Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

PCB Basılır

selam lar arkadaslar . oncelikle kendımden biraz bahsedeyım bolu da oturmaktayım ,ismim necmi ve 15 yıldan beri elektronık ve bilgisayarda hobi olarak uğrasmaktayım hobi elektroniğimde anfi ler ,smps ler ,ses devreleri ve eprom pic programlama ama programlama da fazla iyi sayılmam

baskıları ise serigrafı ile yapacam
cüzzi ücretle max 23x100cm boyutuna kadar her cesit pcb basılır .
fabrıkada operator olarak calısmaktayım bos zamanlarımda yapabilirim.

ortalama bir şemayı 10 tl ye basarım
11X14:10
10X20:15
20X30:20 TL ...
Read more : PCB Basılır | Gösterim : 1712 | Cevaplar : 5 | Forum : Satılık

JAMO E600

merhabayın sayın arkadaşlar :D
LM4702 ve crystal 30 maceramdan sonra karşınıza bir çift JAMO E 600 ile çıkıyorum. inşallah 4780 nin gücü bunu ykamaya yetmeyecek. şimdi soracaksınız sesi nasıl diye hemen klasik olarak baslardan başlayım. crysatl 30 gibi gümbür gümbür performanz beklenemez ama detaycı. klasik müziklerde bas detaylar verebiliyor. diğer izlenimleri ilerleyen zamanlarda yazarım. geçmiş zamanda dinlediğim veya sesini duyduğum demek daha doğru olur bu boylardaki ...
Read more : JAMO E600 | Gösterim : 1374 | Cevaplar : 5 | Forum : Hoparlörler

PIC Assembly Editörü

selamlar
pic mikrodenetleyicilerini assembly dilinde programlayan arkadaşlar için bir editör gönderiyorum.
bu programı 2004 yılında yazmıştım. o zamanlar pic mikrodenetleyecileri için yazılan basic, pascal, c derleyicilerinin optimizasyonunu beğenmiyordum. assembly dilinde yazmak ve optimizasyonu kendim yapmak daha mantıklı geliyordu. bunun dışında not defteriyle program yazmak, başka bir programla derlemek, ayrı bir not defteriyle uyarıları, hataları okumak, not defterine geri dönüp programı düzeltmek ve yine derlemek... beni çok yormuştu. bu işlemlerin tümünü tek bir uygulamada toplamak gerekiyordu. ...
Read more : PIC Assembly Editörü | Gösterim : 1157 | Cevaplar : 2 | Forum : Elektrik - Elektronik

Denon PMA-380

Merhaba,

Bir arkadaşımın Denon PMA-380 amplifikatörü var. Kendisi bunu ikinci el almıştı. Arayıp birkaç haftadır cihazının arızalı olduğunu anlattı. Ben de amplifikatörü denemek için getirmesini rica ettim. Ana problem dinleme sırasında, bir süre sonra sesin aniden kesiliyor olması. Volume potansiyometresiyle biraz oynayınca, özellikle de sesi kısınca bir süre sonra ses tekrar gelmeye başlıyor, ancak stabil bir şekilde dinlemeye devam etmek mümkün olmuyor.

Sorun sağ kanalda daha fazla. Ancak sağ kanal çöktükten bir süre sonra, sol ...
Read more : Denon PMA-380 | Gösterim : 1130 | Cevaplar : 3 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

Pro Audio ve Odyofillik

M Öztürk yazdı:Fantazi olarak iyi fikir tabii de, lambalı topolojilerin fiziksel zorluklarıdır transistörün icadına yol açan :)

Arkaya bir TIR dolusu ampli koyarsın, 1000W ya alırsın, ya alamazsın.

1969 Woodstock festivalinin seslendirmesine bir bak, ne demek istediğimi anlarsın. Yığınla lambalı McIntosh ampli, ama toplam güç 8000W ya var ya yok.

Bugün ortalama bir barda bile ondan daha fazla güç var.

Ses kalitesi de lambalılarla kıyas kabul etmeyecek kadar ...
Read more : Pro Audio ve Odyofillik | Gösterim : 2735 | Cevaplar : 22 | Forum : Serbest Kürsü

Burn-in hakkında

Burn in yapmak için şimdiye kadar eski bir saç kurutma makinesinin resistanzından 10 ohm olcak uzunklukta kestğim resistanzsı kullanıyordum. biraz önce lm1875 li amfimle oynarken çıkışa fan bağlmak geldi aklıma , fanı bağladım ve sesi sonuna kadar açtım , ses ayaryla fanın dönüş hızını ayarlıyodum , winamptan fan kontrol diye videoda çektim hatta :D
gelelim soruya ;
çıkışa fan bağlayarak burn in yapmak sizce nasıl olur? ...
Read more : Burn-in hakkında | Gösterim : 2972 | Cevaplar : 33 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Aleminyum kasa ses devresi için uygunmudur

Kasa sorununu pratik olarak çözmek için ostim den hazır aleminyum mastar aldım .Kestim biçtim kullanıyorum ama sonradan aleminyumun mıknatıs tutmadığı aklıma geldi ve iyice kıllandım;Ses devreleri için sac kutu ile karşılaştırıldığında dışardan gelebilecek parazitik sinyalleri bastırma konusun da eksi yönleri varmıdır.Yada e-bomb patladı ,aleminyum yeterince koruyabilirmi.(2mm kalınlığında)
Read more : Aleminyum kasa ses devresi için uygunmudur | Gösterim : 1217 | Cevaplar : 4 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Twitter Kullananlar

Twitter kullanan forumdaşlar varsa Stereo Mecmuası'nın twitter adresi şu şekilde; http://twitter.com/stereomecmuasi
Read more : Twitter Kullananlar | Gösterim : 769 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

48 Khz Kristal

2 senedir 48 Khz Kristal arıyorum bulamıyorum :cry: ,bilenler nerde satıldığını söylesin lütfen.
Read more : 48 Khz Kristal | Gösterim : 1001 | Cevaplar : 4 | Forum : Kasa, Potansiyometre, Diğer Malzemeler

Giriş sinyaline göre frekansı değişen parametrik equaliser

Giriş sinyaline göre frekansı değişen parametrik equaliser yapmak istiyorum.Yani enstrüman dan aldığımız temel frekans 440hz diyelim equaliser in frekans ayar potunu temel frekansın katları şeklinde 880hz-1760hz hatta yarısı 220 hz gibi ayarları kendisi yapacak.Bu konuda bilgi, ve fikir verecek arkadaşlar yardım lütfen.
Not:frekansları sadece örnek olarak verdim ,yanlış anlaşılmasın .650 hz ise bu sefer(1300-2600 veya yarısı 325 gibi).

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye