Amatör yazdı:Elimdeki 4 ohm hoparlörle çözebilsem ne iyi olurdu.Kutunun her tafını soğutucu yapsak da soğutamayız gibime geliyor Ras32A yı.
iyisimi ben iyi bi 8 ohm hoparlör edinmeye çalışayım öncelikle.Ama Ras32 yi mutlaka yapmayı düşünüyorum.Ona şöyle 70 model 30cm baslı 4-5 sürücülü bi sansui hoparlör yakışır.Hoparlör arayışıma devam edeyim biraz daha.Birkaç ay önce sansui sp3500 denk gelmişti.Onu almadığıma çok üzüldüm şimdi.Saygılar
Single Ended Class A konusunda Nico açıkca şunu söylüyor: Amfinizin ne kadar iyi olduğunu ancak besleme kaynağınızla belirlersiniz, yani aslında amfiyi değil beslemeyi dinlersiniz. Özet olarak transformatör+doğrultucu+kondansatörler asıl yatırımı ve kaliteyi belirliyor. Ancak ses aynı güçteki AB sınıfı devrelere göre çok daha yüksek çıkıyor, bunu arkasında bilimsel bir dayanak yok ama böyle bir durum da var diyor. Kulak terbiyesi açısından Class A deneyimi oldukça önemli, aynı seviyede ses kalitesini ancak bizim RAS350 olarak adlandırdığımız ve çıkışı 6x2=12 mosfet ile gücü bölerek kullandığımız çıkış katı verebilir diyor. Neyse bu ayrı bir konu.
Ama akımı sınırlayarak 30W altında da çalıştırabiliriz RAS32A devresini. 2x17V yaklaşık 17x1,4=23,8-0,9=~22V gibi bir değer eder. Akım altında trafonun gücüne bağlı olarak voltaj biraz düşecektir. Düşmezse yeter, resimden yeterli gibi geldi. Bir de hemen belirteyim RAS32A dual mono, yani iki ayrı çıkış katı olarak düzenlenmeli. Bu da demektir ki çift trafo, çift köprü diyot ve çift kondansatör seti demek.
Soğutucuya gelince, resimlerdeki azmanları RAS350 için almıştım. Ama gerek kalmadı, çünkü o kadar mosfetle sesi sonuna kadar gazlamadıkça asla ısıtamıyorsunuz. Eğer bunu başarırsa Ersoy başarır, o devasa planar canavarlarıyla.
Yani bu kadarla da soğumazsa artık ucuz bir buzdolabı da alırız