ACİL YARDIMMM!!!...

Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri » Ön yükselteçler(preampli), equalizer ve ton kontrol devreleri hakkındaki soru(n)lar

Okunmamış iletigönderen the_cantan » 02 Kas 2007, 20:56

@hoparlör pahalı sürücüler ile sonuca gitmemek esas sevdiğim şeydir.en azından öyleydi ama fırsat buldukça ucuz küçük-büyük ucuz nerede sürücü varsa alırım eve.duruyor bir köşede niye alıyorsam. 4 kolon çalışmasından sonra usandım niyeyse... ama ucuz, optimum ya da doğru malzeme ile sonuca gitmek fevkladadedir ve bunu seçerim. masrafta aşırıya kaçarsam DIY yapmam hazırını alırım. Osawa hoparlör mü üretiyor.yarramaz.aynı kalitesizlikte başka isimlerle no name sürücüler var.nasıl satılıyor anlamış değilim. Bots hop. almakta benim aklımdayda idi içi hafif kahverngi mebranlı, göbek siyah-model aklıma gelmedi-woofer yapıda ki sürücüler o fiyatla iyi.karga tulumba işler için.
sony, pioneer aklnıza gelecek orta sınıf ürünleri için filtrelerde akla gelmedik basit ucuz çözümleri hayal kırıklığı elbette...
5-8'' de iyisir esasen... hele bir de bookself stereo kombinasyonu ekleyelim...

yani sitemizde yayınlanmış olan o pre-amp devresini BA3822LS le yapılan 10band ekolayzır devresine girersem sorun yaşarmıyım itşe derdim bu

önce EQ sonra pre amp. devresi.
Kullanıcı avatarı
the_cantan
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 294
Kayıt: 04 May 2007, 11:04
Konum: ank.


Okunmamış iletigönderen e154 » 02 Kas 2007, 22:30

uzun zamandır aklıma talılan bişeydi aslında bu. şöyleki
sesi filtre ettik bi şekilde sonrada ampliye girdik pre veya güç önemli değil

diğer yandanda bunun tersini yaptık önce pre sonra filtre giriş seviyerininde kabul ettiğini düşünelim.

şimdi ben diyorumki 1. metodu uygylarsak amfiye daha dar frekans bandında sinyal gelecek böylel,kle ampli gerksiz işe yaramaayn sinyalleri yükseltmeyecek boş yere yorulmayacak.

2. metodda ise tüm ses frekansı yükseltşlecek sonra filtreye gircek ama gereksiz bir çok sinyalde amfiyi yoracak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ????????????
e154
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 967
Kayıt: 25 Tem 2007, 02:19
İl: Ankara
Meslek: Elektrik Teknikeri

Pahalı her zaman iyi demek değildir elbet

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 02 Kas 2007, 23:15

Demek aynı tarz alışveriş yapıyoruz hoparlörler konusunda :)

Bu aralar hoparlörler konusunda detaylı bir okumaya giriştim. Trafo bekleyen devrelerden fırsat buldukça okuduklarımı derleyip topluyorum. Hoparlörlerin yapım teknikleri ve kullanılan malzeme, tasarım teknikleri felan. Oldukça ilginçtir, kimi zaman ucuz kategorisindeki kimi hoparlörler 5-6 kat daha pahalı olanlardan çok daha iyi performans verebiliyor. Çeşitlilik açısından fakir olan bizim memlekette bile bunun örneklerine rastlamak mümkün. Bots'un 12" değil de 8"lik hoparlörleri iyi dendi bana. Zaten bots markasını da Nemsan'da tavsiye etmişlerdi. Verdiğim paraya göre iş görüyor kesinlikle. Bu 8"lik versiyonu da denemek istiyorum. Hoş denemenin hoparlör açısından fazla maliyeti yok ama kutuya koyunca asıl maliyet fırlıyor.

Küçük tweeter konusunda ise denemeler aslında başarılı, galiba araba için getiriyorlar, küçük ama mini dome şeklinde birkaç tiz hoparlörü var. 2-3 YTL'ye yani iş görüyor. Bots'un plastik dome tizi de bence 15 YTL için inanılmaz iyi, biraz dB fazlası var ama.

Aslında bu kombinasyonlardan yola çıkıp sonuçlarını ölçümleyip bir DIY amfi + hoparlör sistemi eklemek lazım bizim siteye. Amfi konusunda LM3886 olabilir veya TDA7294 (ben de takıldım bu entegreye) kullanarak iki yollu bir aktif sistem tasarlanabilir. Piyasada kalsaydı 16 cmlik JBL için bunu tasarlayabilirdim, aslında TLX300 kabinlerde kullanıldığı için bas-refleks tasarımı bile hazırdı yani. Belki bots ile de bu denenebilir. Aslında plastik kon kullanmasına rağmen mıknatısları güçlü ve 8" ebatında hakikaten daha başarılı olabilir.

Gene de ev için daha küçük mıknatıslı ama kağıt konlu, yumuşak hoparlörler HiFi için daha uygun olabilir. Bu tarzda Technics marka 25 ve 30 cmlik baslar vardı ama kaldı mı bilemiyorum.

Orjinal Motorola ya da CTS marka piezo tweeter olsa aslında bunlarla da aktif ya da pasif crossover kullanmadan uygun kombinasyonlar çıkarılabilir.

Tabiki bunların hepsi değişik tarzlara hitap eden ama ucuz ama fiyatına göre kaliteli seçenekler olabilir. Daha üst kalite için kesinlikle daha gelişmiş ancak fiyat açısından da yukarılara çıkan hoparlörler seçmek gerekiyor. Aslında hoparlör fiyatları pahalı değil, ancak bizim memleketin alım gücüne göre pahalı kalıyor. Öğrenci içi hiç değil.

Daha yukarıya çıkarsak da aynen dediğin gibi niye yapmakla uğraşalım ki sorusu gündeme geliyor. Çünkü daha üst seviye için 1- Gelişmiş ancak ucuz olmayan hoparlörler 2- Daha üst yapıda kabin üretim teknikleri 3- Daha pahalı kabin malzemesi 4- Crossover için ciddi pahalı elemanlar almak gerekiyor. Tabiki sonuçları da ölçebilmek :)

Bu durumda sadece 700 Euro 6 tane hoparlöre verince eee geriye ne kalıyor. Bence gidip extremeaudio'dan taksitle birşeyler almak daha mantıklıca, bazı şeyleri evde yapmanın imkanı yok gibi.

Gene de insan duramıyor işte, şimdi bir şekilde elimde ScanSpeak hoparlörler olsa valla üşenmez yapmaya çalışırdım :)

DIY çabası sonucunda güzel şeyler elde edilebilir, edilir de. Ama bazen DIY daha iyi bir sistem kurabilmek için geçirilmesi gereken bir eğitim süreci olarak da algılanabilir. Eğitim de pek ucuz birşey değil haliyle.
hoparlör
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 1844
Kayıt: 02 Eyl 2007, 19:30
İl: İstanbul

Dinamik Alan Genişliği

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 02 Kas 2007, 23:21

e154 yazdı:uzun zamandır aklıma talılan bişeydi aslında bu. şöyleki
sesi filtre ettik bi şekilde sonrada ampliye girdik pre veya güç önemli değil

diğer yandanda bunun tersini yaptık önce pre sonra filtre giriş seviyerininde kabul ettiğini düşünelim.

şimdi ben diyorumki 1. metodu uygylarsak amfiye daha dar frekans bandında sinyal gelecek böylel,kle ampli gerksiz işe yaramaayn sinyalleri yükseltmeyecek boş yere yorulmayacak.

2. metodda ise tüm ses frekansı yükseltşlecek sonra filtreye gircek ama gereksiz bir çok sinyalde amfiyi yoracak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ????????????


Kendi fikrimi söylüyorum, önce preamliye giren ve genliği büyüyen sinyal daha büyük bir dinamik alan yaratır. Filtrelerin çalışması da bu anlamda daha kolay olur. Preamli aynı zamanda sadece aktif filtre ya da çıkış katını süren bir devre olmaktan ziyade, düşük çıkış empedansı ile birden fazla devreyi de sürme olanağı verir. Örneğin preamp sonrası kayıt için bir teyp, sinyal seviyesi için bir vumetre ve çıkış katları öncesi aktif filtre sürülebilir.

Ama en önemlisi dinamik alan genişliği yaratmasıdır kanımca.

Gereksiz bir sürü sinyal her koşulda amfileri yoracaktır :)
hoparlör
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 1844
Kayıt: 02 Eyl 2007, 19:30
İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen e154 » 03 Kas 2007, 00:35

bu değdiğim aktif pasif filtreler içinde geçerli. aktifte yine dar band az yorulama

pasifde geniş band gerksiz sinyaller çok yorulma..
e154
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 967
Kayıt: 25 Tem 2007, 02:19
İl: Ankara
Meslek: Elektrik Teknikeri

Okunmamış iletigönderen grii_35 » 03 Kas 2007, 00:36

arkadaşlar açıkça söylemek gerekirse amaç en iyiyi yapmak değil zaten sitenin adındanda anlaşıldığı gibi bişeyleri kendi kendine yapmak büyük bi laborauvat ortamımız yok testlerini ölçümlerini yapalım olan devreleri elimizden geldiğince en iyi şekilde uyarlamaya çalışyoruz. diğer yandan dediğim gibi burda bişeyler yaptığımızda bence birinci sırada en önemli olan şey "BUNU BEN YAPTIM" diyip bununla gurur duymaktır. çevrenizde kendi kendine ses sistemini yapabilen kaç kişi olduğunu bi düşünün. zaten sisteminiz 10 üzerinden 7 lik bi sistem bile olsa o sistemin her noktasında kendi emeğiniz olduğunu düşünüseniz aynı fiyata alabileceğiniz profesyonel bi sistem size bu hazzı vermez (en azından benim için böyle) o nedenle işte hoparlör şöyle amfi böyle vs. vs. şeklinde tartışmak bence bir nebze gereksiz. bu söylediklerim lütfen yanlış anlaşılmasın ben dieğr üye olduğum forumlardada özellikle belirtiyorum yapıcı eleştiriler daima hoşuma gitmiştir çünkü anca bu sayede kendimi geliştirip daha iyilerini yapabilirim. ve türkiyedeki imkanlar ve kendi imkanlarım dahilinde 10 üzerinden 10 luk bi sistem yapamıyacağımıda biliyorum ama şundanda adım gibi eminimki sistemi bitirp kullanmaya başladığım arkadaşlarım geldiğinde bakın işte bunu ben yaptım diyebilmenin verdiği hazzı başka hiçbirşey veremez bence

zaten DIY in de temel amacu bu değilmi yani bişeyleri kendi başınızada yapabildiğiniz herkeze göstermek kendi ihtiyaçlarınızı bir nebze olsun karşılıyabilmek bunu insanlarla paylaşıp taktirleri ve eleştirileri gözlemek değilmidir yani ??
grii_35
DIY Audio Fanatiği
 
İleti: 114
Kayıt: 18 Haz 2007, 02:56
Konum: İZMİR

Reklamlar

Cevap: Pahalı her zaman iyi demek değildir elbet

Okunmamış iletigönderen the_cantan » 04 Kas 2007, 16:40

hoparlör yazdı:Demek aynı tarz alışveriş yapıyoruz hoparlörler konusunda :)


Dostum izin verirsen bu mesajının altına bir imzamı atayım.güzel yazdın.

hoparlör yazdı: Zaten bots markasını da Nemsan'da tavsiye etmişlerdi. Verdiğim paraya göre iş görüyor kesinlikle. Bu 8"lik versiyonu da denemek istiyorum. Hoş denemenin hoparlör açısından fazla maliyeti yok ama kutuya koyunca asıl maliyet fırlıyor.

Küçük tweeter konusunda ise denemeler aslında başarılı, galiba araba için getiriyorlar, küçük ama mini dome şeklinde birkaç tiz hoparlörü var. 2-3 YTL'ye yani iş görüyor. Bots'un plastik dome tizi de bence 15 YTL için inanılmaz iyi, biraz dB fazlası var ama.



8'' Hop. bots-bu arada arkadaşlar kaliteden habrimiz var bots deyip durmamız marka-kaliteden haberimiz olmadığı anlamına gelmesin.yanılsamalar olmasın diye yazıyorum- demeye değer ama ben pek gerek görmüyorum zannımca. belki şu anda elimdekiler yüzünden böyle düşünüyorumdur 8'' ancak subwoofer sürücüler için düşünüyorum. Bu arada aklıma gelmişken piyasada 10-12ytl civarında aklımda net çıkaramadım 14 veya 16cm Ocean Sound woofer var piyasa da uafak çalışmalar için güzel bir sürücü tavsiye ederim. ve qhoparlör sürücüyü kesas kabine koyup işi bitirmek önemli.işte orası beni çok yoruyor.yorulmam da pek hiç sıkılmam iş güç gurbet... 2-3ytl satılan pizezo tizler var bi çoğu hoşuma gitmez ama dinemik tonlması hoşuma giderse PC sistemlerde beğlence amaçlı denemeler yaparım. halihazırda bots plastik zar gibi mebranlı dome tweetr rı güzel aslında. ve evet aynen deteklerim biraz db fazlası var ama hassasiyeti de rahat ve teiz ses veren ampliyle çok güzel. hem 15ytl çok fazla ben aldığım zamn -şimdi bilmiyorum tahminen 7-8ytl olsa gerek an.da.- tanesini 5ytl alıyordum. şekli şemali güzel tweetr ar ve bir kaç çeşidide var 6 tane ne mi almıştım kumş tip olanı da var aldığım yerde ipek diyorlardı ama o fiyatla hadi ipek olsun onlar biraz daha sesi ıslıklamıyor ama ısklama iyi yüksek frekanslara doğru çıkıyor lakin çok çok iyi farketmek lazım distorsiyon ile y.frekans arasında ki farkı...her ne ise benim bu bots dome tweetr da palstik mabranlı diyorum fazla cıvılarsa diyorum üzerine Bally yapıştırıcı ile katman yaparım sesi düzelir ki öneririm parlak fikirlerimden biri :oops: twetr arkasında da fascination sound yazar plastik mberanlının şekli güzel diye kullandım yuvarlak şekilde...ne ise uzattığımız...

hoparlör yazdı:
Aslında bu kombinasyonlardan yola çıkıp sonuçlarını ölçümleyip bir DIY amfi + hoparlör sistemi eklemek lazım bizim siteye. Amfi konusunda LM3886 olabilir veya TDA7294 (ben de takıldım bu entegreye) kullanarak iki yollu bir aktif sistem tasarlanabilir. Piyasada kalsaydı 16 cmlik JBL için bunu tasarlayabilirdim, aslında TLX300 kabinlerde kullanıldığı için bas-refleks tasarımı bile hazırdı yani. Belki bots ile de bu denenebilir. Aslında plastik kon kullanmasına rağmen mıknatısları güçlü ve 8" ebatında hakikaten daha başarılı olabilir.


böyle bir kombinasyon site için yaralı olur.desteklerim ama entegre vs şeyleri ben fazla sevmem piyasa da set bol. ben genel de üst hi-fi, ve az çok hi-end ile haşır neşir oluyorum; kaliteli yüksek güç özellikle. param olsa hi-end ile ilgileneceğim sadece dinleyip almak pek vbana göre değil.uğraşmam gerekir neyin ne olduğunu anlamam lazım.hem ank.da hi-end yok gibi ist. olsa..esas para yok.
ben bizim piyasada hiç görmedim derken şimdi netten bakayım dedim aklıma gelen norhridge sersi bookself mi yoksa hemn alırdım baktım değil.hem alırdım hem yapardım hem sesi başarılı idi diy uygulama için yeterli olurdu.değilmiş hem tlx300 kolon tiplerini hiç sevmem sürücüsünü de; sesleri hoşuma gitmez.tizleri de öyle ona kalsa giderim bots tweetr lır ya da piyasa da ki çin malı üretimli-aslen alman- boschmann araç dome tizlerini alırım ya da iyi piezo.gerçi tlx300 ne verirsen onu çalar o açıdan güzel gibi de. bu konuda bir dostun çalışması oldu linki bulursam atarım.süper bir çalışma idi.northridge serisi bookself çıksa idi önermezdim, bots için uygun kaçmayacağını düşünüyordum ama bots 8'' tlx300 kabin uygun gibi... bu arada bots sürücülerin hsassasiyeti konusunda görüşün nedir? nispeten orta sınıf pioneer, sony, technics gibi amplilerle çalışırken bas cevapları yeterince iyi mi?

hoparlör yazdı:
Gene de ev için daha küçük mıknatıslı ama kağıt konlu, yumuşak hoparlörler HiFi için daha uygun olabilir. Bu tarzda Technics marka 25 ve 30 cmlik baslar vardı ama kaldı mı bilemiyorum.

Orjinal Motorola ya da CTS marka piezo tweeter olsa aslında bunlarla da aktif ya da pasif crossover kullanmadan uygun kombinasyonlar çıkarılabilir.

.


çok güzel ve evet hala piyasa da ufak işletmelerde Technics marka 25-30cm lik sürücüleri var. ama önermem fazla güçlü değiller ve 1990 ın bazı basit hi-fi olan çözümlerini anım satıyor bana.onalrın üzerine pek eğilmem onun yerine westra, tesla yer yer piyasaya düşüne onkyo, jbl, sony, nokia gibi sağlam sürücülere yöneliyorum.kağıt konlu deyince @grii in aldığı millennium mmarkanın 20cm lik kağıt konlu vergi gelmeden önce tanesi 150ytl lik ts-bilmem kaç sürücüler var onlar iyi bak.yanlız bazan toanlitelrine kafayı takıyorum ama woofer biraz subwoofer a kaçan sesleriyle bence çok ideal 25-30cm likleri de var.ts1284 sanırsam 8 ohm, 4 ohm ts-1244 mü idi öyle bir şeydi.öneririm. özellike ts-2000 yanılmıyorsam millenium içi dümdüz gümüş renkli mebran ve dökme aliminyum şase güzel.çok zorlamaya gelmiyor yanma olsılıkları çok yüksek.yahu ekonominin bize çin mallarıyla yaptığına bak. @grii senin millenium ar iyi hatta bas-gitar uygulamaları içinde çok uygun bozacaksın ortalığı...
aktif crossover demişken ank.da hhala aynı fiyatta ise ve hala kaldıysa behringer 150ytl lik fiyatıyla Behringer SUPER-X PRO CX2310 Crossover uygun. http://www.behringer.com/CX3400/index.cfm?lang=eng


hoparlör yazdı:
Daha yukarıya çıkarsak da aynen dediğin gibi niye yapmakla uğraşalım ki sorusu gündeme geliyor. Çünkü daha üst seviye için 1- Gelişmiş ancak ucuz olmayan hoparlörler 2- Daha üst yapıda kabin üretim teknikleri 3- Daha pahalı kabin malzemesi 4- Crossover için ciddi pahalı elemanlar almak gerekiyor. Tabiki sonuçları da ölçebilmek :)

.

bu da öyle ama eğitim ve boş bir şey değil işin aslı batak oynacağıma ... parası olana has bir sisetm ve müzüik ve filmiyle eğlenmesi de daha iyi... (:

hoparlör yazdı:
Bu durumda sadece 700 Euro 6 tane hoparlöre verince eee geriye ne kalıyor. Bence gidip extremeaudio'dan taksitle birşeyler almak daha mantıklıca, bazı şeyleri evde yapmanın imkanı yok gibi.

Gene de insan duramıyor işte, şimdi bir şekilde elimde ScanSpeak hoparlörler olsa valla üşenmez yapmaya çalışırdım :)

DIY çabası sonucunda güzel şeyler elde edilebilir, edilir de. Ama bazen DIY daha iyi bir sistem kurabilmek için geçirilmesi gereken bir eğitim süreci olarak da algılanabilir. Eğitim de pek ucuz birşey değil haliyle.


yani tanesine 300$ dolar verip RCF sürücü almak var hazır almak var sadece extreme değil ki aklıma geldi de istanbullula eğer uyanık çıkmışsa ki herhalde vardır uyanıkları Tekno sa nın elind marantz ve Tannoy un deli rürünleri vardı ank.. nazaran biraz çeşitleri azdı orada bol alan aldıysa süper almışlardır saturn, yanılmıyom kingdom mercur, revolution marantz peh işte tabi ben de boş durmadım hehehe DIY aslnda gönüllü bir eğitim süreci desek yaratıcı düşünceler için bir yöntem o yüzden siteyi detekliyoruz.iyi uzattık yeter...
Kullanıcı avatarı
the_cantan
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 294
Kayıt: 04 May 2007, 11:04
Konum: ank.

Okunmamış iletigönderen the_cantan » 04 Kas 2007, 17:06

grii_35 yazdı:arkadaşlar açıkça söylemek gerekirse amaç en iyiyi yapmak değil zaten sitenin adındanda anlaşıldığı gibi bişeyleri kendi kendine yapmak büyük bi laborauvat ortamımız yok testlerini ölçümlerini yapalım olan devreleri elimizden geldiğince en iyi şekilde uyarlamaya çalışyoruz. ??

hemen gocunma bizden sorun çıkmaz başkasını bilmem de ki öyle izlenimin yok zaten.destek bizden elimizden geldğince yeter ki iste...

e154 yazdı:uzun zamandır aklıma talılan bişeydi aslında bu. şöyleki
sesi filtre ettik bi şekilde sonrada ampliye girdik pre veya güç önemli değil


doğrusu bu tabi

e154 yazdı:diğer yandanda bunun tersini yaptık önce pre sonra filtre giriş seviyerininde kabul ettiğini düşünelim.

şimdi ben diyorumki 1. metodu uygylarsak amfiye daha dar frekans bandında sinyal gelecek böylelkle ampli gerksiz işe yaramaayn sinyalleri yükseltmeyecek boş yere yorulmayacak.

2. metodda ise tüm ses frekansı yükseltşlecek sonra filtreye gircek ama gereksiz bir çok sinyalde amfiyi yoracak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ????????????


1.metodda neden ampliye dar frakns bandı gelsin ki? gelmez eğer ki düşüncen 20-20000hz arasını değerlendiriyorsa ki yine dar değil hem 1-100000hz arasını geçirebilen pre ampli mevcut. kaldı ki meseleyi toplayalım 1.metod da bi-amp söz konusu ise elbette çok çıkışlı ampli bazı frekans aralıklarında çalışacak toplamda da başarı daha iyi olacaktır.burada amaç tüm frekansların pasif filtrelere göre genlik kazançları daha iyi ve düz bir şekilde, hoparlörün yarattığı zorluğa daha iyi karşı koyabilmek ve cevap almak. bu yüzden bi-amp sistemler daha başarılı. ama sorunda bir karışıklık var eğer ki amaç geniş frekans cevabı almaksa ya da düşüncene göre durum nedir dersen önce pre yapıp sonra aktif filtreden geçirmek frekans responsunda bir değişiklik yaratmaz. frekans cevabı cihazın şeyiyle ilgiliydi unuttum ne idi -aklıma gelsin bi- kapalı yazarsam cevabı ile ilgili desek ki --site de kaliteli bir 100kHz cevaplı pre mevcut.halihazır da Sony SACD, DVD-Audio un dayandığı mantık-- diyelim ki pre in freakns cevabı ya da çalışbileceği frekans aralığı 1-100kHz olsa ve aktif filtre in çalışma frekansı 20-2000hz olsa bu sefer 20-20kHz arası geçebilecektir. sorun şöyle olsa butrayı ayırmamız gerek; pre kazancı yanında aktif filtre in kazancı eklenip filtre in kuvvetli sinyalle daha kolay ayrışım, bölme yapabilmesi biraz daha kuvvetli genlikle?? rahat çalışabileceğini varsayıp ampliyi zorlamayacağı düşünebilir.aslında düşünülmesin tam tersi ampliyi satursayon a götürür.pek ala daha esaslı??? sinayl gönderilip ampliyi fereah çalıştırdığı da söylenebilir dvre ya da cihaza bakmak gerek genelleme yapamazyız.esas şimdi filtre in rahat çalışabildiği düşüneliceği cümle ise biraz ters hem filtrenin giriş hassasiyeti, giriş empedansı pre yi tolere edebilir filtre de pre işlvi görebiliyorsa önce ki pre ampliyi koymanın ne gereği var? sinyal yoluna ne kadar cihaz eklenirse o kadar bzolma. cihaz içinde sinyal yolu karışık mı o kadar rahatsızlık değil mi?
Kullanıcı avatarı
the_cantan
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 294
Kayıt: 04 May 2007, 11:04
Konum: ank.

Okunmamış iletigönderen e154 » 04 Kas 2007, 18:15

dar bant derken filtrelennmiş sesi kastettim. mesala woofer sürecek bi amfiye boşyere neden üst sesleri verelim. önce sesi filtere edelim sonra işimze yarayanı yükseltelim. pasif filtrem kullanırsak bütünm sesi yükseltip filtreye girecek alt sesleri alacaz üst sesleri havaya gidecek hemde amfi boşyere yorulacak..
e154
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 967
Kayıt: 25 Tem 2007, 02:19
İl: Ankara
Meslek: Elektrik Teknikeri

Okunmamış iletigönderen the_cantan » 05 Kas 2007, 21:02

e154 yazdı:dar bant derken filtrelennmiş sesi kastettim. mesala woofer sürecek bi amfiye boşyere neden üst sesleri verelim. önce sesi filtere edelim sonra işimze yarayanı yükseltelim. pasif filtrem kullanırsak bütünm sesi yükseltip filtreye girecek alt sesleri alacaz üst sesleri havaya gidecek hemde amfi boşyere yorulacak..


aslında ilk okuduğumda anladımdı sonra unuttum demek... yukarıda ki cümlemin birinde cevabı kısmen saklı işin aslı amfi aslı boş yere pek yorulmaz. pasif filtre doğru onunda zorlayıcı etkisini düşünebiliriz ama esas üst sesleri filtre etsek benim anlayışımca alt frekansların nedense hep zorlayıcı olduğunu düşünürüm halihazırda sıkı amplimiz varsa istediğimizi yollayalım sıkı arazi aracımız var her yolda hesabı...

edit:esas kastettiğim a.crossover şu idi gözümden kaçmış. http://www.behringer.com/CX2310/index.cfm?lang=eng
Kullanıcı avatarı
the_cantan
DIY Audio Gurusu
 
İleti: 294
Kayıt: 04 May 2007, 11:04
Konum: ank.

ÖncekiSonraki

Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri


 


  • Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti
  • Tda 7294 Acil yardım
    gönderen Gökhankaan » 13 Nis 2012, 19:21
    2 Cevaplar
    1182 Gösterim
    Son ileti gönderen elektrobeyin Son iletiyi göster
    14 Nis 2012, 20:38

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir