Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

+-35volt 10 amperlik çıkışı +-24 volt 10ampere nasıl düşürüz

Merhaba arkadaşlar.
Başlıktada belirttiğim gibi +- 35 10A. dc çıkışı +- 24 volt 10 ampere düşürebileceğimiz bir devre varmıdır. Paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar.
Read more : +-35volt 10 amperlik çıkışı +-24 volt 10ampere nasıl düşürüz | Gösterim : 2643 | Cevaplar : 8 | Forum : Güç Kaynakları

Anfi Kutusu

Anfi kutusu özel imalatı yapılır. www.sackutu.com
Resim
Resim
Resim
Read more : Anfi Kutusu | Gösterim : 4670 | Cevaplar : 7 | Forum : İlanlar

DIY CD Transport yapımı.

Merhaba,

Daha önce şu başlıkta sizlerin de yardımıyla tamir ettiğim eski bir setim mevcut:

entegreli-guc-yukseltecleri/muzik-seti-sema-tamir-yardim-istegi-t602.html

Linkteki konuyu açtığım günden beri setin tuner, aux ve VFD kısımları sorunsuz çalışıyor, zaten başlangıçta istediğim de buydu. O zamanlar setin CD kısmı için yeni bir lens de almıştım. Ama setin kendi changer mekanizmasını tekrar toplamak mümkün olmadığı için CDM12.1 modeli Philips lens boşta kaldı. Ancak geçenlerde yine bu tip işlerle uğraşasım ...
Read more : DIY CD Transport yapımı. | Gösterim : 6657 | Cevaplar : 40 | Forum : Kaynaklar

JVC AX-411 Sorunu

İyi günler,
Yaklaşık 18 senedir kullandığım amfimi bir gün dikkatsizlik eseri pek hava almayan bir yerde uzun süre ve yüksek güçle çalıştırmıştım. Çok ısındığını farkettim ve hemen kapattım. Ancak ertesi gün fişe taktığımda hiç çalışmadı, "power" ışığı bile yanmıyordu. Açıp baktım, trafo ve sigorta sağlamdı. Fakat kondansatörlerin tabanında bir siyahlık gözüme çarptı. Board'u çıkartıp kondansatörleri test edemedim çünkü kablo soketleri biraz yıpranmış, çıkartırsam tekrar takılamamalarından, kırılmalarından korktum açıkçası. Fakat tüm kablo bağlantılarını test ettim sorun ...
Read more : JVC AX-411 Sorunu | Gösterim : 3912 | Cevaplar : 13 | Forum : Transistör/MOSFET Güç Yükselteçleri

4+1 devresi yapıcam

arkadaşlar 4+1 yapamayı düşünüyorumda şimdi tda8571j engresi (4*40watt) ile tda1562q (60WATT) birleştirip 4+1 yapmayı düşünüyorumda nası birleştircem birde tda1562q bass olarak kullancam yardımcı olursanız çok sevinirim....YORUM V E ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM......
Read more : 4+1 devresi yapıcam | Gösterim : 1843 | Cevaplar : 2 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

tek batarya ile +18 ve -18 v almak?

Arkadaşlar merhaba ben foruma yeni üyeyim
benim şöyle bir sorum olacak sizlere

elimde 1 adet 24 v 7 ah lik akü var.. Bir dac cihazı için akülü besleme yapmayı planlıyorum dac için +18 ve -18 volt gerekli ve ben dac ın içindeki 7818 ve 7918 regülatorlerinin girişlerine bu elimdeki 1 adet 24 voltluk aküden artı ve eksi girişlere dikkat ederek bağlarsam çıkışta +18 ve -18v elde edebilir miyim ?

Saygılar
Read more : tek batarya ile +18 ve -18 v almak? | Gösterim : 1645 | Cevaplar : 7 | Forum : Güç Kaynakları

Hoparlör takımı hakkında yardım rica ediyorum.

Arkadaşlar aşağıda özelliklerini yazdığım ELTAX marka hoparlör takımı, bir apartman dairesinde, 21 m2' lik bir salonda kullanılacak. Film için kullanacağım. Bu veriler ışığında ne söyleyeblirsiniz? Linki de aşağıda

Teşekkür ederim

http://www.dooyoo.co.uk/speakers/eltax-mirage/details/

Product Type Home theatre speaker system
Dimensions (WxDxH) / Weight Details Right/left channel speaker : 18.5 cm x 27.2 cm x 82 cm / 9.3 kg
Centre channel speaker : 26 cm x 16.5 cm x ...
Read more : Hoparlör takımı hakkında yardım rica ediyorum. | Gösterim : 2292 | Cevaplar : 4 | Forum : Hoparlörler

jcm 800 lead series 2204 ( trafo sıkıntısı)

herkese merhabalar .... jcm 800 ü yaptım trafolarıda sardırdım fakat trafoları bilen birisine yaptırdığım için olur diye düşündüm fakat bazı sorunlarım var , biası şemanın üstündeki gibi -57volta ayarladım tüpler mullard el 34 1 nolu pinleri mevcut bunu söylememin nedeni karşılığı olan 6l6 larda 1-6 nolu pinler yok .... herneyse cihazı açınca çokk berbat ses var hatta yok gibi distorsiyon değil ses bozuk trimpotu ayarını değiştirince ıslık çalmaya başlıyor .... preamplifikatör katını fendere bağladım çalışıyor ...
Read more : jcm 800 lead series 2204 ( trafo sıkıntısı) | Gösterim : 1271 | Cevaplar : 1 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

Hoparlör sistemi ilk uygulama

İyigünler aranıza yeni katılıyorum ben ahmet. Gelelim konuya;

Bir stereo ses sistemi yapmak istiyorum ancak en basitiyle farklı görüntü ile kaliteyi birleştirmek istiyorum şuana kadar kafamda oluşturduğum birkaç şeyi paylaşıcam sizinle görüşlerinizi paylaşmanızı rica ederim. İlk olarak sağ ve sol hoparlörlerin her biri içinde 4 adet mid 2 adet subwoofer ve 1 adet tiz bulundurucaklar.Hoparlörleri yaymak istemiyorum 5.1 gibi yeterince alanım yok burada olmayacakta o yüzden 2 kolon olucak. Kolonlar (photoshopla görselleştirmeye çalıştım) fotoğrafta göründüğü ...
Read more : Hoparlör sistemi ilk uygulama | Gösterim : 4008 | Cevaplar : 12 | Forum : Projeleriniz

AVR seçimi, kullanımı hakkında yardım.

Selamlar,

Küçücük salonumda Microlab marka, wooferının arkasında optik giriş olan bir hoparlör takımı kullanıyorum. Av Receiver gerektirmiyor çünkü Dolby ve DTS çözücü decoder, woofera entegre vaziyette.

Bu şekilde LCD TV nin optik çıkışından wooferın optiğine bağlantı yaparak surround ses alabiliyorum. Ses kalitesi benim için yeterli, bir apartman dairesinde, orta halli bir salonda özellikle geceleri süper bir sistem de olsa ne kadar ses açabilirsiniz zaten?

Ama güçlü/kaliteli bir ses siteminin sanırım bana bir artısı olur ki ...
Read more : AVR seçimi, kullanımı hakkında yardım. | Gösterim : 2942 | Cevaplar : 4 | Forum : Amplifikatörler

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye