lm3875 ile dıy audio'ya giriş

Projeleriniz » Elinizde olan veya hazırladığınız projelerinizi ayrıntılı açıklama ve resimleriyle beraber gönderin; ana sayfamızda isminizle beraber yayınlayalım. Ayrıntılı bilgi Haberler ve Duyurular forumunda mevcuttur.

Cevap: lm3875 ile dıy audio'ya giriş

Okunmamış iletigönderen nthere » 24 Eyl 2009, 23:34

http://cgi.ebay.com/6x-Panasonic-FM-150 ... .m20.l1116

Ben aldım bu satıcıdan. İşlem sayısı az ama sorun çıkmadı alışverişte.
Kullanıcı avatarı
nthere
DIY Audio Takipçisi

İl: İstanbul
Meslek: elektronik müh.

Okunmamış iletigönderen TDA7294 » 25 Eyl 2009, 00:37

Avrupalı satıcılara güvenilebilir. Uzak doğuluların sağı solu belli olmuyor.
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak-Aksaray
Meslek: Öğrenci

Okunmamış iletigönderen nthere » 25 Eyl 2009, 09:46

Dediğim arkadaşta alman zaten. Bence sömürün :D
Kullanıcı avatarı
nthere
DIY Audio Takipçisi

Meslek: elektronik müh.

Ynt: lm3875 ile dıy audio'ya giriş

Okunmamış iletigönderen scarab » 13 Ekm 2009, 01:16

sonunda panasonic fm'lerimde geldi ve sadece trafo işi kaldı.
beslemede kullanıcağım kondansitörler biraz cüsse olarak büyük geldi bana sanayi tipi olabilirmi acaba bunlar :lol:
birde ben bu besleme kısmını çözemedim hala besleme kısmını nasıl yappıcam amfiye nasıl bağlayacağım filan yardım edeseniz sevinirim

Resim
Resim
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

İl: ist
Meslek: eski marangoz :)

Okunmamış iletigönderen djmalan » 13 Ekm 2009, 14:30

O kocaman güzelim sarı kondansatörlerin insanlar xover için kaliteli kondansatör bulamazken beslemede kullanıldığını görmek içimi parçaladı. :mrgreen: Umarım dandik çin kondansatördür onlar ,Audio falan değildir,benmi yanlış görüyorum. :D
Kullanıcı avatarı
djmalan
DIY Audio Fanatiği

İl: ANKARA

Okunmamış iletigönderen scarab » 13 Ekm 2009, 16:35

yok kaliteli birşey değil bypass için 4.7uf mkt polyester kondansitör önerilmişti mkt bulmadım bunları buldum işe yararmı bilmiyorum :?
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen elektrosenol » 13 Ekm 2009, 23:30

İşe yarar ya yaramaz olurmu :) Beslemeye atılan her kondansatör ampli. için hicraat-i farzdır.Sarı kondansatörler made in China ya benziyo yanlız.. neyse sorun olmaz.Lm3875 leri delikli pertinaksa monte etmeyeceksiniz değilmi?Eminim onlar deneme için duruyodur orda.Şahsen güzel bir baskı devre önerirdim.. Yanlız 4,7uF lerden daha küçük 470 ila 100nF kondansatörlerden (mümkünse elna-ero veya wima marka) olsun yüksek frekanslardaki çatlama ve kayıpları önler onlarıda paralel bir şekilde koyarsanız tam süper olur.Besleme kısmını ampli.ye nasıl bağlıyacağım diye sormuşsunuz ki bu çok basit zaten şemada belirtildiği gibi besleme ve ampli. şemasındaki Vcc+ ,Vdd - ve 0V(şase-graund) aynen birbirine bitiştirilicek yani çok basit.
Steryo takılıyorum:)
Kullanıcı avatarı
elektrosenol
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen Zagor » 13 Ekm 2009, 23:39

' Elektroşenol; 0.470 uf Wimalardan atsak bu 10bin Uf lere paralel iyi olur mu ? Yoksa 100 nf ye daha da yakın bir değer mi gerekiyor ? Bende 2xPA100un son demlerini tamamlıyorum da beslemesi için soruyorum...
Mazeretim var, asabiyim ben.
Kullanıcı avatarı
Zagor
DIY Audio Fanatiği

İl: Antalya

Okunmamış iletigönderen scarab » 14 Ekm 2009, 00:56

Resim

şimdi ben bu şemayı yapıyordum ama bu devrede v+,v- iki adet'de şaşe var gibi gözüküyor bu şema ile sadece bir tane amfi besleyebilirim gibi gözüküyor bu devreden bir tane daha yapsam bu seferde trafonun zaten 4 ucunuda diğer devreye bağladım ikinci besleme devresini nereye beplayacam kafamı karıştıran bu işte şema mı yanlış acaba :?:

Resim

yoksa bu şemadan iki tanemi yapmalıyım?
fatih karali
scarab
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 14 Ekm 2009, 01:45

Bu güç kaynağı tasarımı diyaudio.com'da CarlosFM adıyla tanınan Carlos Filipe'ye ait. Özellikle chipamp tarzı kuvvetlendiriciler için tasarlanmış ama her türlü çıkış katı için tavsiye edilebilir. Devre çok tanıdık geldi, chipamp.com'da var, benzer bir versiyonunu da Nico tasarlayıp göndermişti, ben de üzerinde kafa yormuştum. Bir prototip yaptık ama henüz kullanmadık. Devreden iki tane yapılması tavsiye edilir, yani her kanal için ayrı trafo veya ayrı trafo sargısı (sekonder) ve ayrı güç kaynağı, kısacası dual mono tasarım. birer adet 100nF da entegrenin besleme bacaklarına doğrudan lehimlenir.

Bu devreyi uygulamak için ya çift sekonderli (orta ucu ayrılmış DEĞİL!) ya da tek sekonderli iki transformatör kullanmak durumundasınız. Pozitif ve negatif kanallar tamamen ayrıldığından topraklama hatası da en aza inecektir. 10,000µ kondansatörler yerine paralel iki tane 4700 kullanmanızı tavsiye ederim. Alttaki devre gibi diyotların her birine gürültüyü azaltmak için birer 0,022µF/22nF kondansatör eklenmelidir.

Bu devrenin ikinci versiyonu da vardır. Tavsiyeye şayandır. CarlosFM tam bir efsanedir, hatta bizim JFET buffer'lı LM3875 tasarımının da babasıdır, ne yazıkki diyaudio.com forumundan ayrılmıştır.
http://myweb.tiscali.co.uk/nuukspot/dec ... epre2.html

Uykusuzluktan bayılmak üzereyim :gunaydin:
Eklentiler
snubberized_psu[1].pdf
(26.5 KiB) 658 defa indirildi
En son hoparlör tarafından, 14 Ekm 2009, 10:34 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Projeleriniz

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir