onursal yazdı:R1-R2-R5 ve R6 dirençlerini 25-30K civarına çıkartırsan 50K pot lar da kullanabilirsin. Bu durumda pan potun değeri de yaklaşık 100K olacaktır.
Çok Teşekkürler direnç değerleriyle oynayarak 50K ve 100K'lık Potları değerlendirmiş oldum verdiğiniz bağlantı şeması ile ayrı ayrı line, hat/ müzik gibi girişleride birbirinden bağımsız kısıp açabiliyorum istediğim daha doğrusu kafamda canlandırdığım devre %80 oluşturdum çalıştırdım... 15.000mf'lık Kondansatörüde köprüden sonraki, kondansatör blogunun çıkışından Tek bir diyotla (1N4007 gibi ) 7812 Regüle entegresinin 1.bacağına girdim burayada daha önceden çıkış bacağına bağladığım 15.000mf'lık kondansatörü girdim 12V Çıkışındaki DCliği arttırmış oldum yani 3. bacaktan çıkarıp girişe bir diyottan sonra ekledim kondansatörü... Genel olarak şaseyi dediğiniz açıkladığınız gibi birçok noktadan verdim, mik preamplisine jaktan en kısa yoldan hemen hemen 2,5 - 3 santimlik bir kablo ile bağlantı yaptım şaseyi gövdeye verdim şimdi Uğultu olayım kalmadı diyebilirim...
Fakaaaat yine bir Şase sorunum var sanırım devrenin SIFIR noktalarını bulamadım sanırım bundan kaynaklı olabilir ama kutunun dışına elimi değdirdiğimde cırrrrr sesi birden yok olup bomboş gürültüsüz bi ses alıyorum yada devredeki " Sıfır Volt " ucuna elimi temas ettirdiğimde de o cırrrrr sesi kayboluyor bomboş bir derinn sessizlik içinde oluyor devrem

ama elimi dokundurmadığımda "CIRRRRR" diye bir ses

bunu nasıl keserim peki ?
ikinci bir soru daha verdiğiniz mixer bağlantısını yaptım süperde çalıştırdım, ancaaaak mik sesi düştü bunu yükseltmek için direnç değerleriylemi oynıyayım ? yada fetli ön yükseltec devresinimi eklememi önerirsiniz ? Bu arada herhangi bir ön yükselteç kullandığımda gürültüyüde yükseltirmiyim mantıken yükselir ozaman onu bastırmak için iki kat arasında nasıl bir bastırma uygulayabilirim ??? Cevaplar için şimdiden çoooooook çoook TEŞEKKÜRLER !