boramt yazdı:Ben MY-64 Digital ölçüaleti kulanıyorum.
Tamam, ölçümler için yeterlidir.
boramt yazdı:Devreye gelince ölçüm yaptım tarafo üzerinde yazan 35v (ölçtüm 39 gösteriyor) amfiye giriyor 60v oluyor tr7912 kullanılmış.
35V AC trafo çıkışı doğrultulduğunda 35x1,4=49V civarı bir DC voltaj vermelidir. 49V AC ise 55V gibi olmaldır. 60V biraz yüksek. Ama bu TR7912 nedir, eğer girişine bu voltaj geliyorsa zaten yanmıştır.
boramt yazdı:Diğer kısma geçeyim 25 v nerden geliyo demişsiniz.Trafodan ayrı uçlardan bide orada yazan 15v (ülçtüm19v gösteriyor)buda anfiye gidiyor tr7812 kullanılmış ve!!buradan 25v çıkıyor mixer e gidiyor sanırım anlatabildim.
Eğer trafodan 25V ac geliyorsa bu da 25x1,4=35V Bütün bu değerler giriş gerilimi en fazla 19V olması gereken 7812 için oldukça yüksek değerler. Burada ciddi bir sorun var.
boramt yazdı:Demişsiniz ki çıkış katına yani amfime giden sinyal kablolarına dokunun, evet bu kablolar mixer in sağ ve sol ana volumlerin (üerinde bas,tiz ,eko da var)bağlı olduğu karttan çıkıyor anfiye gidiyor dediğiniz gibi dokunuyorum ama ses yok ....
Sinyal girişlerine dokununca çıkışta hırıltı olmaması ilginç, bu durumda çıkış katındanda şüphelenmek gerekecek.
boramt yazdı:şunuda belirteyim amfiyi açtığımda ana volumleri açtığım ölçüde sadece temiz bir fısıltı geliyor sanırım bu sesin de gelmemesi lazım değilmi..tekrar saygılar cevabınızı bekliyorum inşallah çözeriz.
çıkış katındaki kondansatörleri değiştirdim
Fısıltı olabilir, olmasa işimiz kolaydı, çıkışlar yanmış derdik.
Sorun beslemeden kaynaklanıyor görünüyor ama onarmak bu durumda çok kolay değil. Trafo gerilimleri yüksek, yani tasarım hatası desem peki önceden nasıl çalışıyordu???
Ama bu 25V gerilimi ölçerken siyah probu toprağa bağlamanız gerekiyor. Yani ölçümü toprağa göre yapmalısınız. Sanki toprak değil de negatif beslemeye bağlıyorsunuz da +-12V olacakken 25V oluyor, ölçü aletiniz+entegrelerin sapma payı 25V görünebilir.