sabitsalınım yazdı:drhardware yazdı:Bu arada nasıl bir hoparlörle kullanmayı düşünüyorsun bu çekik gözlüyü?
Hoparlörlerim şimdilik bu utanç abideleri.Daha küçük çaplarda orta okuldan beri uğraştığım anfi devrelerinin verdiği karmaşadan sıkılıp müzik dinleme işini düzene sokabilmek için en azından kaliteli bir ana üniteye ihtiyacım olduğunu düşünmüştüm.Cihazı alırken hoparlörlerden zaten bişey beklemediğimden hiç dinlemedim bile.İleride bir çift kaliteli hoparlör kullanarak sistemi tamamlamak amacındaydım.İçinde bir stk olduğuna da emindim aldığımda.hala açmadım ancak muhtemelen yine stk dır diyorum.Çıkış gücü RMS 80+80w.Gerçekten de frekans yanıtı ve güç olarak iyi bir çıkışı var.Ancak son kullanıcıya yönelik dijitalleştirmeler (3d efektleri,bass gibi şeyler)beni biraz üzmüyor değil.Hem bundan hemde bişeyleri kendin yapmış olma zevkini özlemem sebebiyle elektronikçimle sohbet ederken elinde hangi stk lar olduğunu sordum.birkaç şey söyledi 4141 deyince bir arkadaşımın çok eski bir pioneer müzik setinin çıkışı olduğu aklıma geldi.Aldım kurdum bende.Tabi o orijinal pioneer kabinleriyle,anlatılmaz kalitede güç kaynağı ve parçalarıyla benimkine pek benzemiyordu.Yine de kötü oldu diyemem.Eğer bu Sony lerin iğrenç rezonans (100-150hz civarı bilirsiniz tam bir uğultudur fazla olduğunda)frekansına yakın yerlerde birşey dinlemiyorsam gerçekten güzel çalışıyor.Ancak kurduğum ilk stereo STK devre olduğundan 4141 in tam ayrık mimari olmadığını da öğrenmiş oldum.Bu da biraz üzücü oldu.

Mali gerçeklerini bilemem tabii ama, sanırım küçük bir yatırımla büyük fark elde edebileceğin bir çözüm biliyorum;
Benim de halen kullanmakta olduğum Wharfedale Diamond 9.1 lerin yaklaşık maliyeti 250-300 YTL arasındadır. Biliyorum "küçük yatırım" tanımlaması görecelidir. Ancak ortalama bir HIFI sistemin 2000-3000 YTL arası olduğu şu günlerde, elindeki hybrid entegreyi (STK dan bahsediyorum) kullanarak ve bu bahsettiğim hoparlörleri de sistemine ekleyerek harikalar yaratabilirsin. Yalnız tabii Erhan'ın görüşlerine katılmamak mümkün değil; biraz daha audio kurallarına uyarak montaj yapmak lazım...
Sanırım daha iyi bir montajla ve devre dizaynında küçük bir kaç değişiklikle (ki öneride bulunabilirim), iyi bir kablolama ve güç kaynağıyla, rüyalarının müzik sistemini oluşturman çok da hayal değil...