gönderen gkhaniscimen » 29 Haz 2012, 04:34
Merhabalar öncelikle. Hep kendim bir dijital ton kontrol yapmak istemişimdir. Biraz araştırdım LM1036 gibi entegreler kullanılarak yapılmış devreler vardı NOKIA3310 ekranı kullanılmış bir devre gördüm. O devredeki ton kontrol entegresini inceledim. Distrisyon oranı falan diğer entegrelere göre gözüme göre az göründü. Entegre, bass, mid, tiz gibi ayarları multiplexer kullanarak ayarladığı yazıyordu ve birkaç kişiden dijital ton kontrollerin analoglara göre daha iyi olduklarını duydum(doğruluğundan emin değilim). Akşam yatmadan önce "internetten hazır devre aramaktansa neden kendin tasarlamıyorsun" dedim kendime. O gece devre şemasını yarım yamalak çizdim. Sadece 2x16 LCD ekliydi. Sabah Programı yazmaya başladım. 16F877'nin program hafızası 8kb. Program o kadar büyüdü ki 15kb'lara çıktı ve program daha yarım yamalaktı. Bunun yerine farklı bir PIC entgresi kullanmam gerekli diye düşündüm. Birkaç kişiye danıştım. Bana 18F452 önerdiler. Bu entegre ile simülasyonu yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim. En kısa zamanda pcb çıkartıp devrenin videolarını ekleyeceğim. Simülasyon dosyaları ektedir. Devre şeması Proteus 7.10 sürümde çizilmiştir.
- Eklentiler
-
DİJİTON.rar
- (372.56 KiB) 906 defa indirildi