aka yazdı:Sayın Onursal, anlaşılan amplinin max giriş hassasiyetini basitçe öğrenmek zor.
Olay aslında şu, elimde 3 adet mixer var, bunlardan biri meşhur prodüksiyon serilerinden biri, ve aynı sinyal ile aynı amplide dinlediğimde üçününde ses seviyeleri farklı, biri neredeyse diğerlerinin 2/3 kadar ses verebiliyor, yani ampliyi doyuramıyor görünüyor, ben burada mix lerde hata aramıyorum, belki üçüde ampliye tam uyum sağlayamıyordur diye düşünüyorum, o sebepten önce amplinin max giriş seviyesini bulup sonra mix leri gözden geçirmek istiyorum, yani aradaki bu farkın nedenini arıyorum, belki gereksiz bir uğraş, ama bu nokta kafama takıldı.
Bu arada avatarınızda Broadcast yazıyor, meslek nedir acaba.
Her mikserin bir çıkış gerilimi bulunmaktadır.
Çoğu amatör mikserlerin çıkış seviyeleri 0db fader kazancı için 0dbm giriş ve 0dbm (1Vpp)çıkış seviyesidir.
Profesyonel mikserlerde bu değer farklı olabilmektedir.
Mikser üzerinde olması gereken PPM (Bir çeşit VU metre) bu işin temel noktasıdır.
Bir line hattından 1Vpp sinyal verilir. İlgili kanalın fader'i 0 db seviyesine kadar açılır. PPM de (VU metrede) sarı ışığın (0db göstergesi) yanması gereklidir.
İşte bu sarı ışık bir amplinin girişine uygulanan sinyal seviyesinin kritik olduğunu belirtmektedir. Eğer ışıklardaki kırmızılar yanmaya başlamışsa amplide (duymasak ta) CLIP oluştuğunu göstermektedir.
Bu olay ampli ile mikserin daha önce kalibre edilmesini gerektirmektedir. +6dbm seviye girişli bir ampliyi 0dbm çıkışlı bir miksere bağlamışsan elbette ampli max güce ulaşamayacaktır.
Broadcast, broadcast demektir. Yani Türkçe anlamı ile DEDİKODU anlamındadır

Yani yaymak neşretmek, dağıtmak anlamlarındadır.
Benim işim de radyo TV yayınlarını neşretmek