Amğlifikatörün güç kaynağının pozitif yarısını dalgacıksız-gürültüsüz güç kaynağı ihtiyacımı karşılamak üzere yaparak test ettim bugün.
Bir-iki haftadır yan proje olarak fm verici devreleri deniyorum. Geçenlerde alelade duvar adaptörü ile denemiştim vericiyi çalıştırmayı, gürültü amplifiye edilerek gönderiliyor yayınla birlikte. Şöyle gürültü olarak pile yakın olabilecek ayarlı bir adaptörüm olsun derken kulaklık amplifikatöründe kullanacağımız beslemenin pozitif yarısını gerilim ayarlı olarak deneyeyim dedim, küçük bir kart tasarladım onun için. Sonuç mükemmel!.. Adj-gnd arasında 10 uF Rubycon sıradan seri, girişte ise rezervuar olarak Nippon LXF 1500 uF kullandım. LM317'nin girişiyle gnd arasında, entegrenin dibinde ve çıkışta 100 nF'lar, bir de çıkışta piyasa işi 47 uF var. Yaptığım FM yayınını dinlerken 50 Hz sesi duyuyordum. Sonradan vericinin olduğu odadaki TV'den geldiği ortaya çıktı.

Velhasıl-ı kelam, kulaklık amplimizin besleme bölümü çok güzel intiba bıraktı.
Pcb ve kart üzerinde kullanılacak parçaların toplu alımı olursa katılırım. Doktor'un düşündüğü kapsam da gayet uygun görünüyor. Kutu, trafo konusu halledilir buralardan ama giriş için kaliteli RCA jakım eksik. Pot konusunda da 20 EUR'dan daha uygun bir çözüm bulsak iyi olurdu.
@Dr: Çinli dostumuzdan kartlar için fiyat isteyeyim mi? Kalitelerini tatmin edici buldunuz mu JFBGC kartlarının?
Yaptım yaptım kutulayamadım.