Hoparlörler ve Hoparlör Kabinleri - 2

Makalelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından yazılan makaleler.

25.04.2008 tarihinde ömer yazdı:

Yeni iletigönderen Yorum Robotu » 12 Haziran 2008, 23:49

slm bende bu konularla ilgilenmeyi çok seviyorum ama biraz acemiyim işe direk creativin t 2500 modelinin bass kısmını yaparak başladım.30 watt gücünde bir sürücü bass hoparlöre 200 wattlık bass anfisiyle denedim. kabinide creativinin t 2500 modelinin ölçülerini birebir alarak yaptım tek sorun porttu buda en önemli unsurdu.ama bende orjinalindeki gibi 4 cm çapında 12 cm boyunda bir su tesisat borusunu port olarak koydu. ses ilk denememe rağmen gayet başarılıydı. ama port ses yapıyordu ben port orjinal olmadığı içindir dedim ve orjinale yakın bir port bulup taktım.bu sefer port daha çok cızıltı çıkarmaya başladım sorun nedir sizce ?? :) :)
Yorum Robotu

Reklamlar

06.06.2008 tarihinde iskender yazdı:

öncelikle bilgiler çok faydalı oldu mutlaka birilerinin işine yaramıştır programı inceledim basit kullanımı kolay kabin yapan arkadaşlar kabinlerinin içine subwooferi yerleştirdikleri yüzey hariç duvardan duvara çepeçevre bali tarzı bir yapıştırıcı ile max 20mm kalınlığında sünger yapıştırırlarsa vınlama titreme seslerini yok eder sünger çok iyi bir izalasyon sağlıyor üstelik ucuz koltuk döşemecilerinden vede malzemecilerinden temin edebilirsiniz ayrıca kabinlerinizde kabloyu kabinden direk çıkarma yöntemi kullanıyorsanız kabloya kabinin içinde vede dışında düğüm atınki kablonun fazlası kabinin içine dolup basınçtan kabin duvarlarına çarpmasın bu ses kalitesini kötü etkiler vede hoparlörünüzün bağlantı konektörlerini kopartabilir birde bassreflex deliklerinize konilere içten en uç noktasına hoparlörlerin önündeki perde cinsi file elek tarzı birşey yapıştırınki evin afacanları kabinlerinizin içine yabancı cisimler atmasın bozukpara misket vs baştada söylediğim gibi program ve bilgiler çok güzel sunan arkadaşada ayrıca teşekürler.
Yorum Robotu

06.06.2008 tarihinde iskender yazdı:

cabbar terbiyesizi kabini beğenmemiş olabilirsin yapan adamda eleştiriye açık olacak ki yayınlamış sitede senin uslubun eleştirden çok terbiyesizliğe dönmüş iyi kabin yapacağına terbiye et kendini heee yok ben illaki soytarılık yapıcam diyorsan SİRK'E git makaleyi yazan arkadaş ya yazını görmemiş yada seni adamdan saymamış veya senin seviyene inmek istememiş olacakki cevap vermemiş ama ben vermek durumumdayım çünkü senin gibiler bundan anlamaz bu tarz yazıları şahsen ben sitede görmek istemem yetkili arkadaşa duyurulur!!!!!!!!!!!
Yorum Robotu

19.12.2007 tarihinde e154 yazdı:

onlar uydurmaca güçler.. önemli olan rms güç. diğerleri p.m.p.o veya peak gibi şeyler yazar. benim müzik seti 2* 30 dan az gücü var ama kutusunda p.m.p.o 380 w yazıyor. sen bile o 90 W tı alamıyosundur büyük bi ihtimal..
Yorum Robotu

19.12.2007 tarihinde tuğrul yazdı:

arkadaşlar benim evde 5+1 anfim var.çıkışları 90 70 50 watt .Ben arabadan kalma 25 cm bass bağlayınca gayet güzel bass veriyor.(boğulmada)olmuyor.şimdi benim anlamadığım internette araştırdığım kadarı ile anfi wattı ile hoparlör wattı hemen hemen aynı.ben şimdi 90 wattı kullanıyorum gayette memnunum bazı markalı müzik setlerinde 2000w gibi rakamlar görüyorum anlayamadım .benim anfi 10 kg ya yakın 90 watt ama ses çıkartıyor.anlamadığım bu oranın ne olacağı şimdiden tekkürler..
Yorum Robotu

13.04.2007 tarihinde emrah yazdı:

Örnek kabin çizimlerine yer verilecek mi?Kabin içinde kullanılcak (yansıma önleyici)malzemenin çeşidi cinsi ve kalınlığı,croosover devreleri gibi konulara değinecek misiniz?
Yorum Robotu

Reklamlar

15.04.2007 tarihinde Dr.Hardware yazdı:

Bu makaleyi hazırlamak yaklaşık 1 ayımı aldı. Eğer dinlenmeme müsaade ederseniz o tür detaylara da yer verebilirim.
Ancak DIY asla "copy-paste" değildir. Kendi yaratıcılığınız, yorumunuz, kulak zevkiniz ve araştırmalarınızın katılmadığı bir HAZIRCILIK sizin eseriniz değil yalnızca AMELELİĞİNİZ olur!
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Yorum Robotu

21.04.2007 tarihinde flytrack yazdı:

teşekkürler bu bilgiler için
Yorum Robotu

30.04.2007 tarihinde irdal yazdı:

ellerinize sağlık çok yararlı bir döküman olmuş.
Yorum Robotu

02.05.2007 tarihinde tuğrul yazdı:

çalışmalarınızı ilgi ile takip ediyoruz, bilgilerimizi arttırdığınız için teşekkür ederim. Çalışmalarınızın devamını bekliyorum gerçekten kaliteli sunumlar yapıyorsunuz saygılar...
Yorum Robotu

ÖncekiSonraki

Makalelerimiz

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir