Sayenizde kullanacağım hoparlörle karar verdim bugün jamoları denedim sesi gerçekten çok berrak diyebilirim,ses çıkış gücü olarakta bendeki 10 cm lik Nokilardan biraz daha fazla gibi geldi bana (bağladığım philps ev sinema sisteminin amplisinde stereo mod da ikisinde ses çıkış gücünü kıyaslayabilmek için ikişerli bağlayarak son ses denedim

)
Gidip birde jamoların 17cm lik olanlarından iki adet almayı önlere 17cm likleri arkalarada bu almış olduğum 13 cm lik jamoları koymayı düşünüyorum ya da iki tane daha aynısından alırım tam karar vermedim(BU 17 cm liklerden haberiniz var mı? Tip olarak,kevlar kone olarak falan herşey aynı sadece arkada mıknatıs açıkta ve hiç jamo yazmıyor direk tek etiket haes ve 4 ohm yazıyor acaba almasam mı 13cm liği dediniz ya öbürüne bir türlü elim gitmedi

)
Yanlız bu işlerde yeni olduğumdan bazı konularda çok bilgi eksiklerim var sitenin ve sizlerin sayesinde tamamlıyorum
''Birden fazla hoparlörü paralel kullanmanın ses açısından iki önemli getirisi vardır, hoparlör distorsiyonu yarıya iner, her hoparlöre giden güç orantılı olur ve sesteki bozulmalar dengelenir. İkincisi ise akustik olarak daha geniş bir açıdan derinlik verecek şekilde ses yayımı elde edilir.'''Burda iki hoparlörü paralel bağlamanın avantajını söylemişsiniz,peki ampli kullanırken çok kanallı ampli ile her hoparlörün ayrı kanaldan beslenmesi daha sağlıklı sanırım,böyle bir kıyaslama yaparsak(yapılabilinir mi bilmiyorum ama

)
Otomobilde 4 jamo hoparlörü 4 kanallı bir ampli ile mi beslemek daha iyi olur yoksa ikili paralel bağlayarak iki kanllı bir ampli ile mi beslemek daha iyi sonuç verir
Ve yine aynı şekilde biraz abartırsam(umarım saçmalamıyorumdur) 4 hoparlörü paralel bağlarsak distorsiyonu daha da mı azaltmış oluruz
Bu arada tiz için de önerileriniz bekliyorum elimde alpine marka bir component takımının tizleri ve philips marka WV Bora dan çıkma iki adet philps tweeter var bunları kullanabilirmiyim ki?
Jamolar gayet berrak çalıyor bana göre,ses beni yeterince tatmin etdi heleki benim gibi bir amatöre çok bile,bunlara herhangi bir x-over devresi eklemeye/yapmaya ya da almaya gerek varmıdır?
Bu arada ileride sizin denediğiniz/üzerinde 7 aydır çalıştığıza benzer bir kabini yapmak için bende fazladan 4 tane de almayı düşünüyorum,hazır piyasada bulunurken alayım bari