JFET Bufferli LM3875 chipamp.

Projelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından geliştirilen projeler.

Cevap: JFET Bufferli LM3875 chipamp.

İletigönderen TDA7294 » 02 Haz 2009, 22:28

2x36.5 volt1.5 amper
1x10 volt1 amper
2x18.5 vlt2 amper
toplamda 200 watt

Bu proje için bir tane toroid trafo buldum yukarıda özellikleri yazılı bunun 2x36.5v çıkışı bu ampliye uygun mu?
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak-Aksaray
Meslek: Öğrenci

İletigönderen fixxxxxer » 02 Haz 2009, 22:32

2x36 volt voltaj olarak fazla, 1.5 amper de yaklaşık 100 watt eder ki mümkün değil yetmez...
2x18,5 volt da düşük, o da iki amper, 75 watt eder, imkansız gibi birşey...
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

İletigönderen TDA7294 » 02 Haz 2009, 22:39

Hadi ya olmaz mı toplam 200watt ne demek oluyor?
Neyse fixxer 3-4 gün sonra istanbula gideceğim bana şu bit pazarlarının adreslerini ayrıntılı öm atar mısın yada buraya yazar mısın?
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İletigönderen fixxxxxer » 02 Haz 2009, 23:20

Farklı sarımlarda toplam 200watt demek oluyor, yani birkaç trafo birarada... Bitpazarlarından çok medet ummanı tavsiye etmem, birşey bulursan şansa bulursun, ha deyince her istediğini bulabileceğin yerler olsa eminim bütün forum üyeleri toplanıp tur düzenlerdik oralara :D Ha boş vaktim var gezicem dersen işte adresler:

Eskidji Bitpazarı: Burada çoğunlukla çalışan kullanılmış ürünler bulursun, bu ürünleri satan yerlere abi kasasını kullanıcam, yok işte dekoratif olsun diye alıcam gibi kıytırık bahanelerle ellerinde bozuk ürün olup olmadığını sorabilirsin, asıl kullanma amacını söylersen kıymete biner fiyat coşar aklında bulunsun :D Hele ki bir satıcı var hamit özçelik diye dükkanına yanaşma, ahı gitmiş vahı kalmış malları allar pullar ederinin 2 misline satmaya çalışır. Ama bütün pazarı dikkatlice gezmekte yarar var, kel alaka dükkanlarda da kıyıda köşede kalmış bozuk ya da hafif hasarlı ürünler ucuza bulunabiliyor...
Açık adresi aklımda değil, ama şöyle söyleyeyim, yenibosna metro istasyonunda in, koçtaş'ın solundan yukarı çıkan caddede 5-10 dakika yukarı doğru yürü yolun sağında karşına çıkar, minibüs te olabilir metro istasyonunun oradan ama ben araba ile gittiğim için bilemeyeceğim...

Yeni Füze Çarşısı: Burası ağırlıklı olarak oto müzik sistemi satan ve tamir edenlerle dolu, ama birkaç tane de eski deck ampli, müzik seti satan ve tamir eden yer var, bunlarda da bozuk cihazı ucuza alma olasılığın var.
Adrese gelelim, Topkapı Eresin Otel'i biliyorsan o civarda kime "yeni füze çarşısı" diye sorsan gösterir, Eresin otele gitmek için de zeytinburnu-kabataş tramvayına bin, pazartekke durağında in, karşında göreceksin.

Bitpazarı: Geldik en zor makana, burada aklına ne gelirse bulmak mümkün, çok ucuza ama tamamen şansa, 50 kuruşa orijinal müzik cd'si, 1 liraya orijinal sony discman adaptörü, 3 liraya walkman, 10 liraya kocaman boş hoparlör kabinleri, 5-10 liraya hurda lambalı radyo ya da benim gibi 20 liraya technics ampli hurdası bulmak mümkün, ama tamamen şans işi. Esasen pazarın kendisi şans işi, bir hafta gittin, diğer hafta gittin, üçüncü hafta zabıtadan dolayı yerinde yeller esiyor olabilir, ertesi hafta bir bakarsın yine kurulmuş... Burada hiçbir şeyi deneme-inceleme şansın olmaz, herşey yer tezgahlarında, elektrik gibi birşeyi unut... Genelde satılan çoğu şey bozuktur, satıcı sağlam derse inanma, pazarlığını ona göre yap, bil ki 10 lira derse 2-3, 20 lira derse 10 liraya alırsın alacağını :D Komik biryerdir, post-apokaliptik temalı filmlerdeki pazarları çağrıştırıyor bana :D
Adrese gelecek olursak, yine eresin otel'e gidip herhangi birine suriçi bitpazarı diye sorabilirsin, eski minibüs durağını biliyorsan oraya git herhangi birine sor parmağıyla gösterir... Burada en önemli nokta sabah 5.50-6.00 gibi orada olman gerektiği, saat 08.30-9.00'a kadar işe yarayan herşey satılmış olur...
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

İletigönderen TDA7294 » 03 Haz 2009, 00:02

Eskidjiye gitmiştim verdiğiniz isim de yabancı gelmiyor ya gittigidiyorda karşılaştım yada sahibinden.com da.
Diğerlerini de artık sora sora buluruz.
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İletigönderen TDA7294 » 03 Haz 2009, 01:01

Haftanın hangi günleri kuruluyor?
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

İletigönderen fixxxxxer » 03 Haz 2009, 01:06

onu söylemeyi unutmuşum, sadece pazar sabahı...
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

İletigönderen elektrosenol » 03 Haz 2009, 09:23

valla ya eskiden azmı otlanmamıştık oradan :) eski meski ama ne lambalı radyolar müzik setleri long-playler laptoplar bezende çok iyi amplifikatörler çıkıyodu.ama sevgili fixxxxer inde dediği gibi malın ana unsurunu kapmak için sabah erkenden gitmek şart yoksa 8-9 a doğru çer çöp kalıyo geneldeben 1,5 sene oldu belki daha fazla gitmiyorum.ama kimi gittiğimizde yine sn. fixxxxxer in dediği gibi ortalıkta yeller esebiliyodu yani hiç kimseyi bulamıyoduk malum zabıta yüzünden oda biraz şans işi tabiki ama yine gezip görmenin faydası var bir pazar günü işim olmazsa bende gitmeyi düşünüyorum hep beraber bir tur düzenleyebiliriz aslında :D
Steryo takılıyorum:)
Kullanıcı avatarı
elektrosenol
DIY Audio Fanatiği

İletigönderen e_cag » 03 Haz 2009, 09:40

Herkes niyeti bozdu anlaşılan. Hepimiz aynı gün gidip tam da bitpazarına nur yağdırmayalım :D :D :D !.. Zaten piyasa bozuk, satıcılar aç kurt gibi kuzu bekliyorlar...
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

İletigönderen TDA7294 » 03 Haz 2009, 19:10

Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu