hiend-amplifikatorler/amplifikatorlerde-grounding-saseleme-teknikleri-t1934.html
Sistem şaseleme prensibi, pre-state'den (ön kuvvetlendirme katlarından) güç katlarına doğru bir yol izlemelidir. Güç katlarındaki akım katsayısı yüksek olduğundan besleme devresine yakın montajlanmalıdır. Yani burada yapılması gerekenler, senin sistem kulaklık olduğuna göre güç katların kulaklık çıkış devresidir. Mikrofon ön yükseltecin ise pre state yani ön devrendir.
Güç katının sistem sıfır noktasına olan uzaklığı, asla pre devreden daha uzakta olmamalıdır. Yani mikrofon devresini kulaklık çıkış devresinden daha yakın yapmamalısın.
Besleme devresi için uygulama mantığın yanlıştır. Yüksek kapasiteli kondansatörler regüle entegresinden daha önce bağlanmalıdır. Senin anlatımında yüksek kapasiteli kondansatörleri 7812 lerin çıkışında olduğunu söylemişsin.
Ana dekuplaj kondansatörlerinin sıfır noktası (ortak uçları) birbirine yakın olarak yapılmalı ve 7812 lerin hemen şase uçlarının yakınından sistem şasesine(metaline) metal vida ile irtibatlanmalıdır. Bu irtibat noktasının omik direnci ÇOK ÖNEMLİDİR. 0.1 ohmluk omik direnç bile oldukça yüksek bir direnç değeridir. DİKKATLİ YAPILMALIDIR.
Mikrofon kuvvetlendiricilerin genel kazancı çok yüksektir. Bu yüzden, bu devrenin GROUINDING (şaseleme) oldukça önem taşımaktadır. X-L-R giriş konnektörü ile kuvvetlendirici arasında kullanılan kablo asla uzun olmamalıdır. Eğer 5cm yi bile geçiyorsa, buradan devreye şase kablosu takılmamalı, bu kablonun şase uçları (blendaj) pre anfiye hemen girişten kesilmelidir.
Temel presib şeması alttadır.

Aynı şekilde pot bağlantıları da bir uçları en kısa yerden şaseye verilmeli, kablonun blendaj kısımlarının bir taraftaki uçları asla toprağa ya da devreye irtibatlanmamalıdır.
Işık tutması açısından kendi yapmış olduğum bir devrenin temel noktalarını göstermek istiyorum.

Burada mini bir PSU (split supplay 12V) tasarımı görünmektedir.
Tasarımda görüldüğü gibi sistem sıfır noktası şaseye tespit edilmek üzere tasarlanmıştır.