RAS100 önüne bir de iyi bir preamp gerektirir bence.
Özellikle bilgisayardan bağlantı yapıyorsanız büyük bir olasılıkla bilgisayarın dip gürültüsünü de alıyorsunuz demektir.
Ton kontrol devresi ise neden olmasın derim, ama potların kaliteli, BC109C'lerin de orjinal ve gerçekten yüksek kazançlı (C)olması gerekir. Ben şahsen böyle bir devre koymazdım, bilgisayar nasıl olsa ton kontrol imkanı da sağlıyor.
Diğer konulara gelince, açıkcası devre malzemesine bağlı olarak bir miktar gürültü olabilir, RAS240'larda çıt yoktu. Devre kazancı düşük tutularak çıkış katının önüne bir preamp koymak bence en iyi ses kalitesini sağlıyor. Bu preamp kalteli opamp'lı da olabilir, transistörlü de olabilir, ya da kaliteli kulaklık amplikatörü de olabilir. Ama dinamik alanı genişlettiği gibi güç katının ses özelliklerini de iyileştiriyor.
Devreyi özellikle meraktan yaptım, malzemesi kolayca bulunabiliyor. Bu malzemeye bu kalite bence oldukça iyi, üstelik devre üzerinde oynama imkanı verdiği gibi evde kolayca yapılabiliyor. LM3886 gibi sahte çıkma olasılığı da yok, ama transistörleri alırken dikkatli olun derim genede.
Bu devrenin daha ileri versiyonları da var, ancak çift yüzlü baskılı devre hazırlamak lazım, bu yüzden çok pratik değil. Kutulama ve besleme de üzerinde durulması gereken konular. Tavsiyem sac hazır amfi kutusu bile olsa bir şekilde kutulamanız, bitmiş bir ürün kadar keyifli birşey yok.
Soğutuculara montajı yapıp izlenimlerimi paylaşmaktan başka yapacak bir şeyim kalmadı