Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

SMPS Hakkında

arkdaşlar bildiğiniz gibi ben dahil bazı kişiler power amp hastası fakat örneğin ras100 gibi bir anfinin beslemesinin troid olarak yapıldığını düşünürsek bay maaliyetli yer kaplayan bir trafo gerekiyor 300 watt gibi peki biz bunun yerine aynı yer kaplıyacak smps kullansak daha ucuza mal etmiş olmaz mıyız smps konusunda geniş bilgi verip bi SMPS nasıl yapılır güzelce açıklayacak arkdaşlara ihtiyacım var bu hem benim hemde çok kişinin bazı sorunlarını ortadan kalıdıracaktır teorik bilgiler verip bunu ufak ...
Read more : SMPS Hakkında | Gösterim : 4646 | Cevaplar : 14 | Forum : Makaleleriniz

Biris yardım edebilir mi

arkadaşlar şu devrelerdeki balans mantığını anlamış değilim birisi anlatıp en sağlıklı balans ayarının nasıl yapılacağını açıklayabilir mi
Resim
adreside
http://sound.westhost.com/project01.htm
2.ci
Resim
onun adresi
http://sound.westhost.com/project97.htm
Read more : Biris yardım edebilir mi | Gösterim : 1410 | Cevaplar : 0 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

watt amper hesabı

arkadaşlar watt amper hesabı nasıl yapılır watt değerini bildiğimiz bir trafonun kaç amper olduğunu nasıl hesaplarız
Read more : watt amper hesabı | Gösterim : 334559 | Cevaplar : 11 | Forum : Güç Kaynakları

Cikis trafosu hakkinda

Merhabalar
Elimde 50 wattlik bir sonakord çıkış trafosu var.trafoda 5 uç var çıkış olarak ve bunlardan 2 sinı (8 ohm ve sasesi) biliyorum fakat diğer cikislarn 4 ve 16 ohm olabilme ihtimalini düşündüm . Bunu ölçmenin yöntemi nedir acaba?

Tesekkurler
Read more : Cikis trafosu hakkinda | Gösterim : 3803 | Cevaplar : 13 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

RAS32A

Bir süredir Nico Ras'ın 32W gücündeki Class A devresini yapmayı planlıyordum. Bu çalışmayı da sevgili arkadaşımız e_cag ile gerçekleştirelim dedik. Bunu biz mi dedik yoksa Ersoy mu dedirtti bilemiyorum :)
Ama artık yapmak elzem oldu. Sağolsun Emin baskılı devreleri hazırlayacak, bize de delip devre elemanlarını yerleştirmek kalacak.

Devre oldukça basit, daha önceden RAS10A yapanlar için de oldukça kolay. Parçalar İstanbul Karaköy'de mevcut, ancak devrenin basitliği işin basit ...
Read more : RAS32A | Gösterim : 5425 | Cevaplar : 45 | Forum : Projeleriniz

protheus kurulumu yardım

arkadaşlar protheus 7.2 indirdim kuramıyorum kurulumu hiçbir sitede bulamadım bana kurulumu yazabilecek varmı
Read more : protheus kurulumu yardım | Gösterim : 1535 | Cevaplar : 5 | Forum : Elektrik - Elektronik

TDA2030 PCB?

Herkese merhaba,

Ampli hikayemin başlangıcını sunuyorum sizlere. Lisedeyken -ki 1987-88'e karşılık geliyor- resmini sunduğum bu TDA2030 devresi ile başlamıştım. Muhtemelen osilasyona ve bir de nihayet önceki gün farkettiğim küçük bir hataya yenilerek bir türlü çalıştıramamış, böylece bırakın adam gibisini, sadece çalışan bir ampli yapmak hırsını bir yerde saklamıştım. (O kadar da kötü değildi durum, TDA2002 ile yaptığım bir diğerini walkmana bağlayıp epeyce kullandım.) :D
...
Read more : TDA2030 PCB? | Gösterim : 2118 | Cevaplar : 5 | Forum : Entegreli Güç Yükselteçleri

Lambalı Geloso 272-a yoğun bakımda yardım lazım

Arkadaşlar önce kendimi tanıtayım elektonik teknisyeniyim adım Ergün endüstriyel kart onarımı üzerine çalışıyorum.Birazda gitar çalıyorum.
Elime arızalı olarak böyle bir amfi geçti internette orjinal şemasını buldum ama gel gör ki bendeki ile pek alakası yok. Çıkışta 807 kullanmışlar, biri eksik ve paneli açtıımda bi elemanın sadece bacakları kalmış olduğunu gördüm.lambalı amfilerden pek anlamam. 5 yıl önce mezun olduğum için dersinide görmedim açıkçası bacaklarını da internetten baktığım datasheet lere göre kontrol ettim. Şemaya bakılırsa bobin diye ...
Read more : Lambalı Geloso 272-a yoğun bakımda yardım lazım | Gösterim : 2292 | Cevaplar : 5 | Forum : Lambalı Güç Yükselteçleri

2x16 Noritake VFD display SATILIK

2X16 VFD display satılık 45TL Çok az denem amaçlı kullanılmıştır. Sadce pinheader lehimlenmiştir. Pin headeri sökülmeden gönderilecek.
Kasa modu yapılabilir.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Read more : 2x16 Noritake VFD display SATILIK | Gösterim : 1361 | Cevaplar : 1 | Forum : Satılık

satılık kullanılmış lambalar

değerli arkadaşlar elimde çok sayıda kullanılmış lamba var, ilgilenen olursa istediği lambaları yazsın yardımcı olmaya çalışırım.selamlar saygılar
Read more : satılık kullanılmış lambalar | Gösterim : 1448 | Cevaplar : 2 | Forum : Satılık

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye