lm3875 ile dıy audio'ya giriş

Projeleriniz » Elinizde olan veya hazırladığınız projelerinizi ayrıntılı açıklama ve resimleriyle beraber gönderin; ana sayfamızda isminizle beraber yayınlayalım. Ayrıntılı bilgi Haberler ve Duyurular forumunda mevcuttur.

Ynt: lm3875 ile dıy audio'ya giriş

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 11 Arl 2009, 11:49

Estafurullah.

Yöntem doğrudur. Lakin Emin arkadaşımızın istediği, eğer yanlış anlamadı isem, kasanın önden bakıldığında herhangibir bağlantısı gözükmeyecek şekilde bir görünüm istiyor. Yani bu durumda ayni malzemelerle, alüminyüm L profil içten ahşap kısma sabitlenip, Alüminyüm soğutucuya kılavuz diş çekip sökülür takılır hale getirmek gibi birşey istiyorruz sanırım.

Fakat önerim. Kutunun iç tarafında kalan tarafların yüzeylerine, 1mm kalınlıkta bakırlevhanın epoksi ile yapıştırılması. Busayede ahşabın istenmeyen frekanlara karşı dezavantjınıda bertaraf etmiş olrsunuz. Öteyandan bir ampli kasasının bütünü bir soğutucu vazifesi gördüğünden, nekadar ahşap okadar az soğumaya katkı demektir. Ahşap kolay işlenebilen bir malzeme ama dezavantajlarını iyi değerlendirmek gerekli. Soğutucunun ebatları ve yeri iyi hesaplanmalı.

Öğrenmenin en güzel yolu uygulayıp sonucu görmektir. Tecrübe en güzel birikimdir.

Kolaygelsin.
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen e_cag » 11 Arl 2009, 16:16

Evet, aklımdan geçen böyle birşey. Malum, vidalar görünür olunca diy işi duruyor ki biraz daha rafine görünüm olsa kimse şikayet etmez :D . Yarın öğleden önceye plan yapmaya (hanımdan izin koparmaya :lol: ) çalışacağım.

Ekranlama iyi olur bence de. Bakırı da bir ucundan kablo ile besleme şasesine bağlamalı yada besleme kutusuna gönderilecek besleme kablo grubundan bir kablo da ekranlama için ayrılıp, besleme kutusunun şebeke toprağına bağlanacak ucuna ulaştırılmalı. Gerçi trafo ayrı kutuda ama kutular büyük ihtimalle üst üste duracaklarından hum kapabilir. Gerçi denemekten ziyan gelmez, belki de ekransız haliyle de gürültü kapmaz, ama...
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen e_cag » 11 Arl 2009, 16:32

Hazar yazdı:
e_cag yazdı:flip floplu bir devrecik

Resim

Derim.

Ben bunu daha önce sormuştum sanki... Benim için de iyi oldu. Arada lazım oluyor-olacak böyle birşey. Teşekkürler.

Edit: Bu devreciği uyanık tutmak için trafosuz, basit bir besleme mümkün. 220V hattına seri bir 330nF civarı kondansatör, ardından 1N4007'li bir köprü yaklaşık olarak iş görüyor. Böyle bir devreyi şebekeden led gece lambası beslemek için yaptım geçen gün ama çıkış voltajını ölçmedim. Gerekirse üzerinde çalışırız.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

Okunmamış iletigönderen elektrosenol » 12 Arl 2009, 12:13

Şehir şebeke topraklamasını uygulamanızda kullanacaksanız,topraklamayı açıp kapamaya yarayan bir anahtar koysanız çok iyi olur.Eğer bağladığınız kaynak cihazın prizindede toprak hattı olursa amplifikatörde'de olduğu için hum gürültüsü ve parazit oluşturabilir.Bunun için en uygunu,güç kaynağına şebeke toprağını açıp kapamaya yarayan bir anahtar monte etmek.
Steryo takılıyorum:)
Kullanıcı avatarı
elektrosenol
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen scarab » 17 Arl 2009, 21:11

bu gün trafo elime ulaştı ve hemen test'e başladım beslemeden sonra 33v çıkış aldım hemen beslemeyi amfiye bağladım fişi taktığımda bir koku sardı etrafı ve lm3875 yandı moralimi bozmadım acaba kısa devremi var diye kontrol ettim kısa devre görmedim bende berki montajda hata vardır düşüncesi ile uzay montaj bir tane daha devre kurdum ama bu devrede voltaj verince yandı hiç bir anlam veremedim ve elimde sadece 2 tane sağlam 3875 kaldı bende çalılmalara ara verdim

semadamı bir hata var

Resim
Resim
En son scarab tarafından, 17 Arl 2009, 22:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

İl: ist
Meslek: eski marangoz :)

Okunmamış iletigönderen scarab » 17 Arl 2009, 22:05

sanırım hatamı buldum multimetrenin problarının yeri tersmiş ve ben her seferinde amfinin (+) kutbuna(-),(-) kutbuna (+) voltaj vermişim bu neden ile yanabilirmi
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen IEEE » 17 Arl 2009, 22:43

evet eskiden ben bir kere bu hataya düşmüştüm.amfim yanmıştı.büyük ihtimal o yüzden yanmıştır
vur vur inlesin alem krell dinlesin :praising:

cevahirin kıymetini cevherfüruşan olmayan bilmez...
merkep anlar OTTAN,lakin GÜLDEN anlamaz..

Ben gelmedim kavga için benim işim sevgi için
Dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldim.
Kullanıcı avatarı
IEEE
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen scarab » 17 Arl 2009, 23:13

evet cesaretimi topladım ve denedim sonuç amfi yanmadı ama çıkışta aşırı miktarda voltaj sorunu ile karşı karşıyayım
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen elektrosenol » 17 Arl 2009, 23:31

Yahu anlamadığım şey,siz voltajı DC'ye çevirip filitre ettikten sonra iyice ölçtünüzmü, beslemenin Ac art gerilimini ölçtünüzmü?Şu an devreyi uzay montajı bağlantıdamı denemektesiniz?Uzay montaj düzgün yapılmazsa ve bağzı kurallara uygun olmazsa devre büyük ihtimalle osilosyon yapar ve bu nedenden ötürüde çıkışa DC ofset verebilir.
Steryo takılıyorum:)
Kullanıcı avatarı
elektrosenol
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen IEEE » 17 Arl 2009, 23:37

çıkışa seri bir elektrolitik kondansatör bağlayın.bu DC sinyalin hoparlörünüzü yakmasını önleyecektir.daha sonra amfiyi çalıştırın.sonra kondansatör üzerindeki gerilim düşümüne bakın.eğer 100mv dan yüksek ise bir sorun var demektir.benim yaptığım lm3886 lı devrede dc offset 0.8mv idi.yani 1milivolt bile değil.ters gerilim vererek entegrenize zarar vermiş olabilirsiniz.
vur vur inlesin alem krell dinlesin :praising:

cevahirin kıymetini cevherfüruşan olmayan bilmez...
merkep anlar OTTAN,lakin GÜLDEN anlamaz..

Ben gelmedim kavga için benim işim sevgi için
Dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldim.
Kullanıcı avatarı
IEEE
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Projeleriniz

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir