Hoparlörler ve Hoparlör Kabinleri - 1

Makalelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından yazılan makaleler.

Hoparlörler ve Hoparlör Kabinleri - 1

Yeni mesajgönderen Hazar » 12 Haziran 2008, 22:48

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Grubu için tıklayın.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İl: İstanbul
Meslek: Yazılım Uzmanı

Reklamlar

24.03.2007 tarihinde muzafferdemi yazdı:

Yeni mesajgönderen Yorum Robotu » 12 Haziran 2008, 22:48

Süper olmuş, ellerine sağlık,full range jordan tipi driverlar kullanarak crosoversız hoparlörler yapılıyor ve dinleyenler bayılıyor.Böyle bir projeniz olursa bize de yazarsanız memnun oluruz.
Teşekkür ederim,kolay gelsin. :)
Yorum Robotu

27.03.2007 tarihinde guven akyol yazdı:

2,5 yollu hoperlorun 3 yolluya nazaran avantaj-dezavantaji hakkinda bilgi alabilirmiyim?
Yorum Robotu

28.03.2007 tarihinde Dr.Hardware yazdı:

Teorik olarak, 2,5 yollu ile 3 yollu arasında bir fark olmamalı. Ama teorik olarak..
İşin uygulamasına gelecek olursak, 2.5 yollu kutularda iki adet yakın özellikte (ya da aynı) bas hoparlör bulunur ve bunlardan biri daha çok mid ağırlıklı diğeri de bass ve mid ağırlıklı çalışır ama her ikisi de öncül crossover tarafından belirlenen alt frekansları icra etmek durumundadır. Daha çok mid üreten hoparlör için bu öncül crossover in ardından kaskad olarak bir 6db/oktav mid filtresi bulunur. Bunun doğal bir sonucu olarak pür bass veya pür mid alınması imkansızdır çünkü geniş çaplı (16 veya 20) basslar mid frekansları epey traşlar. Sonuçta hoparlörü ölçtüğünüzde düzgün bir eğri elde edebilrsiniz ama aynı speklerdeki gerçek üç yollu bir hop.la farkı ancak dinlediğinizde ve net bir biçimde anlarsınız.
Tabii bütün bunlar teorik bilgidir. En iyi anlama yolu dinlemektir bunu unutmayın.
Yorum Robotu

28.03.2007 tarihinde guven akyol yazdı:

Tesekkurederim yorumunuz icin. Tannoy S8-S10 ornegin 2,5 yollu hoperlorler. Ustteki driver dual concentric tabir edilen tiz-mid ve bass veren bir hop. Ayrica altta bir adet daha ayni capta bass hop. var sadece bass veriyor. Tannoy S8-S10 ses kalitesi icin yorumunuz nedir acaba? Jazz, klasik, deneysel ve vokal dinlemek icin uygun mudur?
Yorum Robotu

29.03.2007 tarihinde Dr.Hardware yazdı:

Benim deneyimlerim marka bazında değildir. Ve aslında piyasada isim yapmış pek çok hoparlörün çok kötü tınıya sahip olduklarını deneyimlerim sonucu öğrenmiş oldum. Ancak Tannoy dinlemedim o bakımdan yorum yapamayacağım.
Diyeceğim şudur ki; asla evinize yakın bir ortamda dinlemedikçe hoparlör almayın ASLA.
Yorum Robotu

Reklamlar

02.04.2007 tarihinde gökhan yazdı:

merhaba dr hardware daha öncedende size e mail atmıştım sabırsızlıkla bekliyorum hoparlör kabin tasarımlarını nisan başı demiştiniz. yazınızı dört gözle bekliyorum ona göre insallah bizde kabin tasarımı yapabileceğiz.
Yorum Robotu

10.04.2007 tarihinde tuğrul yazdı:

güzel bir çalışma olmuş devamını sabırsızlıkla bekliyorum Ayrıca hoparlör çaplarına göre kabin çlçülendirmesi konusunda da aydınlatıcı olursanız sevinirim çalışmalarınızda başarılar...
Yorum Robotu

12.04.2007 tarihinde gökhan yazdı:

dr hardware nasılsınız? nisan başı demiştiniz kabin tasarımları ile ilgili yazınızı ama hala yazınız yok. sabırsızlıkla bekliyoruz.lütfen ne zaman siteye konuyu ekliyeceğinizi yazarsanız çok sevinirim.
Yorum Robotu

13.04.2007 tarihinde Hazar yazdı:

Beklenen ikinci bölüm de yayında :)
Yorum Robotu

Sonraki

Dön Makalelerimiz

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

Kimler çevrimiçi