b55can yazdı:Arkadaşlar 8ohm 40 Watt Rms gücünde iki hoparlörü parelel bağlayıp 4 Ohm 40 Watt 'da mı? yoksa 4 Ohm 80 Watt da mı? süreceğiz,bu konuda kesin bi bilgi bulamadım da
İki hoparlörü pararlel bağlarsanız güç iki hoparlöre eşit dağılır, amaç da budur zaten. Yalnız kullanılan kablo eşit uzunlukta olmalıdır, yani amfi çıkışı ile her hoparlör arasındaki uzunluk, kablo çeşidi vs. aynı olmalıdır. Yani çıkışı önce bir hoparlöre götürüp sonra ondan diğerine bağlantı yapmak yerine, tıpkı şase bağlantılarında olduğu gibi yıldız bağlantı olmalıdır.
b55can yazdı:Birde Gökhan hocam bu Jamoların ve Philips in Watt larını biliyormusun acaba?
Jamo'lar tam bilmiyorum ama 40W civarı olması lazım. Kesin bir bilgim yok, tabi bu 100Hz 40W değil, 1KHz 40W, alçak frekanslara doğru fazla güç uygulamamalı. Tiz seslere doğru oldukça geniş bir frekans bandı var, küçük omasının verdiği avantaj ile. Yüksek frekanslarda daha yüksek güç uygulanabilir ama fazla tavisye etmem.
Philips ile ilgili de bilgi yok ama tahmini 30W civarı olması lazım. Bu bilgiler kesin değil, dolayısıyla bunlara dayanarak tasarım yapmak oldukça zor.
b55can yazdı:Birde Philips için kapalı kutu düşünüyorum Gökhan hocam,yine bunun için kabin litresi tavsiyesi verebilirmisin,tam da olabilir ya da Mesela 5-10 lt arası gibi de diyiebilirsiniz
Bu konuda da birşey diyemiyorum ama en iyisi 8-15 lt arası arabada sığacak şekilde bir kapalı kabin yapmak derim. Şekil önemli değil, burada önemli olan uygun bir şekilde yerleştirmek, sonrasında ise kabin içine elyaf vb. madde koyarak uygun bir ses tonu elde etmek. Maalesef benim elimde de olmadığı için birşey söyleyemiyorum ama belki akşama bir uğrayıp bakabilirim.