supernova yazdı: ..bu arada gainclone un şasesi için karaköyde alüminyumcular var ordan aldım parçalrımı işçilk filan dahil 35 ytl ye mal oldu istanbuldaki arkadşlar için...
supernova yazdı:Arkadaşlar bende sonunda çalışmamı bitirdim paylaşmak isterim
Bu proje için Başta drharware,erhan ve emin olmak üzere emeği geçen ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim.ayrıca bu çalışmaların ciddiyetini, DİY mantığının keyifini farketmemizi sağladığınız (en azından kendi adıma) için tekrar teşekkür ederim...malzeme seçimnde acemiliğimizden bazı elemanların siparişini verirken acele ettik.ilk verdiğim siparişler olan panasonic 100nF lar ve elna silmic II lerin boyutları büyük geldiğinden montaj biraz kötü oldu.onun dışında 2sk170 lerim orjinal çıktığıdan muluyum.devrede kullandığım 1mF auricap leri deneme amaçlı taktım.onların yerine daha ucuz bi poly kondansatör kullanmayı düşünüyorum.tabi ses değişimine bağlı olarak.bunların dışında beslemede capxon denilen neydü belirsiz kondansatörlerim var.bir rifa,nichicon kg kullanmak vardı ama bunları düşünmeden önce sanırım hoparlör almam gerekio
...Devrenin çalışmasıyla ilgili olarak birde söle bir problem var; bias ayarlaması sırasında bir amplifikatör kartında 6mA i yakaladım.fakat diğerinde maksimum 5.2mA e çıkabiliyorum.trimpot sanırım sonuna dayanıyor çünkü "tık" sesi alıyorum ve akım daha fazla artmıyor.trimpotu değiştirmek çözüm olurmu acaba ne yapmak gerekebilir?
necati yazdı:Selam Arkadaşlar.Ben içinizde en geriden gelmeye çalışan bir arkadaşınızım.Bu gün chipamplinin transistor direnç ufak tefek kondans. vs. parçalarını degerli kardeşimiz SÜPERNOVA 'nın yardımlarıyla İstanbulda tedarik eyledik.Sayesinde hem Karaköy'deki dükkanları gezdik,çayımızı kahvemizi içtik.Yani iyi bir gün geçirdim kendisine teşekkür ederim.Cicilerimi sonra gösterecegim.kendisine teşekkür ederim.
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir