evdeki kuruluma hazır hale getirip birde hi-end cdplayer ve hoparlörlerle testetmeyi planlıyorum.

Tabiki sıkıntılar var. Nedenini anlayamadığım bir distorsiyon var müziğin arkasında. Ses sonuna kadar kısıkken, hiçbir gürültü yok, kulağımı hoparlöre dayamama rağmen hiçbirşey yok.

Ayrıca bir kanalda 6mA akım ayarı yapabiliyorum fakat diğer kanalda 3.2mA yı geçemiyorum. IRF ler sk170 ler sahte olsaidi, diğer kanaldada aynı problem olmalıydı diye düşünüyorum.

Röle için omron ayarında İtalyanmalı Rele marka karaköy kılavuz elektronikten temin edilebilir. Yine aynı yerden burns marka trinpotlar ve diğer kaliteli malzemeyi alabilirsiniz. Sanırım geciktirme kondansatörleri ufak kalıyor. Bir saniyeden az bir sürede röle tetik oluyor.

Uğraşmaya devam.

Herkeze kolaygelsin.
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

İletigönderen TDA7294 » 07 Oca 2009, 19:43

Tebrikler güle güle kulanın. resim koyabilir misiniz?
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak-Aksaray
Meslek: Öğrenci

İletigönderen supernova » 07 Oca 2009, 20:32

arkdaşlar ben 2sk larımı burdan verdim siparişini.fiyat olarak da uygun geldi bana. http://banzaieffects.de/2SK170BL-pr-24356.html
ayrıca karaköyde alps potanslar buldum farklı markalarda var.fakat içime sinmedi pek görünüşlerinden dolayı.ama bakmak isteyenler karaköy pasajı 3. katta bakabilirler.
"Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile, kendi aklımız kadar akıllıyız."
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul

ÖncekiSonraki

Projelerimiz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir