Sistem saati: 04 Oca 2023, 21:16

News News of DIY Audio Türkiye Forum

Site map of DIY Audio Türkiye Forum » Forum : DIY Audio Türkiye Forum

Ev yapımı ses devreleri tartışma platformu

Selamlar herkese

Arkadaşlar herkese bol selam, Adana' dan yazıyorum, bankacıyım, bir PC' yi 7,3 dakikada tüm parçalarıyla söker geri takarım, donanım konusunda bülbül gibi şakırım. Tenis oynarım, araç dış modifiyesi ile ilgiliyim, oto içi ses sistemlerine amatörce düşkünüm ama sıra ev içi ses uygulamalarına gelince....... Umarım acemilere sabrınız vardır. :oops: :mrgreen:

Herkese tekrar merhaba diyorum.
Read more : Selamlar herkese | Gösterim : 1406 | Cevaplar : 3 | Forum : Kendinizi Tanıtın

raf tipi 2 yollu

Arkadaşlar,
Bu hafta sonu ev imkanları ile 2 adet raf tipi hoparlör kabini yaptım.( Portsuz - kapalı tip.) İçini Akustik sünger ile kapladım.
Rengin mavi oluşu tamamen kullanılacak mekana uyum sağlasın diye .
Kullanılan malzeme: Çam ( Kalınlık 18 mm. )
Ebatlar: 300X270X200 ( mm.)
Midbas çapı: 13,5 mm ( 40 W / 4 Ohm )
Tweeter lar: Westra ( 8 Ohm )
Sonuç olarak sesini duymadım. Ancak, Hi - Fi spek lerini yakalayabileceğini pek ...
Read more : raf tipi 2 yollu | Gösterim : 4581 | Cevaplar : 21 | Forum : Hoparlörler

USTALARDAN ACİL YARDIM VE FİKİR LÜTFEN

Merhaba öncelikle belirtmek isterim ki profesyonel, temiz ses arayışı içinde olduğum bir sisteme sahip değilim, benim sistemim home cinema tercihine uyan, ağırlıklı efektleri hakkıyla alabileceğim HD 1080, DTS filmlerde zevkin hakkını veren bir sistem. Uzun yıllardır değiştirdiğim sistemimin son halinde Kenwood KRF-7773 reciever ve front olarak da Infinity SM-255 var. Center ve rearlarımı sattım şuan arayış içindeyim. Ama tahmin ediyorsunuzdur ki amfi gücünü karşılayacak ve ön Infinity hoparlörlerin verdiği sesi dengeleyecek center ve rear bulma ...
Read more : USTALARDAN ACİL YARDIM VE FİKİR LÜTFEN | Gösterim : 1826 | Cevaplar : 8 | Forum : Hoparlörler

Dijital Ses Formatları

Merhaba DİY audio dostları, daha önce bir mesajımda dijital ses üzerine derlediğim ve edindiğim bilgiler hakkında bir yazı yazacağımı söylemiştim.Bu yazıda, çoğunlukla kullanılan dijital ses formatları hakkında belli başlı bilgiler vermekle birlikte bunların tarihi gelişimi, nasıl ortaya çıktığı,bilmemiz gereken yönleri ve kısaca ''kriterleri'' hakkında bilgi veriyorum.İyi okumalar...

Halihazırda elimizin altında olan bunca ses formatı hayatta ne işimize yarar?Bu formatlar hakkında ne kadar detay bilmek durumundayız?Bir otomobili sadece kullanmak ile ABS fren sisteminin ya da elektronik ...
Read more : Dijital Ses Formatları | Gösterim : 8080 | Cevaplar : 6 | Forum : Makaleleriniz

elektronikçiler çarşısı hakkında

Arkadaslar yılbası tatilinden istifade etmek amacıyla yarın yani 1 ocak itibariyle karakoye gidip elektronikcileri biraz dolasmak istiyorum fakat acık olup olmadıklarını bilmiyorum.Bilen arkadas varsa soylesinde bosuna gitmeyelim...
Read more : elektronikçiler çarşısı hakkında | Gösterim : 1646 | Cevaplar : 3 | Forum : Serbest Kürsü

Kaliteli EI trafo seçeneği

Kaliteli bir trafo- Telemecanique - fransız markası çıkışı 24V çipamplarda kullanabilir, tabi 2 adet almanız lazım.
Fİyatları da uygun hale gelir iskontodan sonra, resimdekiler liste fiyatı.
Scan10001.JPG

Edit: iskonto %50 imiş :D nakit paraya.
Read more : Kaliteli EI trafo seçeneği | Gösterim : 1594 | Cevaplar : 1 | Forum : Güç Kaynakları

Dijital pot ???

http://www.intersil.com/products/device ... n=ISL95710
Linkteki entegreleri (başka versiyonlar da var sitesinde) sadece push buton ile volum kontrol olarak kullanabilirmiyiz acaba.
Ben bir uygulama bulamadım, kademe geçişlerinde ses yapar mı acaba.
Read more : Dijital pot ??? | Gösterim : 1447 | Cevaplar : 1 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

ses kartı modifye

elimde atıl vaziyette duran creative s.b.5.1 biraz kurcalayayım diye düşünüyorum ilk olarak üzerindeki opamp'değiştirmeyi düşündüm sonra opamp'ı değiştirmem yerine opamp'a giden sinyal hattını başka bir devreye kurduğum opamp'a yönlendirmek hem çalışma alanını genişletir hemde smd opamp kullanma sıkıntısının kardırır diye düşündüm sizce böyle birşey nasıl olur

Resim
Read more : ses kartı modifye | Gösterim : 4272 | Cevaplar : 23 | Forum : Ön Yükselteç ve Ton Kontrol devreleri

crossover

arkadaşlar bana bas: 60 Hz – 200 Hz ,midrange : 200 Hz – 3 kHz ,tiz: 3kHz – Üstü frekansları verecek crossower devresi lazım ancak bunları sitedeki http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/APCXOver/ yerlerine nasıl yazmalıyım sadece baslardan almak istediğim frekanslarımı yoksa High Xover Frequency kısmına 3khz Low Xover Frequency kısmına 60hz mi yazmalıyım
Read more : crossover | Gösterim : 2995 | Cevaplar : 7 | Forum : Hoparlörler

Balanced Sinyal

arkadaşlar şu balanced olayını bi ele alabilir miyiz hi fi için çok faydası olduğu söyleniyor ki bencede öyle peki biz bunu nasıl tasarlayabiliriz bilgisi olan arkadaşlar bu konuda bize yardımcı olabilirler mi
Read more : Balanced Sinyal | Gösterim : 2500 | Cevaplar : 14 | Forum : Makaleleriniz

İstatistik

Toplam 26286 ileti • Toplam 2145 konu • Toplam 947 üye