EASMurat yazdı:
Herkese selamlar bu devreyi yaptım Elimde olan fetleri degerlendireyim ve kaliteli bir Preampli yapayım dedim Fet'e basitce birkaç eklemeyle çıkışı çok berrak net aldım elimde olan fetleride yazdım, benim amacım basit bi kaç elemanla kaliteli çıkış verecek bir Preampli yapmaktı asıl sorunum ise Giriş sesini herhangi bir kaynaktan PCden veya ceptelefonuyla verdiğimde, Fetlerin çıkışında BASS sesi duyamamam yani hiç yok değil ama çok aşırı cılız bir bass sesi var... Fakat ses net berrak tizler daha ön planda bu devrede bass seslerini nasıl güçlendirir kuvvetlendiririz bu konuda sizlerden yardım bekliyorum, Ton kontrol demeyin bana onu potun bacaklarına bağlayacağım birkaç elemanlada yapabilirim biliyorum
Fetin çıkışındaki seste bass'ı net duyamayınca istediğin kadar ton kontrolü yap bence bi anlam ifade etmiyor önce Fet çıkışlarında net temiz berrak ve bass sesi güçlü TOK bir ses alayım o sesin Tonunu sonra TON KONTROLLE ayarlarım, birde 600 Ohm'luk dinamik bir mikrofonum var bunun içinde Alttaki devreyi yaptım oda harika çalışıyor ama hem müziği hemde mik sesini aynı anda alamıyorum malum mik Preamplisi Mono müzik ise ikitane aynı devreden yapmak istemiyorum bu mono preampliyi nasıl stereo çalıştırırm doğal olarak bunu nasıl birleştirirm 2 adet daha Fetli devreden yapabilirim çıkışı onlardan almak için ama bu giriş devrelerini nasıl birleştiricez ??? Hem müzik hemde mikrofon sesini Kontrol edebileyim ve çıkışta BASSları net duyulan bir Preampli olmuş olsun istiyorum...
Fetlerin çıkışındaki Potları iptal edip girişlere bağladım şuan giriş sesini kısıp açabiliyorum, ama mikrofon nasıl olacak ? birde başıma bela olan net duyamadığım bass sesi sizlerden yardım bekliyorum Tüm ustalara ve konunun uzmanlarına şimdiden Teşekkürler...
onursal yazdı:FET'lerin DRAIN ucundaki (toprağa bağlı olan) 4.7uF lık kondansatörleri iptal etmelisin. Bu kondansatörler tiz bölgelerde feedback oluşturabilmektedir. Bu sayede daha doğrusal bir frekans karakteristiği elde edebilirsin.
Ayrıca FET çıkışlarında ne bağlı belirtmemişsin. Eğer FET çıkışlarında kulaklık vb gibi aygıt kullanıyorsan bass sesleri duyamazsın. Fet çıkışlarına haricen normal transistörler ile empedans uygunlaştırması yapmalısın.
Mİc preanfi çıkışını ise PAN-POT sistemiyle basit bir karıştırıcı yaparak halledebilirsin.
PAN-POT sistemi tek kaynağı sol ya da sağ kanala uygun seviye ile verebilen bir potansiyometre sistemidir. Orta ucuna mono kaynak sesleri gelir. Diğer iki ucu sağ ya da sol kanal pre ampli girişlerine verilmektedir.
birgitay yazdı:İlk baştaki devren simetrik besleme. Ve Fet'li devren tek besleme. Şase problemi yüzünden çalışmayabilir. Yada nasıl bağladıysan birbiriyle şase'ler çakışabilir. Xlr 1 nolu Pin'leri Şaseye verdin mi? Vermediysen ondanda yapar. Eğer Mixer' giriyorsan bu uygulamayı , Phantom 48 volt açıksa İlk devrene Sinyal uçlarına + gidiyordur yine çalışmaz. ŞASE'YE AYIRMALISIN o durumda denemek için. Yada bir tane Lift kontağı için Swich koy 1 nolu bile.
Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir