İlkinde ev sinema sistemi hoparlörleriyle ilgili bir projem vardı. Gürültü istemiyordum. Ses, mümkün olabildiğince gerçeğe yakın olmalıydı. Lakin, hem seçtiğim hoparlörlerin multimedia ürünleri olması, hem de ev sinema sistemi ile ilgili olması bu isteğime mantıken tersti. Dolayısıyla, mantıksızlığı ve gerçeği görmem uzun sürmedi.
Bu defa daha mantıklı ve daha güzel bir projem var. Beğeneceğinizi ve destekleyeceğinizi düşünüyorum, umuyorum. Fikirlerinize ve bilgilerinize daha fazla ihtiyacım var. Paylaşmanızı ve yardımcı olmanızı diliyorum.
Hoparlörleri yurt dışından temin edeceğim. Kolay olmayacağı kesin. Belki biraz da zaman alacak ama bu benim işime gelir..
İlk tecrübede daha karmaşık bir şeyin içinden çıkamayacağım için tek yollu bir hoparlör yapacağım. Bu yüzden full range bir hoparlör seçtim.
Seçtiğim ürün bu linkte : http://www.madisoundspeakerstore.com/approx-4-fullrange/fostex-fe126en-4-full-range/
İşimi bir hayli kolaylaştıran bir şey de, seçtiğim hoparlöre ait kabin ölçülerinin mevcut olması.
Hoparlörü değerlendirebilir misiniz?
Fiyatı yine aynı düzeyde, kabin ölçüleri mevcut olan bir başka hoparlör tavsiyenizi de dinlerim..
Tweeter kullanmam yerinde bir hareket olacaksa, kullanayım

Bu doğru bir mantık mı bilmiyorum ama aklımdan şu geçiyor:
Mdf'nin yapısını ince işler için daha kolay buluyorum.
Sunta ise bildiğim kadarıyla hoparlör tasarımlarında en çok kullanılan malzeme.
Ben ikisini birlikte kullansam?
İç kısımda sunta, dış kısımda mdf.
Şayet sadece mdf ile gayet iyi sonuç alabileceksem direkt mdf kullanırım, suntayı hiç karıştırmam.
18mm mdf, 8mm sunta düşündüm.
İç kısmının ölçüsü değişmeyecek şekilde ayarlayıp, dış kısmını ahşap kalınlığından dolayı arttırmış olsam, mahsuru olur mu?
Ayrıca,
Kabinin litresine sadık kalarak, derinlikten alacağım bir kaç santimi yüksekliğe eklesem diyorum. 5 cm kadar mesela.. Hesaplar alt üst olur mu?
Bu mantık hoparlör hesaplarına tamamen ters mi?
Oldukça basit bir sorum daha var. Kısa bir cevap detaylıca öğrenene kadar bana yeterli gelir şu anda.
Crossover gerekli mi?
Bu etapta işimi görecek, makul fiyatlı bir stereo amfi arayışındayım.
Piyasada 600 TL civarında Pioneer mevcut ama şimdilik bu rakamı fazla buluyorum.
Alacağım sonuçlara göre daha iyileri Allah'ın emri

Yardımlarınızı ve bilgilerinizi esirgemeyin lütfen.
Kusurum olduysa affola.
Sevgiler, saygılar.
Emre.