JFET Bufferli LM3875 chipamp.

Projelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından geliştirilen projeler.

Cevap: JFET Bufferli LM3875 chipamp.

İletigönderen supernova » 08 Mar 2009, 05:05

Hm.. :roll: Herkes bitirmiştir diye düşündüm baya oldu çünkü.tabi kutulamayı saymıyorum o uzun zaman alır.nese böle birşey düşünülürse güzel olur 4 set almayı düşünüyorum.devrenin sesi baya etkiledi beni :D 1 tanede yarı sipariş aldım :mrgreen: dinleyen herkes çok beyeniyor sesi.kullandığım hoparlörler philips 5.1 in uydu hoparlörleri üstelik :) Yeni kart alınırsa mcap silver/goldlu black gate li birşeyler yapmayı düşünüyorum şimdilik..bu arada gainclone un şasesi için karaköyde alüminyumcular var ordan aldım parçalrımı işçilk filan dahil 35 ytl ye mal oldu istanbuldaki arkadşlar için...
"Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile, kendi aklımız kadar akıllıyız."
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul

İletigönderen e_cag » 08 Mar 2009, 16:22

supernova yazdı: ..bu arada gainclone un şasesi için karaköyde alüminyumcular var ordan aldım parçalrımı işçilk filan dahil 35 ytl ye mal oldu istanbuldaki arkadşlar için...

Neler aldınız, sonuç nasıl oldu? Fotoğraf görebilir miyiz? :)
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

İletigönderen supernova » 08 Mar 2009, 16:47

Keşke montajı yapabilmiş olsam.vakit olmuyo bir türlü.ama okadar üstüne düşmicam sanırım bidahaki proje için harcıcam bütün enerjimi :)
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

Cevap: JFET Bufferli LM3875 chipamp. Genel Görünüm

İletigönderen supernova » 15 Mar 2009, 22:13

supernova yazdı:Arkadaşlar bende sonunda çalışmamı bitirdim paylaşmak isterim :)
CIMG0008.JPG eklentisi mevcut değil
CIMG0010.JPG eklentisi mevcut değil
CIMG0018.JPG eklentisi mevcut değil
CIMG1268.JPG eklentisi mevcut değil
CIMG1273.JPG eklentisi mevcut değil

Bu proje için Başta drharware,erhan ve emin olmak üzere emeği geçen ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim.ayrıca bu çalışmaların ciddiyetini, DİY mantığının keyifini farketmemizi sağladığınız (en azından kendi adıma) için tekrar teşekkür ederim...malzeme seçimnde acemiliğimizden bazı elemanların siparişini verirken acele ettik.ilk verdiğim siparişler olan panasonic 100nF lar ve elna silmic II lerin boyutları büyük geldiğinden montaj biraz kötü oldu.onun dışında 2sk170 lerim orjinal çıktığıdan muluyum :D .devrede kullandığım 1mF auricap leri deneme amaçlı taktım.onların yerine daha ucuz bi poly kondansatör kullanmayı düşünüyorum.tabi ses değişimine bağlı olarak.bunların dışında beslemede capxon denilen neydü belirsiz kondansatörlerim var.bir rifa,nichicon kg kullanmak vardı ama bunları düşünmeden önce sanırım hoparlör almam gerekio :D ...Devrenin çalışmasıyla ilgili olarak birde söle bir problem var; bias ayarlaması sırasında bir amplifikatör kartında 6mA i yakaladım.fakat diğerinde maksimum 5.2mA e çıkabiliyorum.trimpot sanırım sonuna dayanıyor çünkü "tık" sesi alıyorum ve akım daha fazla artmıyor.trimpotu değiştirmek çözüm olurmu acaba ne yapmak gerekebilir?

Arkadaşlar devremin şasesinide yarımyamalak bitirdim.istediğim hiç bişey olmadı ya.valla sinirlendim pcbleri sıradan montaj yaptım bıaktım.vidalar filan ortada çok beğenmedim sonuç olarak.bir köşede bıraktım.başka bir projede esaslı bir sase ile dönerim inşallah... :yeteer:
Eklentiler
CIMG1307.JPG
CIMG1305.JPG
CIMG1308.JPG
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

İletigönderen e154 » 15 Mar 2009, 22:20

bence gayet güzel bi kutu yarım bırakma bitir olsun bitsin bitirmiyosanda bana ver :mrgreen: üstünün kapağı nasıl onu merak ettim
e154
DIY Audio Gurusu

İl: Ankara
Meslek: Elektrik Teknikeri

İletigönderen supernova » 15 Mar 2009, 23:48

Teşekkürler erhan.üstündeki ve altındaki kapakta sert metal plakadan.Kutuyu vermek isterdim valla ama devre bi arada duruyo bu haliyle en azından :) şimdilik böle kalsın..
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

İletigönderen resho » 17 Mar 2009, 00:45

Biraz gecikmiş bir soru olcak belki ama, balanced çıkış kullanıldığı takdirde buffer devresine ihtiyaç duyulur mu, duyulursa mevcut devrelerden birini balanced olarak uygulamak mümkün müdür?
Kullanıcı avatarı
resho
DIY Audio Fanatiği

İletigönderen drhardware » 17 Mar 2009, 10:52

Balanced uygulamayla buffer gereksiniminin direkt bir ilgisi yoktur. Buffer, devrenin giriş empedansını yükseltmek ve frekans kompanzasyonunu güçlendirerek daha az distorsiyonlu ve daha detaycı bir sound yaratmak üzere konmuştur. Ancak bu haliyle devreye balanced giriş vermek olanaksızdır. THAT 1200 serisi veya INA134 gibi bir balanced receiver işini görecektir. Ancak bu durumda zaten bir buffere ihtiyaç kalmaz..
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

İletigönderen necati » 09 May 2009, 17:39

Selam Arkadaşlar.Ben içinizde en geriden gelmeye çalışan bir arkadaşınızım.Bu gün chipamplinin transistor direnç ufak tefek kondans. vs. parçalarını degerli kardeşimiz SÜPERNOVA 'nın yardımlarıyla İstanbulda tedarik eyledik.Sayesinde hem Karaköy'deki dükkanları gezdik,çayımızı kahvemizi içtik.Yani iyi bir gün geçirdim kendisine teşekkür ederim.Cicilerimi sonra gösterecegim.kendisine teşekkür ederim.
vatan. çalışkan insanların omuzları üstünde yükselir.
necati
Yeni Üye

İletigönderen supernova » 10 May 2009, 20:58

necati yazdı:Selam Arkadaşlar.Ben içinizde en geriden gelmeye çalışan bir arkadaşınızım.Bu gün chipamplinin transistor direnç ufak tefek kondans. vs. parçalarını degerli kardeşimiz SÜPERNOVA 'nın yardımlarıyla İstanbulda tedarik eyledik.Sayesinde hem Karaköy'deki dükkanları gezdik,çayımızı kahvemizi içtik.Yani iyi bir gün geçirdim kendisine teşekkür ederim.Cicilerimi sonra gösterecegim.kendisine teşekkür ederim.

Rica ederim necati abi misafirimzsin herzaman istanbulda :)
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Projelerimiz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir