Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Bryston Clone

kolay gelsin.Bryston anfi kopya çalışması.Ses temiz.Baslar biraz zayıf ama profesyonel bir cihaz.Usa canada malı.Nette gezinen çoğu anfiyi geride bırakır diye düşünüyorum.
Yapmak isteyen varsa www.bryston.ca adresinden veya direk http://bryston.com/BrystonSite05/BrystonDocs.html burdan inceleyiniz.

Resimdeki 4b ve 7b serisi karışımı. Yapacaklara şimdiden hayırlı olsun.Ben sene 1998 de yapmıştım.Ancak mono şeklindeydi.yaklaşık 4 yıl mono şeklinde kullandım.ve bu süre zarfında bu cihazda çıkış transistorlerini ...
Read more : Bryston Clone | Gösterim : 1425 | Cevaplar : 2 | Forum : Projeleriniz

satış iptal

4*400w mosfet çıkış (sfh154 ve sfh9154 isteyenler datasheetine bakabilir)

AÇIK ALANDA arkadaşımın asker eğlencesinde 5 saat kesintisiz max seste çalışarak fansız haliyle dayanıklılık testindende geçmiş bulunmaktadır.bass hop olarak 4 adet jbl 30cm 250w rms 1000w max kullanılmıştı.

şuan kullanmaktayım hiçbir arızası bulunmamaktadır

ÖZELLİKLER:
1.4 giriş 4çıkış mevcuttur

2.ahşap kutu ölçüsü:uzunluk 50cm/genişlik 25cm/yükseklik 10cm.ağırlık 10kg

3.amfi üzerinde +12v regüleli voltaj çıkışı mevcuttur isteyenler oto teybi bağlayabilirlerayrıyetten 13v kuru akü şarj etme voltajı çıkmaktadır.isteyenler preamfi,tonkontrol vs yapmak ...
Read more : satış iptal | Gösterim : 2256 | Cevaplar : 8 | Forum : Satılık

RAS Preamp II

Şİmdi bu başlık nereden çıktı diyeceksiniz. Doğru bir başlık çünkü RAS Preamp "The Original" henüz yayınlanmadı. Baskılı devreleri hazır olunca o da yayınlanacak. Bu devre sitemizde yayınlanan Nico Ras'a ait "Düşük Harmonik Distorsiyonlu, Yüksek Dinamikli Ön Yükselteç" başlıklı projedir.
Uzun zamandır yapmak istiyordum ve bugün onu da yaptım (gibi). Prototip baskılı devre yapmıştı bir arkadaşım, ancak alt ve üst yüzler birbiri ile yer değiştirmiş. Düzeltilmesi çok uzadı ben de dayanamayıp artık yaptım, ayna ters olmayınca ...
Read more : RAS Preamp II | Gösterim : 3172 | Cevaplar : 13 | Forum : Projeleriniz

Lm3915 ile vumetre sorunum var yardım

arkdaşlar aşağıda baskı devreyi verdim çalışmadı pot ledleri ayarlıyor ama sinyal girince ledlerde bi değişme yok entegre yavaş ama ısınıyor.ve ayar yaparken 10. led hiç yanmadı led sağlam ama bi bakın sorun nedir arkadaşlar

2 şema ve nationalin sitesindeki datasheetten derledim pcb yi kendim tasarladım yani karışım bi devre oldu ama çalışmadı karıştırılına devreler den 2 si aşağıda diğeri ise nationalin daha sheetine bakabilirsiniz
Lm3915 10 ledli.rar
Read more : Lm3915 ile vumetre sorunum var yardım | Gösterim : 1762 | Cevaplar : 4 | Forum : Projeleriniz

Bunu Denemelisiniz! - LM4780

(Umarım başlığı doğru yere açmışımdır. Eğer değilse forum yönetiminden doğru yere taşımasını rica ediyorum.)
National Semiconductor’un harika entegresi LM 4780’i herhalde denemeyen kalmadı. Kendi sitesi üzerinden sample (deneme amaçlı örnek) olarak isteyince inanılmaz hızla postaya veriyorlar ve birkaç gün içinde kapınıza kadar gönderiyorlar. Zaten bu entegre Türkiye’de bulunmuyor.

LM4780’in datasheeti incelendiğimizde, National’ın bu entegre için iki yüzlü bir baskılı devre yayınladığını görüyoruz.
Çok da karmaşık olmayan baskılı devreyi yaptım. Sample olarak istemiş olduğum entegreyi büyük ...
Read more : Bunu Denemelisiniz! - LM4780 | Gösterim : 6894 | Cevaplar : 41 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

tannoy mx1 mi yoksa mercury mxr mi?

arkadaşlar hi-fi ye başlangıç yapmak istiyorum.hoparlörler için şimdilik 110 lira biriktirdim hoparlör olarak tannoy mx1 veya mercury mxr düşünüyorum. aslında tannoy mx1i çok öven var yalnız mercury mxr de dikkatimi çekti fiyatıda mx1e göre daha ucuz fazla yüksek ses istemiyorum yani 5-10w rms bana yeterli stereo bi sistem olcak sizce biraz daha biriktirip mx1 mi alıyım yoksa 85 tl ye mercury mxr mi alıyım dr biyerde mxr nin parçalarının daha kaliteli olduğunu sölemişti sanırsam iki ...
Read more : tannoy mx1 mi yoksa mercury mxr mi? | Gösterim : 2523 | Cevaplar : 4 | Forum : Hoparlörler

buffer TL082 PREAMP- TON KONTROL

Arkadaşlar öncelikle hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Tamamen, sitemizden bugüne kadar öğrendiklerim çerçevesinde, nezamandan beri yapmayı istediğim ama ton kontrol katının HiFi litaraturündeki yeri konusunda muhtelif yorumlar nedeni ile karar verip yapamadığm bir ton kontrol katı - preamp çalışmam oldu.

Belki benden önce yapan ve deneyenler olmuş olabilir ama ben ik defa denediğim için bana göre ilginç bir kombinasyon ile subjektif değerlendirdiğimde , LM 3886 Gainclone amfimde hiç duymadığım sesleri aldım. Baslar çok belirgin ...
Read more : buffer TL082 PREAMP- TON KONTROL | Gösterim : 3433 | Cevaplar : 3 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

OLED TV Teknolojisi Hakkında Bilgiler

OLED’ler Nasıl Çalışır? 80 inç (yaklaşık 203 cm) büyüklüğünde bir yüksek tanımlamalı (HDTV) televizyonunuz olduğunu ve bunun sadece birkaç milimetre kalınlığında olduğunu düşünün.Peki otomobilinizin tüm göstergelerini aracınızın ön camında gizlenmiş bir saydam monitörden (Heads Up Display) izlemeye ne dersiniz?Ya da TV monitörünüzü elbisenize dikmeye...

Bu makalede şunları bulacaksınız:OLED çalışma prensiplerine girişOLED komponentleri nelerdir?OLED ışığı nasıl yayar?OLED çeşitleri: Pasif ve aktif matriks, saydam, üst ışımalı, katlanabilir ve beyazOLED’lerin avantajları ve dezavantajları.

Bugünkü kullanım alanları ve gelecekteki ...
Read more : OLED TV Teknolojisi Hakkında Bilgiler | Gösterim : 3166 | Cevaplar : 0 | Forum : Diğer Bilgiler

Sparkfun ücretsiz malzeme dağıtacak

http://www.sparkfun.com/commerce/news.php?id=305

7 Ocak 2009 saat 9'dan itibaren Sparkfun sitesi kişi başına 100 dolarlık ücretsiz malzeme dağıtacak. Toplam dağıtılacak malzeme tutarı 100.000$, yani ilk 1000 kişi bundan yararlanabilecek.

Tek olay var; kargoları alan ödüyor. Türkiye'ye gönderimleri de 40-50$ tutabilir. Yine de 100$'lık malzemeyi 40'a almış olmak da birşey.

Bilginiz olsun.
Read more : Sparkfun ücretsiz malzeme dağıtacak | Gösterim : 1528 | Cevaplar : 0 | Forum : Serbest Kürsü

VFD(Vacuum Fluorescent Display)Ekranlar ve Kullanım Alanları

Merhaba

VFD(Vacuum Fluorescent Display) Ekran nedir.?

Hangi devrelerde kullanılırlar.? Kullanım alanları nelerdir ?

Nasıl çalışırlar ?

Genelde hangi tür VFD(Vacuum Fluorescent Display) Ekran tercih ediliyor ?

Resim

Resim

Resim

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye